Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 juni 2016 13:00 (2712 keer bekeken) 2Reacties

Luxe fietscaravan, chronique à Adèle (Africa Trike), fietsen over verlaten spoorbaan, uniform fietssnelweglogo in België, Hogeschool van Amsterdam is lekke banden zat, penny farthing, kano's, ligtransportfiets, gebruikte spieren bij pedaalslag, R2AK zeilboot, Battle Mountain in zicht, vier keer de Alpe d’Huzes, breder aanbod, klapper

Luxe fietscaravan

Bouw zelf je fietscaravan. Tenminste dat heeft Paul Elkins gedaan. Het model van deze caravan is gebaseerd op de Airstream, en kost ongeveer $ 150.
Als je deze zelf wilt bouwen, dan is hier het ontwerp te vinden.

Chronique à Adèle (Africa Trike)

Frédéric Lepron fietst met zijn trike van Tanger naar Kaapstad. Onder de titel Africa Trike zijn op TV Vendée veel afleveringen te vinden.
De start is bij episode 1, en we zijn, op het moment van dit schrijven, bij episode 30 aangekomen.
Eerder bericht op Ligfiets.net en een cartoon.

Fietsen over verlaten spoorbaan

Ook in Italië, vermoeden we, kan je met een speciale constructie over een verlaten spoorbaan fietsen. Renato wil een constructie maken die ook voor een ligfiets geschikt is.

Uniform fietssnelweglogo in België

De vijf Vlaamse provincies ontwikkelden in samenwerking met mobiliteitsexperts een logo en uniforme bewegwijzering voor fietssnelwegen. Dat logo en uniforme bewegwijzering moet de ondertussen 110 fietssnelwegen in Vlaanderen, goed voor 2400 kilometer (zo goed als) rechtlijnige fietsroutes, beter herkenbaar maken.
Kan zoiets niet Europees afgesproken worden?

Hogeschool van Amsterdam is lekke banden zat

D.w.z. Kevin en Neil zijn het zat. Ze richten Supreme Dutch op, het bedrijf waarmee ze nu de fietsenwereld benaderen voor banden die nooit meer lek gaan.
Na vele prototypes hebben ze een optimum gevonden, een luchtloze binnenband bestaande uit een nieuw innovatief materiaal dat een zeer hoge flexibiliteit en terugvering heeft. De buitenband is van hoge kwaliteit en heeft goede gripeigenschappen.
We zijn benieuwd.

Penny farthing

Op Facebook is een filmpje te zien van een hoge bi-race.
De hoge bi is geen blijvertje gebleken. We vonden ook een foto hoe de toekomst er toen al uit zag.

Kano's?

Afgelopen weekend was er in Hechtel-Eksel (B) het velomobieltreffen. Als de Nederlanders op de terugweg zijn, moeten ze door wat plassen rijden vanwege plaatselijk noodweer. Dan ben je blij dat je velomobiel geen voetgaten heeft vanwege de tsunami die binnen komt. Maar zelfs zij krijgen op zijn minst een nat zitvlak!
Zie Facebook: deel 1, deel 2, deel 3, en deel 4.
En het treffen zelf.

Ligtransportfiets

De Marathonrenner is een studie naar een transportfiets (dus geen sportfiets).

Gebruikte spieren bij pedaalslag

Welke spieren worden er gebruikt bij het rondtrappen van een pedaal?
Zou dit voor een ligfietser anders zijn, of komt het globaal overeen?

R2AK zeilboot

Een nieuw pedaalaangedreven zeilboot, ontworpen door Rick Will, is bijna klaar voor de HPV Race naar Alaska 2016 (kort R2AK). De voorlopige snelheidsdata suggereren dat 10 km/uur gemakkelijk vol te houden zal zijn, en 15 km/uur in spurts doenlijk zal zijn. Zie ook Matt Johnson's Facebook-pagina voor Team Take Me to the Volcano. De 1.200 km lange race begint in minder dan twee weken!

Battle Mountain in zicht

Battle Mountain komt steeds dichterbij en ook het frame van de VeloX 6 nadert het eindproduct.

Eerder maakten we bekend dat het team Japan tegen team Cygnus op de Japanse tv, NHK World, zouden strijden (zie Cygnus Chrono onthuld). Jo Koga verhaalt daar over.

Vier keer de Alpe d’Huzes!

Met de Mango op de Alpe d’Huzes

Paul heeft, na eerst drie keer met de racefiets naar boven te zijn gereden, is hij de vierde keer met zijn velomobiel de Alpe d’Huzes opgereden in een tijd van 2 uur en 49 minuten. Niet heel snel maar wel heel leuk. Onderweg heeft hij heel wat leuke reacties gehad en heeft hij flink wat bananen uitgedeeld (zie foto!). Het bedrag dat hij heeft opgehaald voor het KWF is € 3900.
Het verzet heeft hij aangepast naar 26×26 en vanaf de tussenas 22×24 als lichtste verzet en dit fietste heerlijk.
Aldus Paul!

Breder aanbod

Nu de DF al enige tijd op de markt is, en de komende QuattroVelo voor een ruimere keuze zorgen, is er meer tweedehands aanbod. En kijk, ook InterCityBike heeft ook al tweedehands, i.d.g., Questen in de aanbieding.

Klapper

Een negatief als wel een positief bericht, het is maar hoe je er tegen aankijkt:
Petja deed mee met Fleche Finland 2016, een tocht van Helsinki naar Jyväskylä. Onderweg besloot hij een kortere route nemen om wat meer rust te hebben bij de volgende stop. De gekozen route was erg rustig, te rustig, en elke weggebruiker weet dat.
Een wegkolos reed hem, om middernacht, aan zonder ook maar te remmen. De Mango werd, gelukkig, van de vrachtauto weggeduwd, en werd compleet geruïneerd. Petja werd grotendeels beschermd door de kooi van de velomobiel.
Niettemin verloor hij een nier en heeft hij nog steeds last van interne organen, brak een heupbeen en vier ribben, heeft een gebroken schouderblad en diverse kleine breuken her en der. Maar zijn hoofd had alleen maar een sneetje (vier krammen) en zijn ruggengraat is intact!

Redactie

Reacties (2)

avatar

Kleine correctie: de waterplassen waren tijdens de tocht van het velomobieltreffen zelf. Ze waren te "danken" aan de overvloedige regenval de dagen ervoor. En dan te bedenken dat we de velomobielen 's nachts hadden binnen gezet!!!

Rikkie, 10 jun 2016 16:43

avatar

Zo goed als rechtlijnig is een mooi eufemisme om de Belgische "fietssnelwegen" te omschrijven.

hmmm, 11 jun 2016 12:18