Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 08 april 2016 13:00, bijgewerkt op 09 april 2016 09:06 (2675 keer bekeken) 4Reacties

Muzikale bagage, zonnepaneeltjes voor onderweg, spartaanse ligfiets, opvouwbare helm, hometrainer vergelijking, regenjas(je), fietsers controleren fietspadennetwerk, kantelend perspectief, mooie foto, aventure encroyable, eerste BeND

Muzikale bagage

Ook de Mango (Tour) heeft ruimte genoeg voor het vervoer van een gitaar van Kevin.
Niet zo omvangrijk, een viool, wordt in een Quest vervoerd.
Zijn er meer met muzikale bagage?

Zonnepaneeltjes voor onderweg

Min of meer flexibele en makkelijk op te bergen Amkey zonnepaneeltjes van Pinetree. Het is eigenlijk een USB-lader met drie verschillende groottes en bijbehorende vermogens.
De 12 Watt versie kost $ 40, de 24 Watt versie kost $ 64.

Spartaanse ligfiets

Deze ligfiets vonden we op Twitter (Elles font du vélo). Aandrijving rechtstreeks op het voorwiel, terwijl er met het achterwiel gestuurd wordt. Dat zal wennen zijn!
Verder hebben we geen gegevens over deze ligfiets kunnen vinden.
Wel vonden we bij de zoektocht:

Opvouwbare helm

Deze helm is de Overade Plixi en is ontworpen door Patrick Jouffret. Opgevouwen neemt het volume van deze helm een derde af.
Prijzen vanaf € 75, en komt in twee maten. Er is ook een korte video van te zien.
Maar je kan ook een velomobiel nemen. Wel een ietsje duurder.

Hometrainer vergelijking

Welke spieren versterk je met een elliptical-, bukfiets- of ligfietstrainer?
Ligfietsers versterken hun hamstrings effectiever dan op een bukfiets. Daarentegen gebruiken ligfietsers minder spieren dan bukfiets of elliptical (of cross-) trainer. Bij een bukfiets of elliptical trainer worden buik-, bil-, onderrug-, schouder-, nek- en armspieren versterkt.
Met andere woorden, op een ligfiets worden minder calorieën verbrandt. Interessant voor een hometrainer, maar op de ligfiets heb je minder vermogen nodig om vooruit te komen. Moeten we het nog over een zadel hebben?

Regenjas(je)

Zoek je een lichtgewicht regenjasje (100 gr) welke opgevouwen past in een broekzak? Bovendien ook nog waterdicht en ademend. Een nadeel zou kunnen zijn dat ze wel erg kwetsbaar zouden zijn, het materiaal is vliesdun. Kampeerwijzer heeft hierover geschreven.

Fietsers controleren fietspadennetwerk

De provincie Noord-Holland heeft de landelijke Fietsersbond gevraagd een overzicht te maken van knelpunten in het fietsnetwerk. Voor deze klus gaat de Fietsersbond, afdeling Noordkop, met enkele enthousiaste fietsers dit voorjaar de belangrijkste delen van het fietsnetwerk bekijken.

Kantelend perspectief

Een foto van een wanhopige wielrenner. Hij probeert zelfs zijn fiets nog te redden van de ondergang.
Hoe hij daar zo terecht is gekomen, en of hij het gered heeft, vermeldt het verhaal niet.
Of… Wacht even…

Mooie foto

Gewoon een mooie foto met een ligfiets in een palendecor. Zelfs de meeuwen maken onderling een wiskundige figuur, een ruit.

Aventure encroyable

Vertaling van 'Le Tour d'Europe à vélo … couché':
Gaël Madec en Ronan Michel, beide 26, zijn twee plattelandjongeren die zich voorbereiden op een ongelooflijk avontuur. De kameraden beginnen op 30 april voor een tweejarige toer van 30.000 km op hun ligfietsen door een dertigtal Europese landen, met landschappen die ze voor geen goud willen missen. "We willen dit avontuur al sinds de middelbare school, maar we zijn met dit project een jaar aan het voorbereiden." Beide uitgerust met 20 kilo bagage, inclusief apparatuur, tent en slaapzak, de twee avonturiers willen deze reis in hun eigen tempo maken, met zo min mogelijk beperkingen. "De ligfietsen zijn een integraal onderdeel van het project. Het fietst makkelijker en de ligfietsen nodigen uit voor een gesprek."
Deze twee Europeanen blijven er niet minder Bretons om, en kozen ervoor om op zaterdag 30 april te starten bij de doorgang van de Redadeg (race) bij Bruz. Ze delen vervolgens hun ervaring met een tweetalige klas schoolgroep Jacques-Prévert.
U kunt ook hun reis online volgen op hun blog: tour d'Europe van Gaël et Ronan
Kom, om Gaël en Ronan aan te moedigen bij hun officiële vertrek op zaterdagmiddag 30 april, op de plaine du Vert Buisson.

Eerste BeND

Op zondag wordt op de wielerpiste in Wilrijk (B) om 14 uur de eerste ligfietswedstrijd gehouden in het kader van de BeND (België, Nederland en Duitsland).
De volgende BeND vindt plaats in Nedereindseberg.

Redactie

Reacties (4)

pietandringa

item Hometrainer vergelijking:

De roeifiets is ook een ligfiets, jammer dat deze niet is onderzocht.

pietandringa, 08 apr 2016 13:34

avatar

Muzikale bagage: Afgelopen woensdag had ik (tegelijkertijd) een altsax, een sopraansax, een dwarsfluit en een piccolo bij me in de Quest. Allen in een koffer. Vooral de vormkoffer van de altsax laat zich makkelijk meenemen. Zodra een koffer hoekig wordt, wordt het moeilijker. Verder woont er in Groningen iemand die bij festivals z'n piano achter zijn (rechtop)fiets meeneemt.

xanderniezing, 08 apr 2016 21:05

avatar

Meer info over de Spartaanse ligfiets is hier te vinden: link

Bietrume, 11 apr 2016 22:53

TeJayLigFts

Bedankt Simon, het was al onder onze aandacht gebracht: zie Achterwielbestuurde ligfiets.

TeJayLigFts, 12 apr 2016 18:36