Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Onderzoek fietscultuur, ook bij ons

Gepubliceerd op 03 februari 2016 21:04 (229 keer bekeken) 0Reacties

Ida Sabelis, gewaardeerd ligfietsers en ex-bestuurslid, begeleidt op dit moment een studente die cultuur in fietsverenigingen bestudeert. De NVHPV heeft zich voorzichtig ook aangemeld om mee te doen. Al is nog niet alles helder, een eerste aankongiging is hier te lezen.

Iris Nuij vertelt: “De fietswereld in Nederland is perfect georganiseerd: overal zijn fietspaden en stallingen en iedereen fietst”. Dit was het beeld dat ik had voordat ik me erin begon te verdiepen. Fietsorganisaties had ik nog nooit van gehoord en zelfs toen ik literatuur begon te lezen was hier nergens wat over te terug te vinden. Als student van Culture, Organization and Management wil ik graag zorgen dat dit deel van de fietswereld meer bekendheid krijgt. In mijn onderzoek probeer ik erachter te komen wat er plaatsvindt achter de paradijselijk lijkende fietscultuur binnen Nederland. Hiervoor wil ik kijken naar hoe verschillende fietsorganisaties georganiseerd zijn met betrekking tot de structuur en op wat voor manier representeert de organisatie haar leden. Hierbij kan verder gedacht worden aan; in wat voor soort “commissies” de organisatie IS opgedeeld, wat voor soort mensen zijn er te vinden binnen te organisatie, hoe het management eruit ziet, wat doen de leden van de organisatie, wat doet de organisatie voor zijn leden, en wat is de visie van de leden hierop.

Hoe en wat er gaat gebeuren, moet nog afgesproken worden met Iris.
Zelf hopen we dat we er tips uit krijgen hoe we gezelliger of effectiever kunnen worden als vereniging. Beide zou ook mogen.

We gaan het zien, en houden jullie op de hoogte.

Redactie

Reacties (0)