Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 06 mei 2016 13:00, bijgewerkt op 19 april 2021 19:57 (4082 keer bekeken) 4Reacties

Onze huisfotograaf Bas, trike rijdt 100 km/uur en haalt 480 km, Velomobile Design, BatWAW aangevallen, houten velomobiel, Cygnus Chronos onthuld, Van Raam, kunstig, gelukkig, doodgelukkig, droom, Ligfietstreffen (B), Velomobieltreffen 2016 Hechtel (B), Groot Oldenburgs Ligfietstreffen (D)

Onze huisfotograaf Bas

Bas heeft een val gemaakt met zijn, excusez le mot, mountainbike (hadden we hem dan niet gewaarschuwd? *). Gevolg: een gebroken sleutelbeen en schouderblad.
Nu mag hij twee maanden geen camera meer tillen, dus ook niet werken. Voor dit vrije beroep betekent dit: geen inkomsten.
Om deze periode te overbruggen, heeft Bas een crowdfunding opgezet.
Helaas voor deze redacteur is Bas weer helemaal gezond als de races in Battle Mountain beginnen. Dus Bas, wanneer mag je weer mountainbiken? *
(* neem deze redacteur niet al te serieus. Wel serieus is de crowdfunding!)

Trike rijdt 100 km/uur en haalt 480 km

Odyssey Trikes claimt dat hun speed pedelec trike Mark 5 Super op één lading 480 km kan afleggen bij een topsnelheid van bijna 100 km/uur.
Deze trike heeft een naafmotor van 4.000 W (vergelijking: trapondersteuning houdt bij 250 W op). Daar hoort dan ook een, voor een fiets, enorm accupack bij. We hebben even het zwaarste accupack dat momenteel verkrijgbaar bekeken: 30Ah voor 105 mijl (170 km) kost de lieve som van $ 2.500 (€ 2.200).
Wij trappen, fietsen, nog wel even door.

Velomobile Design

Velomobile Design, Christophe Sarrazin (Pixelman), heeft weer een nieuw type velomobiel ontworpen. Weer een met een bijzonder design: de Interstellar velomobile. Met speed pedelec-ondersteuning en actieve ventilator voor luchtinlaat en -uitlaat. Grapje van Christophe: 010010000101000001010110 stelt HPV voor in binaire code.
De kap ziet er, uiteraard, ook bijzonder uit. Toch hebben we dit model voor kap eerder gezien (in Terugblik op Spezi 2016).

Over kappen gesproken, voor sommige zit het soms niet mee.

BatWAW aangevallen

Deze WAW met Batman-logo is aangereden door auto. De schade ziet er heftig uit, hoewel het met 5 km/uur is gebeurd. Maar de aramide huid is flexibel genoeg: zowat alle deuken zijn er weer uitgeplopt. Wel zijn een aantal scheurtjes in de neus en bevestigingspunten losgekomen.
Bij het bezoek aan het politiebureau zei de agent na het zien van de beelden: "Dus de Batmobile ís kogelvrij!"

Houten velomobiel

Tim heeft een wel zeer fraaie houten velomobiel gemaakt met een grote doorzichtige koepel. Deze velomobiel wordt voortgestuwd met een lineair pedaalsysteem.

Cygnus Chronos onthuld

Het Cygnus HPV-team heeft de Chronos onthuld op de testbaan van het Japan Automobile Research Institute in Shirosato. Ze waren daar om mee te doen aan het tv-programma Supreme skills (Sugowaza).
Misschien zaterdag, live, te volgen op NHK World Live (zie hier voor de uitzendtijd = Japanse tijd: voor hier 17 uur bij optellen). Zie ook Facebook.

Van Raam

Van Raam produceert aangepaste fietsen, zoals driewielers, tandems, rolstoelfietsen en fietsen met een lage instap. In het vaktijdschrift voor werktuigbouwkundige constructeurs en ontwerpers, EngineeringNL, stond een artikel over Van Raam. Op de site van Van Raam is ook een bedrijfsfilm te bewonderen.

Kunstig

Deze ligfiets (?) voor fietser in supermanhouding?

Iets minder geslaagd, maar groots.

Gelukkig?!

Ja, we weten het, we hebben last van het HPV-virus. Je kan je er tegen laten inenten.
Of zijn we toch op het verkeerde been (humaan papilloma virus) gezet?!

Doodgelukkig!

Hoe je je ook voelt, je bent voor altijd en eeuwig gelukkig.

Droom?!

De ene, Hans (op Facebook), droomt ervan.
De ander doet het gewoon: Pablo met een Raptobike probeert niet al teveel aan te dringen bij een wielrenner. En moet daar heel veel moeite voor doen.

Ligfietstreffen (B)

Vorig weekend was er het ligfietstreffen in Antwerpen. Gelukkig was het weer beter dan voorspeld.
Een verslag van Bicky. Wilco heeft het verslag in twee delen gepubliceerd: deel 1 en deel 2.

Velomobieltreffen 2016 Hechtel (B)

Het Velomobieltreffen 2016 gaat dit jaar door op 4 juni in het groene Hechtel-Eksel waarvan de bossen en natuurgebieden deel uitmaken van bosland, het grootste bos van Vlaanderen. Kom deelnemen en geniet van de Limburgse gastvrijheid en een prachtige rit doorheen de mooie natuur die onze streek te bieden heeft. We verblijven in chalet "De Grasmus" (P3) van het Jeugdvakantiecentrum, Lupinestraat 1, 3940 Hechtel. Dat is vlakbij knoppunt 516 van het fietsroutenetwerk.
Ook dit jaar is er een mogelijkheid tot overnachting. Je bent welkom vanaf vrijdag 3 juni om 17 uur, en op zondag 5 juni om 10 uur sluiten we de tent. Vrijdagavond is er friet stoofvlees verkrijgbaar, zaterdagavond BBQ. 's Morgens kan je genieten van een ontbijt. Op zaterdag rijden we één tocht, waarbij we tussen de middag bevoorraad worden met broodjes (voor wie hiervoor inschrijft!). De overnachtingsplaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang!
Dankzij Intercitybike krijgt iedere deelnemer ook dit jaar een gratis T-shirt van het treffen.

Inschrijven.
Zie ook Ligfietsers.be.

Groot Oldenburgs Ligfietstreffen (D)

Om alvast in de agenda (staat hier al) te zetten? Het Grote Oldenburgse Ligfietstreffen, dat plaats vindt van 12 t/m 14 augustus in Noord-Duitsland.
Deze bijeenkomst vindt om de vier jaar plaats en is niet alleen voor deelnemers uit het noordwesten van Duitsland interessant - uitgenodigd zijn alle ligfietsers, trikers en velomobilisten uit Duitsland en de buurlanden.

Onze Vrijdagbericht belettering is deze keer in Giro-roze.

Redactie

Reacties (4)

Pixel

Hallo, is altijd een goede verrassing om hier iets over mijn FB paginna (https://www.facebook.com/velomobiledesign) kunnen lezen, tussen alle de andere interessante nieuws over de ligfiets wereld. :-)

Pixel, 06 mei 2016 16:42

TeJayLigFts

Maak je geen zorgen Christophe, we blijven je volgen. :-)

TeJayLigFts, 07 mei 2016 09:28, bewerkt op 07 mei 2016 09:29

TeJayLigFts

TeJayLigFts, 07 mei 2016 12:43, bewerkt op 07 mei 2016 19:59

avatar

Het Belgische ligfietstreffen was niet in Antwerpen, maar in Essen (onder Roosendaal). Op de laatste dag zijn een aantal deelnemers naar Antwerpen gefietst.

Wilco, 07 mei 2016 22:56