Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Regenpak – een alternatief voor ligfietsers

Gepubliceerd op 25 november 2015 18:54, bijgewerkt op 25 november 2015 20:55 (1612 keer bekeken) 3Reacties

Raincombi maakt een regenpak dat interessant is voor ligfietsers

Wij kwamen het volgende artikel tegen op Liegerad Magazin:

De dag komt dat het meer en meer gaat regenen en juist de trouwe ligfietser na moet denken over passende kleding. Omdat, zoals het gezegde luidt: er is geen slecht weer alleen slechte kleding. Dus is het tijd om eens na te denken over een alternatief voor het klassieke tweedelige regenpak, die speciaal voor ons ligfietser niet altijd optimaal is.

Dit dacht ook de uitgever van het actuele Info Bull en testte een paar maanden lang de 'RainCombi' van Orain GmbH uit Oostenrijk. Hun conclusie valt heel positief uit:

"Het regenpak 'Raincombi' verdient onze aandacht! Ambachtelijk is het een uitgekiend kledingstuk, waarvan kleine finesses (rangschikking van de zakken, polswarmers, binnenzakken) overtuigen. Het pak kan in gewicht (430 g, maat S), en opgevouwen, concurreren met het klassieke tweedelige regenpak. …" (Bron: Info Bull 185, pagina 14, auteur: Heike Bunte)

Een paar details:

  • Gewicht: vanaf 43 g (maat S)
  • Materiaal: nylon met PU-coating (polyurethaan t.b.v waterdichtheid)
  • Kleuren: rood, donkerblauw, turquoise
  • Prijs: 269 Euro

Meer info op Raincombi

Redactie

Reacties (3)

avatar

Mijn grootste bezwaar tegen regenpakken, los of als pak, is de rits aan de voorkant. Alles kan goed waterdicht zijn, maar bij de rits komt het toch naar binnen. Ik zoek tegenwoordig naar regenjassen met een half-zip. Dan blijf ik droog

erikheijn, 26 nov 2015 11:32

avatar

https://www.rad.eu/nl/c/p/21403-held-monsun-neongeel.htm

heb die nu al enkele malen zeer goed kunnen testen de laatste weken
kost minder dan de helft , is reflecterend en fluo en iets of wat ademend
de gewone nylon versie is nog goedkoper

blackarmor, 27 nov 2015 08:00

avatar

Zelf gebruik is al twee jaar een spraytop uit de zeilsportwereld als regenjas. De top heeft een flap die je bij de schouder met klittenband vastzet. Het aantrekken moet wennen vanwege de krappe neopreen boorden. Hierdoor is het noodzakelijk om hem in de winkel te passen. Omdat er geen capuchon op zit gebruik ik een zuidwester. Zo blijf ik goed droog, ook als het meerdere uren achter elkaar regent. De prijs ligt iets onder de 100 euro. Zie b.v. http://www.sailsupply.nl/gill-dinghy-top

gerritrol, 28 nov 2015 21:47