Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 22 april 2016 13:00, bijgewerkt op 22 april 2016 13:09 (2813 keer bekeken) 2Reacties

Progressie vierwiel DF, multifunctioneel en geweldig (speel-)goed, klimaatplan en fiets, nieuwe belijning fietspaden in Drenthe, Nationaal Fietscongres, Bakfietstreffen, opstapdag Challenge/Raptobike, 'De wandeling', Darth Vader's helm, innovatieve ligfiets, vacature, fietstocht in Mallorca

Progressie vierwiel DF

De eerste beelden van een toekomstige vierwiel DF zijn inmiddels op Facebook te vinden. Ook een foto op het Velomobile Forum.
De laatste tijd was er weinig tijd voor de voortgang, maar Ymte verwacht dat Daniel de komende tijd er meer tijd aan zal besteden. Wij zijn benieuwd!
Waar zou Daniel de inspiratie vandaan halen?

Multifunctioneel en geweldig (speel-)goed!

Met Infento kunnen twaalf verschillende fietsen geconstrueerd worden voor kinderen van 0 tot 13 jaar (waarom die beperking op leeftijd, Infento. Oké, in Infento zit het Franse woord enfant - kind - verborgen). Een leuke video wat er al mee kan gemaakt kan worden.
Wie zal daar meer plezier aan beleven, de ouders of de kinderen. Het lijkt wel op Meccano (voor de oudere lezers onder ons) of K'nex (voor de jeugdigere)!

Klimaatplan en fiets?

Op 19 april ging de Vlaamse klimaattop van start. De Vlaamse regering trekt 300 miljoen extra uit voor het klimaatbeleid en ook aan een groenere mobiliteit wordt gedacht. Over de fiets is, voorlopig, echter geen woord gezegd.
Desondanks zorgt de fiets voor de grootste klimaatwinst inzake personenvervoer. In 2012 berekende de Fietsersbond samen met VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) al wat de fiets kan doen voor het klimaat.

Nieuwe belijning fietspaden in Drenthe

De provincie Drenthe investeert 500.000 euro in nieuwe belijning van de Drentse fietspaden. Fietsers geven aan dat een andere vorm van fietspadmarkering de zichtbaarheid van het fietspad verhoogt.
Als test werden er, op diverse fietspaden, verschillende soorten middenbelijning aangebracht. Fietsers werden geënquêteerd, en samen is daar de 1-2 markering (thermoplastmarkering met een lengte van 1 meter en een onderbreking van 2 meter toegepast, bij een breedte van 5 cm) gekozen.
Nu maar hopen dat de belijning niet te dik is. Anders hebben trikes en velomobielen een probeem(pje): doenk, kadoenk, kadoenk...
In de proef was ook een kantmarkering opgenomen, wat veel fietsers wel zagen zitten. Maar de provincie zal die markering niet zonder meer overal gaan aanbrengen (vanwege de slechtere waterafvoer en de veel hogere kosten voor het aanbrengen en het onderhoud).

In Groningen doen ze het met stippen.

Nationaal Fietscongres

De vijfde editie van het Nationaal Fietscongres wordt dit jaar in Groningen gehouden op 1 en 2 juni. Vorig jaar was dat in Nantes (F).
Een van de sprekers is Jos Sluismans van Fietsdiensten.nl, en het:

Bakfietstreffen

Afgelopen zondagmiddag vond het Bakfietstreffen plaats. Op Facebook staan wat sfeerbeelden. Er was ook een fraaie bakligfiets aanwezig!
Verder is er ook een video en een magazine.
Daarnaast was er ook de:

Opstapdag Challenge/Raptobike

Op Facebook staan een paar sfeerfoto's van de Challenge/Raptobike-toertocht.

'De wandeling'

In het programma van KRO-NCRV, afgelopen zaterdag, 'De wandeling' schiet ineens een gele Quest voorbij bij de uitspanning 'Liefde van de Drentsche Aa' bij Schipborg om 23:40.

Darth Vader's helm

'Heb je Darth Vader wel eens zonder helm gezien?' 'Nee, nog nooit.'

Innovatieve ligfiets

Deze, Argentijnse, vouwligfiets (of is het een plooi/vouwtrike?), genaamd: 'Caño' ('Nederlands'), wordt bestuurd door het lichaam te kantelen.

Vacature

Windesheim is op zoek naar een docent-onderzoeker mobiliteit die zijn of haar tanden wil zetten in praktijkgericht onderzoek naar de impact van fietsinnovaties.

Fietstocht in Mallorca

Onze Duitse medeliggers Frank, Matze, Peter en Hanns fietsen in de heuvels van Mallorca (Majorca), en zonden ons een sfeerplaatje. Volgens Hanns is het klimmen en afdalen (850 m) via de haarspeldbochten heel goed te doen.

Groeten uit Mallorca (Frank, Matze, Peter en Hanns)

Redactie

Reacties (2)

pietandringa

Progressie vierwiel DF

Een informatieve blog zoals van de QV van Velomobiel zouden veel (potentiële) kopers wel kunnen waarderen denk ik.

pietandringa, 22 apr 2016 15:45

NoStress

Even het blog van roeiende Wim pluggen met verslag en foto's opstapdag Elan/Durtch bikecentre Nijmegen :-)[url=]http://roeifietsen.blogspot.nl/2016/04/opstappen-met-hans-en-ellen.html?m=1[/url]

NoStress, 22 apr 2016 18:43, bewerkt op 22 apr 2016 18:44