Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 15 juli 2016 13:00 (3029 keer bekeken) 0Reacties

Vroem, comfortabel fietsen in Vlaanderen, fietstermen voor over de grens, irritante types, whuuu, Velocar Phantom te koop, werelduurrecord bakfiets, Corrière TV over kampioenschap Monza, Fins ligfiets kampioenschap, een geluk…, diagnose, luchtfietserij, censuur bij NOS Weer

Vroem

Chris Froome fietst in de Tour de France aerodynamisch. Mag dit zomaar van de UCI?
Nog een laatste aanvulling: wat deed Chris donderdag - quatorze juillet -, toen alles in Frankrijk nog vredig leek, op de Mont Ventoux?

Comfortabel fietsen in Vlaanderen?

Ruim de helft van de fietspaden in Vlaanderen is oncomfortabel en heeft een laag trilcomfort. Inspectie door de Meetfiets van de Fietsersbond geeft over 4.000 km als cijfer een krappe 5.

Fietstermen voor over de grens

Sta je in je vakantie in het buitenland met je mond vol tanden om de plaatselijke fietsenmaker duidelijk te maken wat er aan je fiets mankeert, dan kan deze lijst een uitkomst zijn. Oké, het is geen nieuw bericht, laat staan een nieuwe lijst. Maar deze woordenlijst kan zomaar van pas komen, nietwaar?
En anders is er online ook de woordenlijst op Ligfiets.net.

Irritante types

Je hebt ze altijd wel, die types die doordraven over het wel en wee van schijfremmen of blaten over de, uiteraard nieuwe, uitrusting op zijn fiets, of altijd excuses hebben dat ze vandaag niet zo hard gaan.
Bicyling.com ('Nederlands') heeft elf van die types gerangschikt.
Zouden die types ook bij ligfietsers voorkomen? Nééh! Of toch?

Whuuu!

Heuvel af met de hoge bi is op zijn minst spannend. Tenminste enger dan op een racefiets, denken wij, zeker als het om een race gaat.
Op de pedalen wil je dan echt niet staan.

Velocar Phantom te koop

Op eBay staat een heel fraaie Velocar Phantom Roadster Tandem Cabrio Cruiser, ja een mondvol, te koop. Er mag op geboden worden.

Werelduurrecord bakfiets

Kevin Labeeuw heeft een werelduurrecord cargobike gevestigd op de piste Defraeye-Sercu in Rumbeke. Kevin legde 215 rondjes af in een uur, met de tweewieler Bullit, wat goed is voor 35,93 kilometer.
Het is wel de eerste keer dat er een officieel record gevestigd wordt met dit type fiets, maar Kevin heeft de lat hoog gelegd.

Corrière TV over kampioenschap Monza

Op 12 juni waren de kampioenschappen op het circuit van Monza. Corrière TV heeft daar een reportage ('Nederlands') over gemaakt.
In Noord-Europa worden velomobielen 'dagelijks gebruikt, om naar het werk te gaan, om boodschappen te doen en om met vrienden te fietsen. Dit is natuurlijk te wijten aan het feit - aldus Marco Ruga - dat de fietspaden daar zijn echte snelwegen zijn, ze rijden in alle rust en veiligheid.'
Zie ook een ouder bericht over Monza.

Fins ligfiets kampioenschap

Op 7 en 8 augustus vindt de Nordic Recumbent Championships plaats in Nokia (Finland), een twaalf uur durend evenement.

Bijnaam velomobiel

Een Playmobil, zoals de kleindochter van Winfried de velomobiel noemt.

Een geluk…

…bij een ongeluk. Een toch wel essentieel onderdeel komt los. Vlak bij de maker!

Diagnose

Komt een fiets bij de dokter.

Luchtfietserij

Zowel 'vogel' als 'mens' op de luchtfiets.

Censuur bij NOS Weer?

Mogelijk is het onbewust gebeurt, vanwege de HD-uitsnede (1920 × 1080) voor de tv, maar voor ons ligfietsers ontbrak een toch wel een essentieel stukje op de foto.
Die wolken? Die kennen we nou wel weer, daar hadden we best wel een stukje van willen missen.

Redactie

Reacties (0)