Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 09 september 2016 13:00, bijgewerkt op 09 september 2016 21:14 (2026 keer bekeken) 0Reacties

We hebben weer een uitgebreide serie links in ons vrijdagbericht.

Zweeds

Altijd leuk om ligfietsen in het nieuws te zien. En zeker als dat in het buitenland gebeurt, hier in Zweden. Blijkbaar heeft iemand met zijn blog over een reis naar Parijs de aandacht getrokken. Het hele verhaal is niet te lezen maar via google translate is de aanhef vertaald. Beheers je het nederlands en wil je nog meer lezen? Het artikel is verschenen in het blad (Skördefest och Miljödagar i Boden)

Mooie plaatjes

We doen deze week ook mooie plaatjes. Later deze week komt er veel informatie over #WHPSC2016 en ons redactielid ter plaatse plaatste al een beeld van een van de vorige jaren via facebook.

Ook mooi

Een tweepersoons velomobiel die eruit ziet als een sportwagen!

Op stoom

Zwart wit doet het ook altijd goed zeker met een klassieke stoomtrein op de achtergrond.

Straalaandrijving

Sommige mensen kijken al naar ligfietsen alsof ze buitenaards zijn, maar deze batmobiel lijkt zo op te kunnen stijgen!

Plaatje

Een studie van het ideale kantoor? Veel inspiratie voor/door fietsen.

Fietsslang of Cykelslangen

In een artikel op Gizmodo wordt een nieuwe brug Cykelslangen in Kopenhagen voorgesteld. In het nederlands zou dat fietsslang zijn maar Cykelslangen klikt wel veel mooier. Het initiatief is ook erg mooi en volgens de bouwers/ontwerpers zeer bijzonder omdat nergens ter wereld zo'n lange brug bestaat alleen voor fietsers.

Waarom een velomobiel?

We hebben een mooie promovideo die lijkt op de beelden die autofabrikanten maken. Mooie bewegingen en lege wegen. Alleen bij fietsen weet je zeker dat je die lege wegen echt krijgt en geen uren in de file doorbrengt.... Enjoy!

Fietsonderdelen

Fietsonderdelen hergebruiken voor ander doeleinden kenden we wel. Deze is echter wel weer leuk en bijzonder.

Taalfouten

Altijd leuk die missers in verkeersborden maar kijk ze allemaal eens door, de bijgevoegde teksten zijn geweldig gevonden!

Boem, vakantie voorbij

Humor en tragedie in dit vrijdagbericht. De kortste vakantie ooit vonden we in deze blog. We vinden het altijd erg leuk om vakantieverhalen te lezen en een zekere mate van tragedie mag er wel in zitten maar dit is wel erg sneu.
Dan zijn andere verhalen over het begin van de vakantie toch leuker zoals hier. Niet alleen zoals we eerder in het bericht in een filmpje zagen met totaal lege wegen, maar zelfs een totaal lege parkeerplaats!

Boetes voor fietsers in Frankrijk

We blijven in mineur want het blijkt dat er in Frankrijk boetes zullen worden uitgedeeld aan fietsers die bijvoorbeeld een koptelefoon dragen. Het artikel is via google translate wel beter te lezen trouwens...

Bezoek waard

Leuk! Een kijkje naar de vele fietsen van het bedrijf Kinetics in Glasgow. Snuffel even virtueel mee en geniet van de fietsen en de techniek....

Redactie

Reacties (0)