Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ontwerpwedstrijd shirts en jasjes verlengd tot 3 juni

Gepubliceerd op 12 mei 2016 11:46, bijgewerkt op 12 mei 2016 11:51 (561 keer bekeken) 4Reacties

‘T stond al eens in nummer 2015-5 van Ligfiets&. Maar omdat die niet in druk is verschenen is het mogelijk sommigen ontgaan: de ontwerpwedstrijd voor een nieuw ligfietsshirt en –jasje. Daarom hebben we de inzendtermijn nog iets verlengd én kun je hieronder nog eens lezen waar het allemaal om gaat.

In 2010 ontwierp Hans Nieuwstraten, onze vaste ontwerper, voor het 25-jarig bestaan van de NVHPV, een shirt en jasjes. Een succesnummer, gezien de rappe verkoop en de lengte van jaren waarin ik de jasjes heb zien dragen.

Die jasjes en shirts zijn nu wel op. We willen graag nieuwe jasjes en shirts bestellen, met een nieuw ontwerp. Een ontwerp waardoor wij ligfietsers elkaar herkennen. Als er een positief statement over ligfietsen mee gemaakt kan worden, is dat mooi meegenomen.

We willen het ontwerp via een wedstrijd tot stand laten komen. Iedereen mag meedoen. We willen wel breed rondkijken, en nemen de gelegenheid te baat om met onze zusterverenigingen van over de grens samen te werken. We nodigen daarom iedereen uit om een ontwerp in te sturen, dat bruikbaar is voor een fietsshirt en –jas.
We staan open voor creatieve en innovatieve ideeën. Een goed ontwerp kan vele ingrediënten bevatten, en bij de jurering zullen we bijvoorbeeld letten op zaken als:

  • Esthetiek
  • Humor
  • Ligfietsinformatie danwel -promotie.
  • Gebruiksgemak
  • Een positieve uitstraling op de weg
  • In alle landen bruikbaar


Na de sluitingsdatum, zullen alle ontwerpen te zien zijn op ligfiets.net. Er zal een voorselectie worden gemaakt tot een werkbaar aantal (voorlopig niet meer dan 25).

De voorgeselecteerde ontwerpen zullen tentoongesteld worden op Cyclevision 2016 begin juli. Daar zal een internationale jury de ontwerpen bekijken en beoordelen. Het ontwerp van de winnaar zal uitgevoerd worden als shirt met korte mouw, en als fietsjas met lange mouw. Alle zusterverenigingen zullen uitgenodigd worden mee te doen in het produceren en distribueren van de kleding.

Alle clubs die de wedstrijd via hun eigen media bekend maken, zullen uitgenodigd worden een jurylid te leveren. Ontwerpen ingeleveren kan als elke combinatie van .jpg, .doc, .xls, .pdf, .odf of .png files, als mail naar  Promotie@ligfiets.net. Sluitingsdatum is 3 juni 2016, 17.00 uur.

In het officiële wedstrijdreglement lees je de details van deze wedstrijd:

Officieel wedstrijdreglement Shirt ontwerpwedstrijd NVHPV 2016

1. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de ligfietsvereniging NVHPV.

2. De jury bestaat uit een bestuurslid, de hoofdredacteur van Ligfiets&, 1 jurylidvoor elke deelnemende VHPV, en één of meer speciaal uitgenodigde specialisten. De jury is uitgesloten van deelname.

3. Er is geen thema van deze shirt ontwerpwedstrijd.

4. Deelname staat open voor iedereen.

5. Inzendingen kunnen worden opgestuurd naar promotie@ligfiets.net

6. Ontwerpen dienen worden ingeleverd als een combinatie van .jpg, .doc, .xls, .pdf, .odf of.png files.

7. Inzenders gaan ermee akkoord dat hun ontwerp zonder vergoeding door de NVHPV gebruikt wordt in het blad Ligfiets& en/of de site http://www.ligfiets.net en bij productie van shirts en jasjes voor de deelnemende verenigingen. Copyright en eigendom van de ingezonden ontwerpen blijft daarna bij de NVHPV.

8. De sluitingsdatum van de wedstrijd wordt bij de aankondiging bekend gemaakt.

9. Ontwerpen die ingezonden worden, moeten bij de aankondiging van de wedstrijd minder dan een jaar oud zijn.

10. Bij de ontwerpen moet vermeld worden: naam en contactgegevens ontwerper.

11. Inzenders verklaren zich door insturen akkoord met dit reglement en eigenaar te zijn van het ingestuurde materiaal

12. Inzenders vrijwaren de NVHPV van rechten van derden.

13. De prijzen worden bij de aankondiging bekend gemaakt.

14. De winnende ’ontwerpen worden gepubliceerd in Ligfiets& en in de media van de deelnemende VHPV's.

15. De aangeboden prijzen kunnen niet voor geld worden ingewisseld.

16. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

17. Lol in ligfietsen staat voorop, dus ook bij deze wedstrijd!

Redactie

Reacties (4)

rowingvictor

De vorige versie van het NVHPV-shirt heb ik één keer met plezier gedragen. Daarna kreeg ik de zweetlucht niet meer weg; zelfs na herhaaldelijk wassen in de wasmachine.

Wellicht kan er worden over gegaan op een méér antibacterieel materiaal zodat we er in de toekomst langer plezier van hebben?

Óf doe ik wat fout?

Tips zijn van harte welkom...

rowingvictor, 12 mei 2016 12:03

quesjer

Hoi Victor,

Ik begrijp jouw punt.
Het shirt met het rode ligfiets-hart kwam van de producent Bioracer, toch niet de minste, "Een stevige, duurzame stof die zijn werk onder alle omstandigheden doet en die tegen een stootje kan." En het shirt met de oranje en paarse ligstrepen kwam van Lorini, "Wij produceren nu ruim 35 jaar custom made sportkleding voor clubs, verenigingen & bedrijven. De laatste jaren doen wij dat onder onze eigen merknaam Lorini". Beide producten zijn besteld en bedoeld als sportshirt. dus technische stof. (De ontwerper was in beide gevallen H. G. uit Zwolle, ook verantwoordelijk voor de ontwerpen van al die paastreffen-logo's. het eerste ontwerp was ter viering van 5 jaar paastreffen meen ik, het laatste ter ere van 25 jaar NVHPV. Maar het ontwerp zal vast geen reden voor de geur zijn.....) Ik zelf draag beide versies nog. En ben er zelfs op het laatste paastreffen niet uitgestuurd.....
Was er nog verschil tussen die twee producten?

quesjer, 12 mei 2016 15:21

avatar

Victor,

Ik kwam onderstaande link tegen, wellicht heb je hier iets aan ?
http://quest284.blogspot.nl/2016/04/stinkende-lycra.html

(en nee, ik heb het nog niet zelf geprobeerd ...)

Groeten,

André

a.brouwer, 12 mei 2016 20:17

rowingvictor

Dank voor de reacties, ik ga één en ander eens proberen.

rowingvictor, 13 mei 2016 14:16