Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 01 juli 2016 13:00 (3016 keer bekeken) 0Reacties

Dutch European Handbike Competition, project Nevada, dolenthousiast, raket, ligfiets bier, Mango in de auto, gefotoshopt, Potilie, fiets in huis, fietsliefde, organische schoonheid

Dutch European Handbike Competition

Mocht het niet uitkomen om dit weekend in Amsterdam te zijn voor Cycle Vision, of is de toertocht Haren (NL)-Haren (D) te lang, dan is er dit weekend ook nog het Dutch European Handbike Competition in Emmen.
Voor meer info over de handbike, ga naar Handbiken.

Project Nevada

Sarah Peircy en Chris Jones willen later dit jaar, op 13 t/m 16 september, in Nevada (Battle Mountain) een wereldrecordpoging doen met een volledig gestroomlijnde handbike.
Sarah doet een poging om het vrouwen record van 24,76 mph (39,85 km/uur) te verbeteren, en Chris het mannen record van 45,68 mph (73,52 km/uur). De gemiddelde snelheid wordt gemeten over een stuk van 200 meter, het vanggebied.

Dolenthousiast

Devin rijdt met zijn Batmobile door een stad, en wordt luidkeels becommentarieerd door een vrouw op het trottoir (dus geluid aan!).

Raket

Een vliegtuigromp of brandstoftank omgebouwd tot een 'velomobielachtige'. Staat er nou Jupiter of Jupiler? Dat laatste brengt ons tot het volgende bericht:

Ligfiets bier

De recumbent raspberry (framboos) van Bicycle Craft (wat zou de overeenkomst van frambozenbier met een ligfiets zijn?). Geïnteresseerd? Het is wel seizoensgebonden.

Mango in de auto

Hoe vervoer je een velomobiel? Op de dakdrager, in de aanhanger? Of gewoon in de auto?
Wel de airbag aan de passagierszijde, tijdelijk, uitschakelen!

Gefotoshopt

We weten dat het in Australië verplicht is om als fietser een helm op te hebben. Als je dan reclame wilt maken voor een trip naar Amsterdam, dan hoort op de fietser(s) wel een helm. Geen probleem! Ook onze buren mogen er om glimlachen.
De originele foto.

Potilie

Wij hebben de AmbulanceQuest, hadden de BrandweerQuest (inmiddels een museumstuk!). Maar Zwitserland, Zürich, heeft de Politie…, excuus, PotilieDF. Zowel het lettertype als kleur is hetzelfde als die van de Zwitserse politie.
De Stadtpolizei Zürich kan er niet echt om lachen, maar door de verwisseling van de letters is het niet verboden. Was de Stadtpolizei van plan om velomobielen aan te schaffen?

Fiets in huis

Fietsen is gezond en leuk. Dus waarom niet in je huis verwerken.
Mocht je het gevoel hebben dat het misschien niet geapprecieerd wordt, dan kan je zo het leed wat verzachten. Valt het dan toch weer mee.

Fietsliefde

Valerie heeft een aantal illustraties verzameld met betrekking tot liefde voor en met de fiets:

Organische schoonheid

Met deze ligfiets, de Ostfreezers, uit de 3D-printer, zijn de studenten van de Hochschule Emden/Leer naar de Akkuschrauberrennen in Hildesheim (25 juni) gegaan.
En laten ze nou niet bij de winnaars zitten. Ze werden al vroeg uitgeschakeld.
Zie ook hun Facebookpagina.

Deze redacteur zit, loopt, fietst (en wat al niet meer) dit weekend bij Cycle Vision. Net zoals zijn collegaredacteuren, net zoals die van Ligfiets&, of het NVHPV-bestuur.

Redactie

Reacties (0)