Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 23 oktober 2015 13:00 (3691 keer bekeken) 0Reacties

Hij rijdt, velomobiel voor alledag, welk type velomobiel is dit, Per seconde wijzer, supermetaal, Klaas Kan Alles, terug in de tijd, nieuwe website Räderwerk, snelheidsduivel deel 3, ophalen estafettekrans, de Afsluitrace, Mooi Bennekom

Hij rijdt!

We hebben het natuurlijk over de QuattroVelo. Hier is een filmpje (op Facebook). Hier staat wat meer details van de ontwikkeling van de QuattroVelo.
Wij zijn ook benieuwd!
De QuattroVelo ('Allemans velomobiel?') wordt op het Velomobil Seminar gepresenteerd.

Velomobiel voor alledag?

Dat is tenminste de kop van de 'The Social Entrepreneur'. Het is elektrisch en heeft wel wat weg van een Renault Twizy, alleen is dit een driewieler. Misschien moeten we hier niet van een velomobiel spreken, maar van een velocar: de VeloMetro.

Welk type velomobiel is dit?

Een enthousiaste eigenaar van deze velomobiel wil deze er anders laten uitzien. Maar wat is het oorspronkelijk type van deze velomobiel?
Het antwoord is hier te vinden.

Per seconde wijzer

In dit quizprogramma wordt de kandidaat gevraagd fietsen te (her-)kennen. De ligfiets, de handbike en de velomobiel komen voor in dit quizonderdeel. Zal de quizkandidaat deze fietsen (Facebook) herkennen?

Supermetaal

Er is een metaal dat honderd keer lichter is dan piepschuim, en Boeing wil het gebruiken voor de romp van een vliegtuig. Het materiaal, microlattice, bestaat uit dunwandige buisjes van het metaal nikkel. Deze buisjes zijn verwerkt tot een regelmatige structuur. Zo licht, dat het op een uitgebloeide paardenbloem zou kunnen balanceren (als het tenminste niet gefotoshopt is).
Praktischer dan een ei naar beneden laten stuiteren, zou het zijn om er een Alleweder mee bouwen.
Met dank aan Oscar voor de tip.

Klaas Kan Alles

Een paar weken geleden wezen we al op het nieuwe programma 'Klaas Kan Alles'. Hierin wil hij sneller dan een auto rijden (meer dan 100 km/uur). Hij mag dit op een racefiets, een pedelec (hier motorfiets genoemd, met de nadruk op fiets, want je moet trappen om vooruit te komen) en op de kale VeloX proberen. Zal Klaas het halen? Want in de trailer zagen we hem vallen.
Klaas vertoont zijn kunsten op de VeloX na 24:40.

Terug in de tijd

Of toch 'Back to the Future'?
Is hier de 88 mijl/uur gehaald, of is de te halen snelheid gewichtsafhankelijk? Nee, want dan zou de immense snelheid van bijna 8 mijl/uur (13 km/uur) voldoende moeten zijn. Dus toch 88 mijl/uur? Daar zou Todd tevreden mee zijn geweest.
Afgelopen woensdag was het de dag in de toekomst.
Doc. Emmett Brown: 'We're descending toward Hill Valley, California, at 4:29 PM, on Wednesday, October 21, 2015.' Marty McFly: '2015? You mean we're in the future?'

Nieuwe website Räderwerk

Räderwerk (Milan) heeft een nieuwe en overzichtelijker website (Duitse versie!).
En dat niet alleen, er staat een prototype van een tweepersoons Milan op: de Milan 4.2 van bijna 3 meter. De prijs? Vanaf ongeveer € 10.000.
Of een doorontwikkeling van de Milan SL (ook een prototype): de Milan 1+, ook al met plaats voor een tweede persoon. De lengte is 30 cm langer dan de Milan 4.2!
Ook zal Räderwerk, naast de Milan GT of SL of RS, de Quest, de Strada, de DF en de Mango gaan verkopen.
Zie ook een ouder bericht over Sinner Bikes (levering vanaf december?).

Snelheidsduivel deel 3

De Belgische snelheidsduivel waarvan de velomobiel door de politie getest is, lijkt zijn velomobiel toch technisch 'fors gepimpt' te hebben. Hij riskeert hierdoor een celstraf tot zes maanden en een boete van € 6.000!
Wordt hier volgend jaar, zonder twijfel, vervolgd.
Met dank aan Marcel's oplettendheid voor dit bericht.

Ophalen estafettekrans

David heeft een video over het ophalen van de estafettekrans (in Vriesebrug) op YouTube gezet. Het vervolg staat hier.

De Afsluitrace

Zondag wordt, alweer vijfde editie van, de Afsluitrace verreden. In totaal 64 km over de Afsluitdijk. Verkeerd rijden op de Afsluitdijk is zo goed als onmogelijk.
Het goede doel is: schoon drinkwater in Kameroen.

Mooi Bennekom

Op 31 oktober is het alweer wintertijd en dat is voor de ligfietsers van “Mooi Bennekom” een mooie aanleiding om een spannende plek in Nederland te gaan bezoeken. En dat is het meest betwiste middelpunt van Nederland. Op deze locatie krijg je uitleg van de vele middelpunten die Nederland kent. Durf je het aan, schrijf je dan in en zorg ervoor dat je 31 oktober om 10:00 uur bij het vertrekpunt DVO sporthal Achterstraat 9 in Bennekom bent.

Ligfietsforum

Het Ligfietsforum heeft een nieuw internetadres. Het is nu bereikbaar op: Ligfietsforum.net/.
Een ouder bericht hierover.
Dit is dus een ander forum dan het Ligfiets forum via Google!

Redactie

Reacties (0)