Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Oliebollentocht verslagen en beelden

Gepubliceerd op 29 december 2015 14:29, bijgewerkt op 05 januari 2016 18:40 (4859 keer bekeken) 6Reacties

We vonden op internet meerdere links naar verslagen. De tocht der tochten was dit jaar bijna zomers

Dit jaar wordt de rit(ten), de twintigste (!), verreden onder bijzondere omstandigheden op gebied van het weer (dus niet het klimaat). Het is lentewarm en droog, m.a.w. geen last van bevriezingsverschijnselen.

Met dank aan Peter voor de organisatie!

Blogs

Foto's

Een dag eerder:

Op de dag zelf:

De dag erna:

Video's

Fora

Media

Opmerking: veel foto's staan ditmaal op Facebook.

De kopfoto is van Jörg, die hieronder is van Hayco

Oliebollentocht 2015 groep velomobielen lattrop ovaal rondje obt obt2015

Redactie

Reacties (6)

knightrider

knightrider, 29 dec 2015 17:45

avatar

Ik wil iedereen bedanken die iets gedaan heeft voor de organisatie van de oliebollentocht!! De 2 avonden in het scoutinggebouw waren zeer gezellig, vond ik!! De oliebollen waren goed en de soep smaakte uitstekend!!
Ik was die met kale kop en sik en blauwe QUEST.
Tot volgend jaar!!!

quest1973, 29 dec 2015 22:48

cornelese

Na een aantal jaren van afwezigheid kon ik er dit jaar weer bijzijn. Veel te weinig tijd gehad om iedereen te spreken of zelfs gedag te zeggen, wat een opkomst. Veel bekende gezichten uiteraard. Iedereen die ik niet gesproken heb, het was leuk jullie weer eens te zien. Peter, bedankt voor de organisatie. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel werk het is. Ik hoop dat je zelf ook van de dag hebt kunnen genieten.

cornelese, 31 dec 2015 01:18

neidrider

Super Treffen, sehr gut organisiert. Vielen Dank dafür!
Hier meine Filmsequenzen als Zusammenschnitt: https://vimeo.com/150437500
Velomobile Grüße
Benno (neidrider)

neidrider, 31 dec 2015 19:44

NoStress

Het lijkt zo simpel. Je nodigt wat vrienden met banaan fietsen uit. Rijdt een stukje met elkaar op. Eet wat. Praat wat. En daarna gaat ieder weer zijns weegs. Het OBT recept kort samengevat.

Wat er werkelijk gebeurd; Routes maken. Aanmelden en bijhouden Ligfiets.net. Mails en telefoontjes deelnemers met hun vragen en wensen verwerken. Zoeken naar en afspraken maken horeca. Routes verzinnen en narijden. Overnachting regelen. 1001 dingen, die naarmate de dag nadert, in sneltreinvaart dichter op elkaar komen en directe acties vragen. Maaaarrr....alles komt goed. Altijd. Waar nood is is altijd een oplossing in de buurt.

Peter de Rond heeft als organisator alles gedaan wat menselijkerwijs mogelijk was in de voorbereiding. Maar op de dag zelf doen we het met z'n allen. En daar zijn we goed in zo blijkt. Anders was de OBT niet 20 jaar (internationaal) een succesnummer gebleken.

We brengen mee...gezelligheid. Eeuwig geklep over fietsen. Kritische honger naar taart, koffie, nieuwtjes, slierten kleurige bananen, elkaar en de oliebollen. Die waren dit jaar samen met de snert en 'ruigbrood' super lekker.
Hoe simpeler de formule hoe groter de kans op succes.
Als daarbij de zon ook nog eens schijnt en je niet alleen ver over NL en DLd kunt kijken, maar je ook nog eens een prachtig plaatje van bovenaf van al die fietsen kunt maken, dan is het af. Perfect. Niks meer aan doen. Inlijsten.

En die sneeuw? Niet gemist deze keer. Hoe sfeervol de beelden en hoe gelogen de avonturen ook zijn, 3 dagen fietsen met watjes temperaturen en een zonnebrand op benen(!) en gezicht krijgen op 28 december zal ook niet snel vergeten worden. Want ja, de meeste reden in korte broek. Met de foto's als bewijs dat dit geen velomobielisten-latijn is.

Bedankt Peter voor de organisatie, bedankt Frank voor het koken bij de scouting, bedankt vele aangewezen 'vrijwilligers' voor parkeer- en inschrijfhulpen. Alle gekken die hun fiets en leven waagde onderweg voor een veilig oversteken van de moeder-gans colonne.

Hoor ik nu dat de #OBT2016 in Dronten gaat plaatsvinden?

NoStress, 02 jan 2016 10:17, bewerkt op 02 jan 2016 10:23