Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Inschrijving WK ligfietsen / Cycle Vision tot 27 juni

Gepubliceerd op 18 juni 2016 15:36 (433 keer bekeken) 8Reacties

De inschrijving voor de wedstrijden staat open. Tot 27 juni is het mogelijk om jezelf in te schrijven. Zie de pagina met gegevens over puntentelling en wedstrijdschema. http://www.cyclevision.nl/westrijden/

Redactie

Reacties (8)

evan

Komt daar ook een kinderwedstrijd?

evan, 20 jun 2016 12:23

avatar

Ik doe zeker mee, maar bij westrijden denk ik aan tegenwind. Het circuit is toch een rondje hoop ik, met ook noord- oost- en zuidrijden?

wakkermans, 20 jun 2016 12:27

TeJayLigFts

Rembrandt, hier een filmpje uit 2010.
Als je haast hebt, bekijk deze.

TeJayLigFts, 20 jun 2016 13:44

avatar

Hallo Eva,

ik mis ook de categorie "kinderrace". Het waren altijd veel deelnemrs en het zal jamer zijn als de kinderrace er af falt. Maar de categorie multitrak stond er toen ik ingeschreven heb ook nog niet bij, dus hoop ik gewoon dat voor 27 Juni a.s. het mogelijk is voor de categorie "Kinderace" in te schrijven.

met vriendelijke groeten

Uli Bentlage

Bentlage, 20 jun 2016 17:17

avatar

Op het versnelde filmpje (dank) zie ik vier bochten naar links, en een naar rechts. Als je steeds de binnenbocht wilt pakken moet je af en toe naar de andere kant van de baan, en dat lijkt me link voor die supersnelle inhalers. Hoe is dit geregeld?

wakkermans, 20 jun 2016 17:35

twilwel

@Rembrandt Bakker: De wedstrijdregels zeggen: "Langzaamste rijders rijden aan binnenzijde baan. Inhalen gebeurt buitenom". Dus de langzaamste rijders volgen niet de ideale lijn bij de ene rechterbocht maar blijven aan de binnenkant. Dit wordt echter niet altijd even goed opgevolgd en dan moeten de rijders het met wat common sense oplossen en eventueel (oh schrik) moet de inhalende rijder soms even wat remmen. Deze baan is snel maar redelijk breed en veiliger als het bochtige en smalle Biddinghuizen (wat overigens een hele leuke baan was om te racen). Ik kan me geen valpartijen herinneren in de, naar ik meen, drie keer dat CV plaats vond in Sloten. Een spiegeltje kan veel problemen voorkomen en houdt je tevens op de hoogte van de bewegingen van je achtervolgers.

twilwel, 21 jun 2016 17:29

G

Oei Harry, die wedstrijdregel zou ik anders begrepen hebben. Namelijk dat de langzame rijder op elk moment voor de binnenzijde van de baan moet kiezen. Dus ook in die ene rechterbocht. Binnenbocht is binnenbocht is de binnenzijde van de baan.

Anders zou er moeten staan: langzame rijders rijden links (bij tegen de klok in).

Ik ben zelf op sloten wel eens geraakt door een inhalende velomobiel. Ze had alle ruimte voor een correcte inhaalactie maar vond dat blijkbaar niet nodig om te doen. Was geen fijne ervaring mijnerzijds, zeg ik netjes.

G, 21 jun 2016 17:42

twilwel

Als het verkeerd geinterpreteerd kan worden is het idd. beter dat het wordt verwoord met aan de linkerkant blijven. Het is volgens mij zonneklaar dat elkaar kruisende rijders geen veilige zaak is. Er ontstaan soms lange linten lowracers en die kan een snel inhalende velomobiel danig in de knel brengen als die hele club van links naar rechts gaat in die bocht.

twilwel, 25 jun 2016 21:24