Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Flevobike velomobiel ontwikkelingen

Gepubliceerd op 03 december 2015 09:21 (1305 keer bekeken) 0Reacties

Flevobike is volop bezig met ontwikkelingen. Zo wordt de Orca voortaan in Denemarken geassembleerd en zijn er ook bij deze fabrikant plannen voor een vierwielige velomobiel.

De Orca van Flevobike wordt voortaan geassembleerd bij het bedrijf Velomobilcenter in Denemarken.
De Orca blijft verkocht worden door Flevobike en ze blijven gewoon dealer van deze fietsen. Door de ontwikkelingen die het bedrijf doet op vele andere gebieden ontbreekt de tijd om zelf de assemblage te blijven doen. Dat gebeurt dus voortaan bij een ander bedrijf.

De vele ontwikkelingen die Flevobike doet concentreren zich op dit moment op het uitrollen van de laatste aanpassingen die moeten gebeuren aan de Armadillo vrachtfiets. Daarnaast is er nog een bijzondere ontwikkeling gaande. Naast de inmiddels bekende andere vierwielige fietsen is een project gestart om ook een velomobiel te gaan ontwikkelen met vier wielen. Dat idee is ontstaan op het velomobilseminar in Denemarken in 2009. Op dat seminar was een lezing over de mogelijkheid en voordelen van vierwielige velomobielen. Ondertussen zien we daarvan een aantal voorbeelden van verschillende bedrijven.
Bij Flevobike is inmiddels veel ervaring opgedaan met de vierwielige vrachtfiets. Hierdoor zijn oplossingen gevonden die ook uitstekend in een vierwielige velomobiel zouden kunnen worden toegepast. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de voortgang van dat project!

Redactie

Reacties (0)