Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 20 november 2015 13:00 (3989 keer bekeken) 3Reacties

Mooie trike, houten ligfiets te koop, één jaar fietspad met zonnepanelen, snorscooters naar rijbaan, velomobiel op slot, fietsslot, blaartrekkend geel, bij harde wind fietsen, fiets efficiëntst, banaanschuurtje, dagelijks 73 km, Eurostar zwicht, petitie

Mooie trike

Een werkelijk prachtige trike met een houten chassis.
Nog zo'n fraaie trike met een alternatieve aandrijving: de Bosch-drive!
Fabrizio heeft wat met bijzonder voertuigen, getuige zijn Facebook pagina. Zoals deze studie van een zeer fraaie vierwieler.

Nog een fraaie houten trike. Zelfs de wielen moeten er aan geloven.

Houten ligfiets te koop

Op marktplaats is een houten ligfiets te koop. Het frame bestaat uit drie soorten hout, en de afwerking is mooi.

Eén jaar fietspad met zonnepanelen

Het fietspad met zonnepanelen bij Krommenie is nu een jaar werkend. Het zeventig meter lange fietspad heeft voor drie huishoudens aan energie opgewekt. Het probleempje met het beschadigen van de toplaag, coating, is blijkbaar verholpen.
Er komen nog drie plaatsen in Nederland, en twee in het buitenland, waar een zonnepanelenwegdek neergelegd wordt. Dit hoeft geen fietspad te zijn, ook een busbaan is mogelijk.

Snorscooters naar rijbaan

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaat het de gemeenten mogelijk maken om snorscooters, met helmplicht (!), van het fietspad te weren. Zij moeten zich dan op de rijbaan, tussen brommers en auto's, begeven.
Amsterdam zal waarschijnlijk de eerste gemeente zijn waar deze maatregel toegepast zal worden.

Velomobiel op slot

Je velomobiel met tour-/racekap even achterlaten, zou kunnen. Iets langer achterlaten? Dan wil je toch iets meer zekerheid.
Ola Hedlin komt met wel een hele simpele oplossing: de spanband ('Nederlands').

Fietsslot

Vind je zo'n spanband toch niet veilig genoeg, dan heeft Grasp een fietsslot voor je, die je kan openen met iets wat je altijd bij je hebt: je vingerafdruk (ook hier te lezen).
Wel de batterijen tijdig vervangen (of reserve meenemen).

Blaartrekkend geel

Elle Erre, een grafisch bedrijf voor reclame-uitingen uit Italië, maakt reclame met een blaartrekkend gele DF. Zo val je wel op!

Bij harde wind fietsen?

De afgelopen dagen waaide het heel hard. Mark fietst daarom gewichtig.

Fiets efficiëntst

Wijlen Steve Jobs zei ooit dat de mens op een fiets energie-efficiënter is dan de vlucht van een condor.
Uiteraard had hij de computer, zijn Apple, in gedachte bij die uitspraak, want: 'de computer … is het equivalent van een fiets voor ons denken'.
Wat zegt dit over een ligfiets of velomobiel?

Banaanschuurtje

Op zich niet echt nieuw, maar ook in een wijk in Groningen is een schuurtje speciaal voor een velomobiel. Lang, niet hoog. Ook interessant is de schouderbedekking van de rijder.
Hij was die dag van plan om een tochtje van ruim 40 km maken.
Iets langer is de fietstocht in het volgende onderwerp.

Dagelijks 73 km

Herbert rijdt dagelijks en onder alle weersomstandigheden zijn 73 km lange woon-werkrit ('Nederlands'), enkele reis. Hij doet het in goed twee uur.

Eurostar zwicht

Eurostar ziet af van het besluit om alleen maar gedemonteerde fietsen (wielen, zadel, stuur en trappers eraf) op de treinen naar Engeland toe te laten.
Ons bericht in een vorig vrijdagbericht.

Petitie

Sta zakelijk reizen per fiets, ligfiets of velomobiel (in Frankrijk!) toe ('Nederlands').
Laurant heeft in april een mondelinge overeenkomst bereikt om per velomobiel zakelijk te mogen reizen. Dus bestelde hij zijn WAW.
In juni informeert personeelszaken (HR) bij de inspecteur Gezondheid en Veiligheid (Hygiène et Sécurité) van het ministerie Sociale Zaken (ministère des Affaires Sociales), want deze fiets is geen standaard fiets.
In augustus krijgt Laurant zijn velomobiel en in september gaat hij er mee naar zijn werk. Alleen de nieuwe directrice zegt dat de overeenkomst ontbonden is!
Waarom? Personeelszaken zegt het volgende: … niet omdat het wettelijk geregeld is, maar om het voorkomen van risico's. De kans op een ongeval met de ligfiets is groter dan in een auto. Hiermee is de directie vatbaar voor aansprakelijkheid, omdat ze u toegestaan zou hebben om de (lig-)fiets te gebruiken i.p.v. de bedrijfsauto….

Redactie

Reacties (3)

WimH

Banaanschuurtje: Ook interessant is de schouderbedekking van de rijder.

Dit wordt vaak een motorcol/motorkol genoemd. Als het echt koud is, dan rijd ik er ook mee.
Houdt erg goed de koude wind 'op de borst' tegen.

WimH, 21 nov 2015 09:04, bewerkt op 21 nov 2015 09:11

TeJayLigFts

Dank Wim! Ik kon het juiste woord niet vinden.

TeJayLigFts, 21 nov 2015 12:55

hansQ265

Motorkol: Voor een paar euro een tweedehands fleecetrui gekocht. De schaar erin gezet en voila: een motorkol waar ik veel plezier van heb.

hansQ265, 23 nov 2015 11:21