Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Contributie NVHPV 2014 en 2015

Gepubliceerd op 24 januari 2016 22:41, bijgewerkt op 31 januari 2016 20:29 (696 keer bekeken) 6Reacties

De contributie voor de NVHPV en de NVHPV toerligfietsvereniging wordt binnenkort geind.

In de loop van de komende week wordt de contributie voor de NVHPV leden geind over de jaren 2014 en 2015. Via automatische incasso voor wie daarvoor toestemming heeft gegeven. Door een technische fout is de verzending van de contributiebrief die daarbij hoort misgegaan. Dat vinden we heel jammer en daar bieden we bij deze ons excuus voor aan.

Naast de automatische incasso gaat ook de contributiebrief voor de andere leden de komende week de deur uit: voor de leden van wie we een email adres hebben per email, voor de andere leden per post.

Voor de leden met automatische incasso (en met blad) is het bedrag 20 euro per jaar voor de NVHPV. Daar komt eventueel nog het bedrag van de toerligfietsvereniging bij (voornamelijk de kosten NTFU). Voor leden zonder automatische incasso is het NVHPV contributiebedrag 21.50.

Natuurlijk is het ook niet goed dat we nu pas de contributie over 2014 innen. Ook hiervoor excuus. Het is een van de dingen die niet loopt zoals we dat graag zouden willen, door een combinatie van hoge werkdruk in een klein vrijwilligersteam en technische problemen. Maar redenen of niet: het had niet zo moeten gaan.

We hebben een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat dit in de toekomst beter gaat lopen: de ledenadministratie gaat specifiek door 1 iemand uitgevoerd worden, die zich daarvoor heeft aangemeld. Daar zijn we heel blij mee. Ook voor de reguliere administratie hebben we versterking ingeroepen, zodat ook andere zaken voortaan beter lopen.

Redactie

Reacties (6)

G

En 2016?

G, 25 jan 2016 17:46

avatar

Tja, allemaal niet zo netjes en had vast beter gekund.
MAARRR..wat ik wel een beetje mis is waardering voor al het werk wat WEL is gebeurd. We moeten niet vergeten, dat het allemaal vrijwilligerswerk is wat zonder betaling gebeurt. Ik heb geen cijfers en kan niet in de kas kijken, maar is een betaalde (parttime)kracht misschien een optie? Die zou misschien de meeste werkdruk kunnen wegnemen. Als je wilt dat er een min of meer professionele ligfietsclub is die onze belangen behartigt, moet daar ook wat tegenover staan.

Benny, 26 jan 2016 13:31

G

@Benny, ten eerste zie ik het verband met gebrek aan waardering niet zo 1-2-3. Leg uit? Ten tweede, de vereniging (/ de vrijwilligers) koopt niet veel voor waardering. Dat is ernstig overschat. Waar je wel wat aan hebt zijn meerdere mensen die a) bereid zijn om tijd in de vereniging te investeren en b) daadwerkelijk ergens hun naam willen noteren, als in ergens verantwoordelijkheid voor nemen. Welke commissie dan ook. Het grote probleem is in essentie de onwil van te veel leden om samen wat leuks te doen met en voor elkaar.

Dat hoeft allemaal niet ingewikkeld of veeleisend te zijn, en het mag ook nog eens plezierig zijn. Het is geen corvee en je hebt zelf alle regie. Kosten kunnen gedeclareerd.

Overigens staat mijn eerste vraag nog open. Iemand?

G, 27 jan 2016 10:35

avatar

Er is voldoende waardering. En we hebben een gezellige club. En ja, daar zal voor gewerkt moeten worden.
De taken die de vrijwilligers voor de vereniging aangaan nemen ze vrijwillig op zich. Dat geeft hun voldoening en waardering.
Waar het hier fout gaat is dat een vrijwillige en (verantwoordelijke) financiële taak op zich genomen is en dat die beslist niet naar behoren uitgevoerd is. Zo kan geen enkele organisatie draaien, professioneel niet en vrijwillig ook niet.
De verplichtingen die je aangaat moet je uitvoeren. Als dat niet lukt moet je aan de bel trekken. Dat zal niemand je kwalijk nemen. Doormodderen zoals nu gebeurt wordt je wel kwalijk genomen.
Ik hoop dat er gauw een oplossing komt.
Gerard.

arendsg, 27 jan 2016 18:03

avatar

@G Heel simpel, ik lees alleen maar meningen over dingen die niet goed gaan. Met die meningen ben ik het overigens vaak mee eens, maar het voegt niets toe om als 21e hetzelfde eronder te zetten. Vandaar dat ik dacht: laat ik eens wat anders plaatsen.
@Gerard Arends: Helemaal mee eens. Aanvulling die ik heb dat rest van het bestuur hier ook verantwoordelijk voor is. Zij moeten de vrijwilliger als eerste hier op aanspreken, en niet wachten tot alle leden er vragen over gaan stellen. (blijft hoop ik het punt dat er toch ook wel dingen zijn die goed gegaan zijn ;-)Ik hoop eveneens dat het opgelost is/wordt nu ik gelezen heb dat er maatregelen getroffen zijn.

Benny, 29 jan 2016 08:39

BertRook

De keus om de bestuursfunctie penningmeester te scheiden van de taak ledenadministrateur vind ik heel verstandig. Zo'n 20 jaar geleden was ik secretaris van een vereniging waarbij de secretaris als extra taak de ledenadministratie deed. Aan de ledenadministratie kon je zien dat er door diverse mensen met eigen werkwijzen aan was gewerkt. Ook ik heb die ledenadministratie toen weer naar eigen inzicht op orde had gebracht en op enig moment zat mijn termijn als secretaris er op. Ik heb toen voorgesteld dat ik de ledenadministratie zou blijven doen waarbij uiteraard het bestuur de zeggenschap blijft houden. Dat doe ik nog steeds en volgens mij werkt dat prima zo. Ik zorg voor het versturen van de facturen en de penningmeester zorgt dat ik weet wie er betaald hebben.
Voor wat betreft de aanpak bij de NVHPV heb ik nog wel een tip: een aantal jaren geleden kreeg ik een brief per post van de NVHPV dat ik zou worden uitgeschreven als lid omdat ik niet had betaald. Ik heb echter nooit en verzoek daartoe gezien. Het bleek per e-mail verstuurd te zijn dus daar is iets mis gegaan. Om die reden heb ik de afgelopen 2 jaar ook geïnformeerd of ik niet moest betalen. Intussen is duidelijk dat er problemen zijn. Echter: ook nu wordt er weer gecommuniceerd per e-mail. Het lijkt me goed om in elk geval hier op de site te melden dat de e-mails zijn verstuurd, heb ik dan niets ontvangen dan kan ik zelf actie ondernemen. Overigens versturen wij de facturen voor het komende jaar altijd gewoon per post in december met kerstzegels, alle beetjes helpen....

BertRook, 01 feb 2016 23:49