Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

WK / Cycle vision wedstrijdprogramma

Gepubliceerd op 09 april 2016 08:13, bijgewerkt op 09 april 2016 17:53 (1351 keer bekeken) 7Reacties

Het wedstrijdprogramma voor het komende WK ligfietsen / Cycle Vision is bekend gemaakt. En het ziet er geweldig uit. Er staan wedstrijden in waarbij de laatste kans waarbij je kon mee doen 6 jaar geleden is. Want het koningsnummer is zoals elk jaar natuurlijk de 1 uur tijdrit van Cycle Vision. Maar op verzoek is dit jaar ook een 6 uurs race van Cycle Vision. Is dat het keizersnummer of is het zelfs groter dan dat?

Zaterdagochtend
Buitenbaan: eenuurs tijdrit, allen, niet stayeren

Zaterdagmiddag
Binnenbaan: 200 meter vliegende start = snelste van vijf ronden. In zesde ronde van baan af.
Zondag
Buitenbaan, 08:30: 1 ronde, staande start. Start elke 30 seconden.

10-16 uur: gecombineerde zesuursrace en drieuursrace.

Het comité heeft er goed aan gedacht te doen om de zes uur race weer op het programma te zetten. Die race is 6 jaar niet voorgekomen in het programma. Door strakke tijdschema's wordt zo'n soort wedstrijd ook vrijwel nergens bij andere evenementen geprogrammeerd.
Toch is het een ultieme wedstrijd volgens de kenners. Legendarisch eigenlijk. Kortom, dit is een uitstekende kans om het evenement toch een extra bijzonder element te geven.
Het organisatie comité heeft uitgebreid allerlei andere alternatieven bekeken zoals het toevoegen van een programmaonderdeel op de openbare weg of zelfs het rijden op de RDW baan in Lelystad. Die zijn allen op praktische bezwaren gestuit. Uiteindelijk lijkt nu de gevonden mogelijkheid voor bovenstaand schema op 1 locatie ook wel erg praktisch en wel evengoed super uitdagend.

De wedstrijden worden gehouden op 2 en 3 juli "Sportpark Sloten, Sloterweg 1045, Amsterdam"

In de komende periode wordt de site voorbereid en zal het inschrijfformulier worden opgezet. Uiteraard worden de elementen zoals het eten niet vergeten. Meer details zullen dus snel volgen.

Redactie

Reacties (7)

avatar

Mooi programma, vooral de 6 uurs. Dank hiervoor. Ik ga de 6 uur zeker meedoen.

Jan-van-Steeg, 09 apr 2016 09:26

avatar

Dat is goed nieuws. Sloten was toch wel een van de gezelligste locaties van CV....en dan dat geluid van die vogeltjes met op de achtergrond een opstijgende Boeing. Prachtig dat de 6 uurs eindelijk ook weer op het programma staat. Ben benieuwd wie er afhaken na 3 uur.

xanderniezing, 09 apr 2016 10:11

jack

De baan staat ook in streetview https://www.google.com/maps?layer=c&panoid=nmHLnXu5B_75r-I572GVgA&cbp=1,248.0,,3.0,-0.0&shorturl=1

jack, 09 apr 2016 11:12

Theo_van_Soest

Jack was (terecht) voortvarend met het publiceren van het schema. Een kleine toelichting op de eenuursrace: Het zal gaan om een individuele start waarbij het startinterval afhangt van de beschikbaarheid van de baan in de ochtend. Zowel bij de eenuursrace als de snelste ronde, is het wenselijk de rijders min of meer te sorteren op te verwachten snelheid zodat er zo min mogelijk snelheidsverschillen (en daarmee conflicten) zijn. Houd dus bij elke wedstrijd rekening met startlijsten op naam.
Bij de sprint op de binnenbaan zullen we waarschijnlijk gaan werken met een overlap van start en uitrijronde om de baantijd te bekorten.

Theo_van_Soest, 09 apr 2016 16:37

AirJay

Helaas alleen zondag beschikbaar voor deelname aan CV. Een 6-uurs race heb ik altijd al eens willen doen, dat wordt dus mijn inschrijving!

AirJay, 10 apr 2016 11:47

G

Oké. nice. De eindklassering van het WK, zal worden opgemaakt op basis van de uurstijdrit, de binnensprint, de volleronde en dan de 6 of 3 uurstijdrit?

Voor de WK-klassering, dien ik dan alle nummers op dezelfde fiets te rijden?

G, 12 apr 2016 14:10

avatar

HAllo allemal, HAllo Jack.

denken jullie ook an de kinderrace? mijn kinderen verheugen zich er al op.

groetjes

Uli

Bentlage, 19 apr 2016 23:53