Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

InterCityBike produceert toerkap voor Quest

Gepubliceerd op 27 juni 2016 19:03, bijgewerkt op 28 juni 2016 21:35 (2048 keer bekeken) 4Reacties

InterCityBike heeft een toerkap ontwikkeld voor de Quest van Velomobiel.nl.

De nieuwe kap is voor de DF en DF-XL ontwikkeld maar nu is er ook een versie voor de Quest. Ymte Sijbrandij: "Het uitgangspunt was dat de kap geschikt zou zijn voor dagelijks gebruik. Hij is daarvoor ruimer (breder) dan de bestaande kappen van andere merken. Nu kun je je hoofd draaien en stoot je niet zo snel je oor of bril als je door een kuil rijdt of je hoofd beweegt."

Motorvizier

De kap van InterCityBike is uitgerust met een standaard motorvizier van het merk POLO. Het motorvizier garandeert een optische zuivere en kraswerende ruit die bovendien een goed verstelmechaniek heeft zodat je ook met het vizier gedeeltelijk open kunt rijden. Verder is het vizier voorbereid op het pinlock systeem, je plaatst dan een extra ruitje aan de binnenkant waardoor je een soort dubbele ruit krijgt. Ymte: "Deze beslaat zelfs onder de slechtste omstandigheden niet". De kap kan ook een zilverkleurig of blauw spiegelend vizier krijgen of een donkere 'smoked' ruit.

Sterren kijken

De kap is uitgerust met zijruiten van lexaan dat een behandeling heeft ondergaan waardoor het kraswerend is. De Quest-kap van InterCityBike heeft ook nog een klein ruitje bovenin, handig als je voor het verkeerslicht staat en leuk als je 's nachts naar de sterren wilt kijken.

In een handomdraai is de Quest-kap te bevestigen met twee carbon haakjes die onder de instaprand gehaakt worden.

Nadelen

Ymte: "Nadeel van een motorvizier is dat je twee dakstijlen aan weerszijden van de ruit hebt. Dit geeft een kleine zichtbeperking maar als je met twee ogen kijkt, heb je daar nauwelijks last van."

Toekomst

Het plan is om ook een kap te maken voor de XS en de Strada naar dit model. InterCityBike moet ongeveer 25 stuks verkopen om het rendabel te maken maar ze geloven dat ze die kunnen verkopen. Ontwerper Daniel Fenn heeft toegezegd het model te gaan maken maar het is nog niet bekend wanneer het ontwerp klaar is.

De Quest-kap is van carbon gemaakt en crash bestendig door een nylon tussenlaag. De kap is verkrijgbaar in transparant carbon en in alle DF/Quest/Strada-kleuren. De kap is zowel te koop bij InterCityBike als Velomobiel.nl en kost EUR 695,-.

Quest-kap door Intercitybike op Quest

Quest-kap van InterCityBike

Redactie

Reacties (4)

Silverado

Tijdens het lezen dacht ik nou dat is een mooie kap, maar helaas je moet er twee ogen voor hebben om de gezichtsbeperking het hoofd te kunnen bieden.
Laat er nu van mijn twee ogen er één van glas zijn valt deze kap ook al af..... beetje jammer.

Silverado, 27 jun 2016 20:41

xlnetwork

@Marcel, als je auto rijdt heb je ook zo'n dakstijl in je gezichtsveld. Ik gebruik ook hoofdzakelijk 1 oog (de ander is 'lui'), maar ik heb daar nooit echt last van gehad. Gewoon een kwestie van je hoofd een beetje naar links of rechts bewegen.

Wilfred Ketelaar, 28 jun 2016 08:07

avatar

Hoi Marcel, misschien gewoon een keer proberen..

Wilco, 28 jun 2016 22:37

pietandringa

Na een proefrit in de stromende regen heb ik deze kap besteld bij ICB. Een mooie opvallende oranje op mijn groene Quest. Pluspunten: veel bewegingsruimte (kan goed uit mijn bidon drinken), motorvizier met pinlock met goede verstel mogelijkheden, eenvoudige en stevige bevestiging van de kap met 2 klemmen. De stijlen verminderen het zicht een beetje, maar ik heb dat niet als storend ervaren.
Tip: deze kap toevoegen bij Accessoires - Stroomlijnen en (race) kappen voor het registeren van ervaringen?

pietandringa, 16 aug 2016 16:40, bewerkt op 16 aug 2016 16:41