Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ventisit nieuwtjes

Gepubliceerd op 13 november 2015 08:32, bijgewerkt op 13 november 2015 12:48 (803 keer bekeken) 2Reacties

Via een facebook bericht op de pagina van Velomobiel.nl kwamen we een bericht tegen over de ontwikkelingen bij Ventisit. Er is een set voor het interieur van de quest en een enkellaags mat voor mensen die geen dikke mat willen.

Op de facebook pagina van Velomobiel zagen we wat interessante foto's. Zij gaan de set leveren die Ventisit maakt en die je als matten kunt gebruiken in de quest.

ventisit interieurset quest interieur matten mattenset

mattenset in de quest

De set gaat 37,50 euro kosten. Op ons verzoek gaf Ventisit aan de matten wel te maken maar niet via hun webshop te leveren. De uitlevering gaat dus echt via de dealers/fabrikanten van de verschillende velomobielen. Er zijn inmiddels meerdere typen velomobiel waarvoor een dergelijke set leverbaar is. Velomobiel, Mango, Flevobike Orca en de Milan.

Er is een wijziging geweest in het oorspronkelijke ontwerp en zijn mooier geworden. De onder- en bovenzijde zijn nu gecoat en zijn antislip coating aan beide zijden van neopreen. Deze coating is nieuw en geeft het materiaal meer stevigheid en vormvaster als het materiaal dat voor de “standaard" 2 en 3 cm kussens gebruikt word.

Verder heeft Ventisit op verzoek een mat ontwikkeld met slechts een enkele laag van het materiaal wat zij gebruiken voor hun kussens. Dus naast de dubbele en driedubbele variant een kussen die slechts een enkele laag heeft. En ook weer een hoes van Neopreen erom. Ventisit geeft aan dat een maximaal comfort met een minimum aan materiaal wordt verkregen. Echter als je stoel niet goed zit dan kan dit kussen dat niet zo goed opvangen als de andere kussens. En uiteraard is het comfort van de kussen heel anders. Maar vooral als je lang bent en maar net in je fiets past kan deze zitting ervoor zorgen dat je net dat beetje lengte wint.

Deze mat is strikt genomen niet nieuw maar wordt al een tijdje geleverd op verzoek van de fabrikanten. Door het nieuwe materiaal (gecoat) hiervoor te gebruiken en deze te bekleden met een zachtere textiel heeft Ventisit een comfortabel en mooi nieuw product ontwikkeld voor velomobilisten. Zoals te zien is op de foto is de achterkant open voor de ventilatie.
De mat is alleen leverbaar voor velomobielen en via dealers/fabrikanten.

Redactie

Reacties (2)

cornelese

Er komt ook een mat voor de DF en de DF-XL. Moet nog even een mal maken maar dan zullen ze spoedig leverbaar zijn.

cornelese, 13 nov 2015 23:51

avatar

Ik rij al ruim een jaar rond met zo'n enkellaags mat en niet omdat ik geen dikkere wilde maar omdat ik met een dikkere ventisit niet pas in mijn XS. Er blijft in zo'n mat veel vuil hangen (spoel 'm maar eens uit in een wit bad en je zult versteld staan).

Belle, 15 nov 2015 10:12