Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 30 oktober 2015 13:00 (3346 keer bekeken) 3Reacties

Eerste foto's Mulsanne, mini velomobiel, steampunk 'rolstoel', randonnèe delle foglie morte, Run for your life, Afsluitrace verslagen, estafettekrans naar Zwiggelte, afgemonteerde fiets niet meer welkom in Eurostar, Legoligger, praktisch in Afrika, voetbal en…

Eerste foto's Mulsanne

De eerste foto's van de romp van de Mulsanne deel 1 en deel 2 (Facebook) zijn verschenen. Binnen niet al te lange tijd wordt deze Mulsanne door Cycles JV - Fenioux gepresenteerd.
Wordt dus vervolgd.
Een ouder bericht.

Mini velomobiel

Opa rijdt een velomobiel, dus maakt hij er voor zijn kleinkind ook een mini versie. En wat voor een!

Steampunk 'rolstoel'

Kijk, dit is tenminste een compleet afwijkend model voor een vierwieler op Steampunk Tendencies. Het concept hiervoor is gemaakt door Roman Dolzhenko.
Steampunk?!

Randonnèe delle foglie morte

Een DF en eigenbouw trike Aer1S rijden mee in de 'Randonnèe delle foglie morte' (de toertocht van de dode bladeren), een 200 km lange toertocht door Italië.
Voor belangstellenden de site over de Randonnèe delle foglie morte - 200.
Niet te verwarren met de La corsa delle foglie morte, oftewel de Ronde van Lombardije.

Run for your life

Urpo Taskinen wil met zijn Strada meedoen met Run for your life (een estafette), een rit van 4.200 km vanuit het noorden van Zweden naar Parijs. De start is op 9 november, en de route loopt via Denemarken, Duitsland, Nederland, België naar Frankrijk.
Dit alles in het kader van de klimaattop in december bij Parijs (Le Bourget), de COP21/CMP11.

Afsluitrace verslagen

Mick heeft, samen met Olaf (Vrijwiel), meegedaan in de, in het vrijdagbericht aangekondigde, Afsluitrace. Mick heeft wel een beetje gesmokkeld, maar heeft een goed doel niet uit het oog verloren!
Olaf heeft ook een stuk geschreven, alleen in het Engels. Hij reed met het prototype van de Vrijwiel MBB. Ook Mick reed met een MBB-type (Movable Bottom Bracket). Meer over MBB.

Estafettekrans naar Zwiggelte

KlaasPiet heeft de estafettekrans uit Assen opgehaald, maar ook met de Alleweder naar Zwiggelte gebracht. Dat laatste ging niet helemaal voorspoedig.

Afgemonteerde fiets niet meer welkom in Eurostar

Eurostar stopt per 1 november met het vervoer van, afgemonteerde, fietsen in de trein. Na deze datum worden fietsen alleen vervoerd als deze gedemonteerd in een tas of doos zit.
Volgens de letter van de wet voldoet Eurostar aan de eis van het Europese Parlement: fietsen moeten meekunnen in alle internationale treinen.
De Britse fietsersbond CTC is een actie begonnen die inmiddels wordt ondersteund door zusterorganisaties in Nederland, Belgie, Frankrijk en de European Cyclists’ Federation. Wil je de online petitie tegen het nieuwe Eurostar fietsbeleid ook tekenen? Dat kan via CTC.

Legoligger

Met technisch Lego (LEGO Technic) is van alles te maken. Zoals een trike, of deze trike.
Een ideetje voor een jarige job, of voor de feestdagen?

Praktisch in Afrika

Begrijp je nu waarom een trike het meest praktische voertuig is om Afrika te doorkruisen?
Aanwijzing: Chambretaudais = iemand uit de gemeente Chambretaud. De olifant zegt: 'Zeker weten dat die fiets er niet langs komt!'

Voetbal en…

Er is tenminste één persoon die de fiets bij de cornervlag op de tv opgemerkt heeft.
De voetbalwedstrijd is tussen AIK (Allmänna Idrottsklubben uit Solna) en Gotenburg.

Redactie

Reacties (3)

avatar

Er zijn zelfs 'raadselachtige machines' ("ionisators?") in veel verschillenden uitvoeringen door het grootste electronica merk van Nederland gemaakt waar niemand toch iets van af weet: http://www.marktplaats.nl/a/witgoed-en-apparatuur/ventilatoren-en-airco-s/m969711099-luchtververser-van-philips.html?c=dc19031229f6638c93974e145c5889d4&previousPage=lr
In een (oud soort) kunststof welleswaar maar steampunk exists!

MichielAdriaan, 31 okt 2015 10:40

TeJayLigFts

Toch eenvoudig te vinden (wat de ionisator doet): het brengt een elektrische lading (dus geen stoom) aan moleculen. Blijkbaar een manier om (een deel van de)stofdeeltjes makkelijker uit de lucht te halen. Deze stofdeeltjes slaan neer om de negatief geladen oppervlakte in dat apparaat.
Iets uitgebreider.

TeJayLigFts, 31 okt 2015 17:17

avatar

Klopt Theo althans als je wat technische belangstelling hebt. Maar niet lang geleden werd bijvoorbeeld het woord 'epoxy' nog zorgvuldig vermeden op de blogs omdat men alleen wist van 'polyester'.
Zo ervaar ik dat ook bij het woord 'ionisator'. Als je het over een "luchtreiniger' hebt denkt men alleen aan filters...Terwijl machines die werken via de uitstoot van elektronen (oei, moeilijk woord!)dus niet van vandaag of gisteren is (kijk maar naar de foto's van de advertentie).
De machine kocht ik trouwens voor €4,50 in de kringloopwinkel en het ioniseren werkt nog prima! Al heeft de wetenschap nog steeds 2 theorieën HOE het werkt (-:

MichielAdriaan, 31 okt 2015 19:04