Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 24 juni 2016 13:00 (2422 keer bekeken) 0Reacties

't Is oranje en je kan je er mee scheren, QuattroVelo's onderweg, drie is meer dan twee, fellowship of the Velonauts, benenwagen, fietsen is hemels, windmolens en ligfietsen, 'ruime fietsparkeerplaats', slaapstand, Russische trike te koop, WASUB tegen zwemmer, kersenpluk(lig-)fietstocht

't Is oranje en je kan je er mee scheren

Het Human Power Team Delft & Amsterdam heeft cranks en velgen gefreesd uit één stuk aluminium. Vervolgens zijn de onderdelen oranje geanodiseerd (de beschermlaag).
'De spaken van de velgen zijn ontworpen op basis van vleugelprofielen, wat ze enorm aerodynamisch maakt. Pas wel op: de achterste rand ("trailing edge") van de spaken is scherp genoeg om je mee te scheren!'

Ondertussen is ook het team University of Liverpool Velocipede bezig met de aerodynamische romp.

QuattroVelo's onderweg

Er worden nu een paar mensen enthousiast: Theo, Jan en Thea zijn in Roemenië geweest om de assemblage van de eerste QuattreVelo's op te starten.
De eerste zijn onderweg naar Nederland, en mogelijk al aangekomen.

Drie is meer dan twee

We vrezen dat het weer T-shirts zijn, nu met als opschrift: drie wielen zijn beter dan twee. Neem een trike (waarom geen driewielige velomobiel?), en je lichaam is je dankbaar.

Fellowship of the Velonauts

De reisgenoten hadden in het diepste geheim een rit gepland, waarschijnlijk om de, oranje, ring in het vuur te gooien (ja, diepste geheim hè). Onderweg zullen ze met spijt teruggedacht hebben aan hun woongebied (Gouw), waar ze het zo goed hadden. Ja, zo'n rit valt niet mee, zeker niet als de zwarte heerser met de geüniformeerde spionnen de vermeende, oranje, ring probeert te bemachtigen. Ook routes waren gebarricadeerd.
Of de reisgenoten hun Gouw weer bereikten? Lees het verhaal maar.
Wel heeft de plaatselijke pers er aandacht aan besteed.

Benenwagen

Het is een manier om je voort te bewegen, maar effectief is het niet: het is een mengeling tussen een fiets en strandbeest. Laten we zeggen dat je vooruit komt.
Op CARV design is iets meer te vinden van de ontwikkeling.

Fietsen is hemels

Velosophe (een biermerk, vandaar): Op een fiets drinken we water, terug op aarde drinken we bier.
En zij die vergeten af te stappen: drinken schuim.

Windmolens en ligfietsen

Ede gaat, naast het plaatsen van windmolens, maar liefst tien elektrische ligfietsen aanschaffen.
Heeft het één, elektrische ligfiets, met het ander, windmolen en zonnepaneel, te maken?
Wel aardig dat er fietscampagnes komen!

'Ruime fietsparkeerplaats'

Gelukkig hebben ze in, vermoedelijk (want linksrijdend), Groot-Brittannië ook gedacht aan een parkeerplaats voor fietsers, een soort van Brexit (ai!) dus, langs de doorgaande weg. De grootte is in verhouding tot die voor auto's: zien is vol in de remmen gaan.

Slaapstand

Hoe comfortabel een ligfiets kan zijn: een ligfietser in de slaapstand.

Russische trike te koop

Helicopterfabriek Berkut heeft, na de val van de muur, naar alternatieve werkzaamheden gezocht, en zijn met hun kennis en materiaal deze trike gaan bouwen.

WASUB tegen zwemmer

De onderzeeër van de Technische Universiteit Delft, WASUB VI, nam het woensdag op tegen de Olympisch zwemmer Kyle Stolk. Normaal gaat de onderzeeër sneller dan een zwemmer kan zwemmen, maar het venijn zit in de details: er moet ook gekeerd worden.

Kersenpluk(lig-)fietstocht

Treeker Treks organiseert op dinsdagmiddag 5 juli een kersenplukfietstocht van ca. 30 km. Gewone fietsers mogen ook mee.Het zal je niet ontgaan zijn, volgend weekend is er Cycle Vision.
Maar mocht dat te ver zijn of dit niet je interesse hebben, er is ook een fraaie en goed verzorgde toertocht Haren (NL)-Haren (D), of vice versa.
Is het te dichtbij? Dan is er het weekend daarop, in het zuidwesten van Frankrijk, een evenement voor liggers.

Redactie

Reacties (0)