Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Optima ligfietsen nieuws

Gepubliceerd op 17 februari 2016 12:33 (1163 keer bekeken) 0Reacties

Zoals beloofd zouden we even een berichtje schrijven over het nieuws van de productie van Optima ligfietsen. In het uitgebreide bericht meer informatie hierover. Het lijkt er aan de buitenkant op dat het bedrijf niet veel doet, maar aan de binnenkant bruist het van activiteit en ontwikkeling.

Eind vorig jaar heeft de redactie contact gehad met het bedrijf Optima, die een aantal bekende types ligfietsen produceert en verkoopt. Sinds die periode is namelijk tijdelijk de productie van fietsen stilgelegd. De fabrikant had het veel te druk met assemblage van verschillende merken fietsen om daarbij ook nog met ligfietsen bezig te zijn. De webshop en levering van onderdelen is gewoon doorgegaan maar de ligfietsen werden eventjes niet gemaakt.

Deze week werd bekend dat Amazing Wheels is verkocht. Dat is het marketing en verkoopbedrijf voor onder andere Flyer en Dutch ID. De eigenaar van Optima ligfietsen blijft wel eigenaar van een productiefabriek in het verre oosten en van de assemblage fabriek in Beverwijk. Sterker nog, het bedrijf is druk bezig met een verhuizing. De nieuwe fabriek in Beverwijk wordt 6x groter dan de huidige ruimte.
De verkoop van Amazing Wheels maakt het verder mogelijk meer tijd en geld in de productie en ontwikkeling te steken zonder bezig te moeten zijn met de marketing en verkoopactiviteiten.

Aangezien de verhuizing en opzet van de nieuwe locatie een tijdje zal duren kan het bedrijf niet precies aangeven wanneer de productie van ligfietsen weer zal worden hervat. Vast staat wel dat het voornemen is dat liefst dit jaar nog te doen en ook om zeker de meest succesvolle modellen die in de portfolio van Optima zaten weer opnieuw in productie te nemen.

Redactie

Reacties (0)