Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 13 november 2015 13:00, bijgewerkt op 15 november 2015 13:33 (3415 keer bekeken) 1Reacties

Metalen ligfietser, ligfiets song, ligfiets met voorwielaandrijving, VeloX VI rijders, Wheel be back, tien 's werelds duurste fietsen, vierpersoonsvelomobiel, uurrecord Icebyk, halloween, nieuwe dienstwagen, Quattrovelo allerlei

Metalen ligfietser

'IJzersterke aanbieding' van een ligfietser (kan namelijk ook duurder).
Iets voor de feestdagen?

Ligfiets song

Wij verstaan er werkelijk niets van (Russisch), maar nemen meteen aan dat het over een ligfiets gaat. Het 'Ligfietslied' wordt gezongen door Pjotr Zotovich. En het klinkt zeer aangenaam!
Velodreamer probeert Pjotr zover te krijgen dat hij de tekst vertaald in het Engels, zodat 'de Europeanen en met name de Nederlanders' het ook kunnen volgen.

Ligfiets met voorwielaandrijving

KerVelo (Pierre en Marc) denkt het wiel, euh fiets, opnieuw uitgevonden te hebben. Een semi-ligfiets met 18 versnellingen (in een naaftrommel in het voorwiel, zo groot als een flinke koektrommel). Wij citeren (na een verhaal over de lage en de hoge bi):
De zitpositie is, zoals bij de ligfiets, tussen de wielen en de pedalen zitten de voor.
De ligfiets heeft de bestaande en beschikbare technologie van de fiets overgenomen: ketting, achterwielaandrijving en trapas.
Aangezien er geen versnellingssysteem voor het voorwiel beschikbaar was, is de ligfiets niet sterk geëvolueerd, de lange ketting en de voeten onnatuurlijk boven de heup.
Bij het KerVelo-concept is geprobeerd om de geometrie van zowel de fiets als die van de ligfiets te combineren met een semi-ligpositie.
Dit levert veel voordelen op, zoals in comfort, zichtbaarheid, veiligheid, aerodynamica, mechanische efficiëntie en lage onderhoudskosten.
Dit is mogelijk gemaakt door het gebruik van een versnellingsnaaf met pedalen in het voorwiel en, daarmee, voorwielaandrijving.

De fiets ziet er zeer simpel uit, en is best wel een knappe uitvoering van de gebruikte techniek.
Wat volgt? Een lichtere, met vering, met bagagedrager, een driewielversie, een gele, een vouwversie? Of …, en …

VeloX VI rijders?

De eerste testen van de nieuwe rijders zijn alweer geweest.
Deze kandidaat is al eens eerder in Battle Mountain geweest. Wij doen een gok: Sebastiaan die zijn record wil terugpakken? Of is het toch de fotograaf: Bas?

Wheel be back

Maar nu nog even niet.
Antoine Baloge is al 18 maanden onderweg op zijn (Nazca) Pioneer, en is momenteel in Vietnam. Hij heeft een fantastische video gemaakt van dit schitterende land. Ook zijn andere video's zijn het zien waard!

Tien 's werelds duurste fietsen

Wel is het een keuze met een vooringenomen blik op fietsen, want er is geen enkele ligfiets (bijvoorbeeld de PoB) of velomobiel (de Butterfly) bij, terwijl aan de andere kant wel fietsen met trapondersteuning meedoen.
Echter verrassend is wel welke fiets 's werelds duurste is. Die picknickmand kost namelijk wat. Eigenlijk is het meer een picknickmand met een fiets als accessoire.

Vierpersoonsvelomobiel

Naast vierzitter ook een vierwieler, de Trisled. Deze velomobiel is speciaal ontworpen voor een goede doelen rit door Australië.
Ons eerdere bericht over de vierzitter (deze video).

Uurrecord Icebyk

Niet in de agenda, maar morgen, zaterdag, doet Eva Navratilova vanaf 11:15 uur in Thialf (op de nieuw aangelegde ijsbaan!), Heerenveen, een poging om een nieuw uurrecord te rijden. Ook vindt er de introductie van de Icebyk Drift Trike plaats.
Zie ons vorige Vrijdagbericht.

Halloween

Oryanne rijdt rond met de enige (?) halloweenvelomobiel ter wereld. Nou vooruit: in Frankrijk.

Nieuwe dienstwagen

De brigadier krijgt te horen dat de nieuwe dienstwagen al gearriveerd is.

Quattrovelo allerlei

Een lezer van onze rubriek, laten we hem Hans noemen, complimenteerde ons zodanig dat we daar nog steeds van blozen.
Daarnaast noemde hij de Quattrovelo het in vervulling gaan van jongens(?)droom (bekijk de foto * nog eens goed!). Als bewijs stuurde hij twee foto's mee, met op de ene een Jaguar D-type.

Jaguar D-type en QuattroVelo


Wij denken dat onze lezer er niet ver vanaf zit met die Jaguar (en ook niet met onze rubriek).
* deze foto is verwijderd vanwege auteursrechten en portretrechten. Vandaar een nieuwe illustratie

Redactie

Reacties (1)

avatar

Dat was mijn Verhees Alleweder die ik verkocht heb. Twee weken terug heeft Oryanne de Verhees Alleweder afgehaald. En direkt daarna een metamorphose gegeven. Meer fotos van dit evenement op: https://onedrive.live.com/?id=8CE8917F8FA3A68D!100457&cid=8CE8917F8FA3A68D&group=0&authkey=!ADTzXKCK98Nhs4o

jcmteunissen, 13 nov 2015 21:08