Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfietsen op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht!

Gepubliceerd op 11 februari 2016 09:36, bijgewerkt op 11 februari 2016 16:39 (772 keer bekeken) 3Reacties

Op 20 en 21 februari in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10:00 tot 17:00 h, en standnummer 2.B.52 zullen veel ligfietsen en ook Trikes te zien zijn. De NVHPV vormt samen met ACE, ELAN en MAIA een ligfietseiland, direct aan het testparcours in hal 2


Logo NVHPV

De NVHPV zal twee ligfietsen tonen die ieder op een standaard staan, waarbij het achterwiel vrij kan draaien. Bezoekers kunnen op de ligfietsen gaan liggen, de trappers rondtrappen en een uitleg over het ligfietsen krijgen. Het lijkt ons een goede mogelijkheid om het fietsen op ligfietsen aan een groter publiek voor te stellen en ook onze vereniging te promoten. Zondag staat er ook nog een Quest velomobiel op de stand.

HP Velotechnik en ACE

ACE uit Winterswijk, met Mark Burgers en team laten op hun stand de fietsen van HP Velotechnik zien. Waarschijnlijk de nieuwe Scorpion FX2, de nieuwe Gekko FXS voor kleine mensen, een Scorpion FS, een Streetmachine en misschien zelfs de mooie VTX van ICE trikes. Mark brengt een rollenbank mee om op de stand op een trike al trappende, de lighouding te proberen. Op het testparcours gaan ook 2 HP Velotechnik trikes rijden. Een Scorpion Plus met trapondersteuning, met een hoge en gemakkelijke instap voor mensen die moeilijk bewegen. En een lagere snelle HP trike zonder motor. Op de stand en aan het testparcours zijn afwisselend Mark Burgers, Martijn van Huffelen en Esther Versluis, aanwezig en indien nodig nog anderen.

Elan en Challenge

Elan uit Nijmegen, met Hans van Vught en Angelo van Gent zullen op de stand een Seiran en een Furai tonen en op het testparcours komt een primeur: de Chamsin met als eerste met een 2 x 11 derailleur. Leuk om die combinatie eens te gaan proberen!

Maia op Fiets en Wandelbeurs

Maia uit Dordrecht, met Gert en Gerda Lunenborg, tonen een selectie van hun ligfietsen, waaronder HP Velotechnik Scorpion FS en een E-Gekko en Hase Pino Steps. Omdat ze recent dealer van de Amerikaanse Bacchetta geworden zijn zal men in ieder geval de Bacchetta Carbon Aero 2.0. presenteren. Ook nieuw in het leveringsprogram van MAIA is het merk The Performer uit Taiwan die al sinds 1999 bezig zijn met Ligfietsen. Gert wil hiermee de drempel voor ligfietsinstappers verlagen. Hij toont 3 modellen: een 20” en 26” ligfiets en een 20 x 26 “ Trike.

Hase beurs

Op het testparcours zullen waarschijnlijk een Hase Lepus en een Hase Kettwiesel EVO (en wellicht Hase Pino) te proberen zijn.

Behalve Gert en Gerda Lunenborg zullen, afwisselend op de stand en het testparcours, waarschijnlijk ook Deno Koelwijn en Jorden Hek aanwezig zijn.

Meestal lees je in Ligfiets& hoe leuk een evenement geweest is. Met dit artikel melden wij vooraf, dat er op deze beurs heel veel te zien zal zijn! Wij nodigen jullie uit om minstens één dag te komen kijken en misschien ook wat te testen! Bezoek dan ook de NVHPV stand, we hebben stoelen om even te rusten en je kunt er andere ligfietsers ontmoeten.

E-mail Hein Pekelharing, 06-19342108

Redactie

Reacties (3)

G

Mooi zeg, goed om te lezen! En: mooie fietsen om te zien op de beurs!

Neemt Hans (blijkbaar) geen raptobike mee?

G, 11 feb 2016 23:15

avatar

Agenda gevuld, kaartje gekocht; ik kijk er al een aantal maanden naar uit. Fietsvakantie op een ligfiets? Ja, sinds 2004 en ik wil niet meer anders. Mij zal je er zien.

erikheijn, 12 feb 2016 06:32

NoStress

Hoe kan ik deze mededeling gemist hebben? Er was twijfel tussen Assen of Utrecht. Assen is al voorbij. Utrecht was nog niet zeker. Nu ik dit gelezen heb ben ik dubbel gemotiveerd. Ik zal er zijn!

NoStress, 15 feb 2016 23:05