Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

NK-Tijdrijden Texel 2016

Gepubliceerd op 12 juli 2016 18:33, bijgewerkt op 13 juli 2016 13:12 (641 keer bekeken) 5Reacties

Op zaterdag 3 september om 13.00 uur wordt het NK-tijdrijden velomobielen op Texel gehouden

Al vele jaren wordt bij Oudeschild op Texel op de eerste zaterdag van de maand september het NK-tijdrijden vrije renners georganiseerd. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor Nederlandse vrije renners en renners met KNWU sportklasse of Amateur licentie. Deelnemers met een niet Nederlandse nationaliteit kunnen buiten mededinging deelnemen aan de tijdrit. Zij zullen in de totaaluitslag worden opgenomen, maar kunnen geen Nationale titel behalen in de wedstrijdcategorie waaraan ze deelnemen.
De route loopt van Oudeschild naar De Cocksdorp, aan de oostkant van het eiland.

Voorafgaand aan NK-tijdrijden voor vrije renners is er ruimte beschikbaar voor, maximaal, 15 gestroomlijnde ligfietsen. Deze zullen op hetzelfde parcours ook strijden om de nationale titel tijdrijden. Op het moment van dit schrijven, staan er al drie kandidaten op de deelnemerslijst, en 116 ingeschrevenen. Bij in totaal 200 deelnemers sluit de inschrijving!
De wedstrijden starten om 13 uur, en wel met de gestroomlijnde ligfietsen.

Zie ook de blog van Cees, en natuurlijk onze agenda.

Redactie

Reacties (5)

NoStress

Belofte maakt schuld. Ingeschreven.
Voor wie (gezellig) wil kamperen: traditioneel staan we op de 'Vrije Vogel even voorbij Oudenschild. (dicht bij de start en niet ver van Den burg AH) Als er behoefte aan is wordt er zaterdagavond pannekoeken gebakken.

NoStress, 12 jul 2016 21:05

twilwel

Ik heb me zojuist aangemeld. Het is alweer jaren geleden dat ik daar ben geweest omdat ik de drastisch ingekorte route wel erg kort vond. Maar de 14km tijdrit in Greetsiel (Duitsland) heeft me vertrouwen gegeven dat ik ook op de korte afstand nog aardig mee kan komen.
Ik heb me ook voor de camping "Vrije Vogel" ingeschreven BrandweerQuest ;-)

twilwel, 12 jul 2016 23:18, bewerkt op 12 jul 2016 23:37

NoStress

Ja 'goede oude tijden' was de rit wat langer maar ook best wel gevaarlijk daar bij het vliegveld tussen de auto's. Nu is het iets van 28 km. Dat kan lang genoeg zijn als je windkracht 7 op kop krijgt. En die kans is altijd reeel aanwezig op Texel :-)
Ik vond ook dat het al weer te lang geleden was. Het is altijd een gezellig evenement. Dus zowel Marloes en ik hebben de stouteb schoenen aangetrokken en doen mee.
Haar beste tijd was 42 minuten, die van mij 40. Dat zo beter moeten kunen nu we beide een DF hebben. Maar zoals altijd met dit soort evenementen, de race is pas gereden als de finishvlag valt. In de tussentijd kan er heel veel gebeuren. :-)

NoStress, 13 jul 2016 14:57

avatar

misschien doe ik ook wel mee. hopelijk houdt de versnellingskabel het, bij CV gaf die het net voor de 1 uurs op. Gelukkig had ACE er nog eentje, zodat ik op de wielerbaan nog wel mee kon doen. Fixed gear op Texel lijkt me nl geen feestje.

Benny, 13 jul 2016 17:16

avatar

Vanavond aangemeld voor deze tijdrit. Nog niet eerder met de ligfiets een wedstrijd gereden. CV kwam voor mij te vroeg, te lang niet gefietst, nu heb ik nog een tijdje om te trainen. Bovenal, een weekendje Texel is natuurlijk nooit weg.

Azaria2, 13 jul 2016 21:29