Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Goede voornemens, we racen het jaar uit!

Gepubliceerd op 20 december 2015 11:57, bijgewerkt op 20 december 2015 16:35 (378 keer bekeken) 3Reacties

Leuk om te lezen. De eerste evenementen staan alweer gepland voor 2016! Onze agenda raakt alweer gevuld. Onder andere het Paastreffen. Maar ook staan er alweer een aantal wedstrijden? Wil je er in 2016 vaker lekker gezond fietsen? Dan kan dat! Laat je uitdagen door de competitie in wedstrijden. Doe lekker een ontspannen toer bij een van de treffens. Hoe je ook mee doet en wat je ook aanspreekt, de evenementen met ligfietsers onderling hebben altijd een hoog sociaal/gezellig karakter!

We lazen bij de Wedstrijdcommissie alweer de serie van de zomercompetitie. Voor de wedstrijden moet je lid zijn van de vereniging maar je mag 1 wedstrijd meerijden zonder lidmaatschap. Verder is het deelnemen aan wedstrijden laagdrempelig. Iedereen kan mee doen. Je hoeft niet speciaal getraind te hebben of een supersnelle fiets te bezitten.
Dus probeer het eens, en wie weet slaat dit jaar het "racevirus" over!

1 mei 2016 Nedereindseberg zomercompetitie (BeND)
5 juni 2016 Tilburg zomercompetitie
25 september 2016 Assen zomercompetitie (BeND)
16 oktober 2016 LEL zomercompetitie

Nog even een uitleg. BeND betekent dat deze wedstrijden onderdeel uitmaken van een internationale competitie. De BeND staat voor België, Nederland, Duitsland. Ieder land wijst hierbij 1 of twee wedstrijden aan die meetellen voor het krijgen van punten in dat klassement. Er zijn dan vaak wat meer deelnemers vanuit de deelnemende landen. Ook leuk om zelf mee te doen en eens een buitenlands tripje te maken.

Als je mee doet en je vind het ook nog leuk om te schrijven dan zouden we dat reuzeleuk vinden. Wij zouden op ligfiets.net namelijk graag verslagen willen plaatsen van de wedstrijden. Het zijn dan meteen wel weer twee goede voornemens die je zou moeten hebben voor het komende jaar maar wij staan er open voor!

Redactie

Reacties (3)

avatar

Vergeet niet op 11 juni het ligfietsrace in Rütenbrock. Een mooi gelegenheid om met de ligfiets- en racevirus geinfizeert te woorden.

met vriendelijke groeten (en een zaalig kerstfeest)

Uli

Bentlage, 20 dec 2015 12:17

avatar

Om voor de zomercompetitie goed aan de start te verschijnen kun je ook deze winter al volop in training. De eerste trainingsdag wordt gehouden op 14 februari in Sportpaleis Alkmaar. De tweede trainingsdag wordt gehouden op 13 maart in het Velodrome in Amsterdam. De wielerbaan van Alkmaar wordt nog grondig aangepakt en is voorlopig nog niet beschikbaar.

janmarcel, 21 dec 2015 08:25

wernerklomp

Dan moet Oostenrijk ook nog meedoen :-)
ABeNd :-))

Ik wens jullie allen ook fijne kerstdagen en een gezond ligfietsrijk 2016

wernerklomp, 22 dec 2015 13:53