Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 26 augustus 2016 13:00, bijgewerkt op 26 augustus 2016 16:14 (2772 keer bekeken) 3Reacties

Benzine duurder: hoger fietsgebruik, verkiezingen werpen hun schaduw vooruit, VU-team, alles behalve, Tandemodium, toen, supermanhouding, fietsparkeerplaats, overtuigend, nieuw parkeerbord, alleen voor ligfietsers, high (w)heel, hitteslag, races in Keulen

Benzine duurder: hoger fietsgebruik

D.w.z. in de stedelijke gebieden, want op het platteland heeft de prijs van de benzine er nauwelijks invloed op. Dit blijkt uit een studie van Rheinisch-Westfälisches Institut für Wirtschaftsforschung.

Verkiezingen werpen hun schaduw vooruit

De Fietsersbond wil een volwaardige plek voor de fiets in het nationaal beleid.

VU-team

In het VU MAGAZINE staat een artikel over het Human Power Team dat voor een record gaat in Nevada (Battle Mountain). De VeloX 6 moet met Jan Bos en/of Rick Flens zeker 140 km/uur halen willen ze het record scherper stellen.

Alles behalve

PodRide zoekt een ontwerper. Behalve vakbekwaam zijn, hoort ook het vloeiend spreken van Engels (gaat!), en Chinees (mmm, nee! Ni hao, telt waarschijnlijk niet) tot de vereisten. Oh ja, de werkplek is in Taiwan.

Tandemodium

Een prachtig ontworpen carbon tandem, deze Tandemodium. Maar vergis je niet, het ontwerp is uit 1992! Het is nog steeds een futuristisch ontwerp.

Toen

Ook uit de oude doos zijn deze foto's van Kees van een treffen in 2002 onderweg naar Gießen (D).

Supermanhouding

En dat niet eens op een ligfiets, maar een bukker liggend op zijn zadel!

Fietsparkeerplaats

Berlijn heeft blijkbaar geen veilige fietsparkeerplaats, dus heeft de eigenaar het hogerop gezocht.

Overtuigend?

Niet iedereen is overtuigd.
Vertaling: Ik heb een fiets en een complete uitrusting gekocht. Hoe zie ik eruit?

Nieuw parkeerbord

Alleen voor velomobielen!

Alleen voor ligfietsers

Deze onderdoorgang (station Liverpool Street in Londen) is een makkie voor ligfietsers, en een uitdaging voor 'gewone fietsers'.

High (w)heel

Uitzonderlijk vormgegeven trike. Wel een windvanger, deze hoge hak.

Hitteslag

Warm hè!

Races in Keulen

Zaterdag zijn in het Albert-Richter-Radstadion in Keulen van 10 tot 16 uur ligfietsraces. Deze races gelden ook voor BeND.

(Assen: het blijkt dat de races in Assen in het kader van BeND plaatsvinden op 25 september. Nog niet in onze Ligfiets.net Agenda)

Redactie

Reacties (3)

r

Volgens mij is de BeND wedstrijd morgen zaterdag en niet zondag(Hitteslag?)

r, 26 aug 2016 14:53

TeJayLigFts

Duidelijk geval van oververhitting. Dus de wedstrijden in Keulen zijn op zaterdag. Is gecorrigeerd.

TeJayLigFts, 26 aug 2016 16:13, bewerkt op 26 aug 2016 16:39

haak

De fietsersbond heeft nogal wat noten op haar zang. Met name het instellen van 30 km/h binnen de bebouwde kom lijkt me nogal ver gaan. In veel (grotere) plaatsen zijn ringwegen aangelegd als vierbaansweg met een gescheiden fietspad. Op zulke wegen mag nu zelfs soms 70 km/h worden gereden. Ze liggen wel binnen de bebouwde kom. De verplichte intelligente snelheidsaasistent is een brug te ver. Zoiets moet je net als alcoholslot toepassen bij notoire hardrijders. De hand in eigen boezem steken kan dan ook geen kwaad. De fietser is met smartphone in de hand een gevaar op de weg zowel voor zichzelf als voor andere deelnemers. Het is bij de wet verboden maar er is geen handhaving. Hier kan de fietsersbond een actieve rol in spelen door voorlichting te geven op scholen.

haak, 29 aug 2016 14:15