Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 maart 2016 13:00, bijgewerkt op 18 maart 2016 22:15 (3568 keer bekeken) 9Reacties

Katteninspectie, HPFV als game, sticker, hoge bi kampioenschap, unieke G-Racer te koop, goed wegdek belangrijker dan kortste route, Nijmegen, te dichtbij, mount it, B'twin 'velomobiel', Räderwerk, nostalgische velomobiel onder constructie, het Paastreffen

Katteninspectie!

De velomobiel wordt het huis, drie hoog, ingereden voor onderhoud. En dat gaat niet zomaar!

HPFV als game

We bedoelen Human Powered Flying Vehicle, een spel voor iOS en Android: World Piece (als dat geen woordspeling is).
Spelplan: ga van land tot land en reis zover je kan, en wordt diegene, deel (piece), die de landen met elkaar verbindt (peace).
Met dank aan Jan! Hij had ons er opmerkzaam op gemaakt.

Sticker

Op ebay is een mooie ligfietssticker verkrijgbaar.

Hoge bi kampioenschap

Bijna zeventig deelnemers doen in Evandale, Australië, mee met de Penny Farthing Championships. De Facebook-pagina van het evenement.
Ook China - CCTV news, Asia Today - besteed er aandacht aan.

Unieke G-Racer te koop

Op marktplaats staat een bijzondere ligfiets te koop, d.w.z. er zijn er maar tien van gebouwd.

Goed wegdek belangrijker dan kortste route

'Uit het onderzoek (Verkeersnet) blijkt dat het type fietspad, de wegdekkwaliteit en het ontwijken van hellingen op de route meer invloed heeft op de routekeuze van fietsers dan het verkorten van de reistijd met vier minuten.'

Wel gaan alle fietspaden door het centrum van een plaats, i.p.v. er omheen. Maar misschien doet het andere onderzoek, fiets beter in regionale verkeersmodellen daar weer wat mee.

Daarnaast is er ook een 'proefproject om fietssnelwegen beter te benutten'.

Nijmegen

Afgelopen weekend was er de Stevensloop waarbij een helling genomen moest worden. Er is ook een video van, alleen is er geen ligfietser te zien.

Te dichtbij!

Om buschauffeurs te laten ervaren hoe het voelt als een bus een fietser op minder dan anderhalve meter (in Spanje is de regel dat je 1,5 m afstand moet houden) passeert, worden fietsen opgesteld en stevig verankerd. Zo te zien is niet iedereen er zeker van of alles wel goed gaat. Een ander speelt de branie.

Mount it

'I wanted to mount it', zegt zij, en doet het (tot afgrijzen van Devin) bijna. Ja, een velomobiel wordt ook wel eens sigaar of raket genoemd. Op het andere woord kan uw schrijver even niet komen.
Nog meer 'scabreus geweld' op een velomobiel vertelt David.

B'twin 'velomobiel'

Local Motors toont wat afbeeldingen van een leuke trike (een velomobiel is het niet) met wat stroomlijn. De trike ziet er op zich mooi uit, maar waar laat je je knieën om de pedalen te bedienen bij het fietsen?

Räderwerk

Gek op Räderwerk? Dan kan je deze kleding, kussenslopen, petjes, enz. (teveel om op te noemen) aanschaffen!

Nostalgische velomobiel onder constructie

Kai maakt een nostalgische velomobiel, met trekjes van de Franse Mochets, Zweedse Fantoms en de Engelse Jaguar XK 120. Vrijwel volledig van hout.

Positieve insteek…

…maar niet overtuigend uitgewerkt.

Het Paastreffen!

Mogen wij u opmerkzaam maken op het Paastreffen, de komende week al (ja, dit jaar een vroeg Pasen)!
Het is, na de ALV (afgelopen weekend), de eerste mogelijkheid dit jaar om met veel mensen te fietsen en te praten over… (lig-)fietsen. Mocht je een keer willen wandelen, ook daar is op zaterdag aan gedacht. Bovendien, het is er altijd gezellig!
Ook dit jaar is het weer in Woudenberg. Voor 'koukleumen' zijn er vier slaapzalen met ieder 20 bedden. Voor de 'warmbloedigen' onder ons zijn er ook kampeerplekken. De voorlopige weersvooruitzichten hebben het over temperaturen rond de 13 graden.
Tot nu, vrijdagmiddag, hebben zich 29 man/vrouw ingeschreven. Bovendien is tijdig inschrijven voor de inkoop, en de kok, alleen al een rustgevende gedachte!

Redactie

Reacties (9)

NoStress

Die Evo K komt mij bekend voor. Uit Assen? ;-)

NoStress, 18 mrt 2016 16:26

Egbert.Vonkeman

Sticker

Op eBay is een mooie ligfietssticker verkrijgbaar.

Does not ship to Netherlands

En binnen de US of A zijn de verzendkosten nogal hoog, begrijp ik uit berichten op FaceBook. Bovendien alleen geschikt voor trikers ;-)

Egbert.Vonkeman, 18 mrt 2016 16:30

TeJayLigFts

Esdoornblad? Check! Ja!

TeJayLigFts, 18 mrt 2016 16:31

avatar

Leuk filmpje. Wat zijn katten nieuwsgierig. Zo goed is deze Evo K volgens mij nog nooit bekeken.

Tiny Haan.

cruiser54, 18 mrt 2016 16:56

nvanderwal

Door het centrum moeten fietsen is beroerd voor fietsers die voorbij een stad moeten zijn. Voor doorgaand fietsverkeer: Maak een ringweg!

nvanderwal, 18 mrt 2016 17:12

avatar

Dat bod van 600 euro op die G-RACE ligfiets ook.. Zo typerend voor marktplaats die spotboden van net 30% van de vraagprijs :/

Zag eenzelfde fiets trouwens van de week ook voor 1100 euro te koop staan in Frankrijk. Lijkt verdomd veel op de M5 CHR, maar de bouwer/verkoper van G-RACE is dan ook geen onbekende van M5 ;)

Rvh, 18 mrt 2016 18:05

G

De G-race is prachtig. maar: als je een shifter + kabels voor de achterderrie aan zou kunnen sluiten, waarom doe je dat dan niet? Snap ik niet.

Overigens: met pasen wordt het zelfs wel 15 graadjes. Zin in…!

G, 18 mrt 2016 21:37

avatar

De fietssnelwegen kunnen beter benut worden. Misschien moet het wegdek van deze snelwegen ook eens worden aangepast naar het niveau van een snelweg. Tussen Nieuwegein en Utrecht is het bedroevend gesteld met de kwaliteit van het wegdek. Een snelweg onwaardig.

Ruitenbeek, 21 mrt 2016 08:14

nvanderwal

Gisteren voor het eerst het Rijn-Waalpad (fietssnelweg tussen Arnhem en Nijmegen) gefietst. Als dit het beste is wat Nederland op fietsgebied te bieden heeft, zo goed dat er zelf internationaal aandacht mee getrokken wordt, dan is het droevig gesteld met onze fiets-infrastructuur. Het wegdek was nieuw en hierdoor (nog) goed, maar haakse afslagen (waarvan een met een hoge betonnen middengeleider), enkele malen hadden auto's voorrang, en zowel het begin in Nijmegen als in Arnhem was slecht vindbaar ( en de route slecht aangegeven, ik ben hierdoor 2 keer verkeerd gereden)

nvanderwal, 21 mrt 2016 08:57