Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Kind verdwaalt in velomobiel

Gepubliceerd op 31 mei 2016 08:00, bijgewerkt op 01 juni 2016 12:57 (1139 keer bekeken) 4Reacties

Als je je velomobiel aan een ieder wilt tonen, gebeurt er wel eens wat

Devin, die van de Batmobile, is naar een evenement gegaan. Gewoon om mensen te tonen dat er meer bestaat dan de standaard tweewieler.
Dit evenement is in een park… met veel kletsnatte kinderen, dus ook met smerige voeten.
Dan komt er een, zo goed als droog, jochie op hem af met in zijn ogen de vraag: 'Mag ik er alsjeblieft in?'. Devin vraagt: 'Wil je er in?'. Een knikje is zijn antwoord.
Devin start zijn standaard repertoire: hier hou je het stuur vast, de pedalen zitten hélemáál voorin. Het joch buigt voorover, en duikt verder de velomobiel in dan Devin had verwacht. Hij werkt zich langs het pedaal, maar zijn rechtervoet blijft steken bij de crankarm. Hij kan met geen mogelijk meer vooruit en ook terug is schier onmogelijk.
Ah, oh! Zo kalm mogelijk geeft Devin instructies om zijn voet vrij te krijgen, en het volgende moment zit hij voor de cranks.
Gelukkig is het even rustig, geen andere kinderen in de buurt, en ook geen radeloze ouders, zodat Devin rustig instructies kan geven hoe hij de crank moet bewegen zodat hij er weer onder door kan. Hij probeert het maar zijn schouders zitten in de weg en zijn onderlip begint al te trillen. Snel zegt Devin: 'Maak je geen zorgen, we krijgen je er uit.' Op de aanwijzingen laat hij zijn schouder zakken en strekt zijn linkerarm, en Devin kan hem langs de cranks trekken. Als hij weer in het zitje zit, vertelt Devin wat meer over velomobielen.
Nadat hij hem er uit getild had, zei hij: 'Dank u'. Devin: 'Graag gedaan!' En langzaam verdwijnt hij naar het andere deel van het park.

Kopfoto van Birger (komen in dit verhaal niet voor)

Redactie

Reacties (4)

NoStress

Maar...maar...maar..de batmobiel is toch een WAW? daar schroef je de neus vanaf en.....toch?

NoStress, 31 mei 2016 09:25

TeJayLigFts

Mijn gedachten ook, maar dat staat niet in het verhaal.

Goed, tweede gedachte: de neus is stevig, als deze vast zit. Wat gebeurt er als er een of meerdere bevestigingspunten losgemaakt worden. En met een paniekerig kind er in?

TeJayLigFts, 31 mei 2016 09:31, bewerkt op 31 mei 2016 09:42

avatar

tja ..
kan je gebeuren

cyclist, 01 jun 2016 18:30

avatar

misschien ontsnappingsroute of fietsnavigatie inbouwen, zodat bij volgende actie snel de ontsnappingsroute vinden kan ;)
Beter zo dan anders. Gezien dat klein jochie met voet tussen de crank en frame zat. Was een fiets zonder vrijloop, dus zat niets anders op dan de crank te demonteren en hem te bevrijden.

cyclist, 01 jun 2016 18:59