Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 16 oktober 2015 13:00 (3672 keer bekeken) 4Reacties

Africa Trike, Zwolle Fietsweek, Future Bike, grootste vrachtfiets, politie test ligfiets, de echte vervuiler, de (Nederlandse) fietser wordt ouder, levensmoe, presentatie estafettekrans, DF reclame

Africa Trike

Afgelopen woensdag is de Fransman Frédéric Lepron begonnen met een fietstocht van Tanger naar Kaapstad. France 3 - Pays-de-la-Loire - heeft daar aandacht aan besteed.
Wat meer over Frédéric ('Nederlands').
Frédéric en zijn trike zijn te volgen via Sat View, maar ook via Facebook.

Zwolle Fietsweek

Op de Zwolle Fietsweek staat de de velomobiel van Paulus. Deze expo is alleen vandaag en morgen nog te bezoeken! Locatie Fietslab 038, Lübeckplein 68 in Zwolle.

Future Bike

In Luzern, in Zwitserland, is een tentoonstelling van speciale fietsen van 12 tot 25 oktober. Let ook even op de blauwe poster op de achtergrond.

Grootste vrachtfiets

De grootste vrachtfiets ter wereld is waarschijnlijk de 8rad van Nico Jungel.
Deze fiets komt ons, op de een of andere manier, bekend voor. Ach ja, een ouder Vrijdagbericht.

Politie test ligfiets

De politie test de ligfiets van de snelheidsduivel op de maximaal te halen snelheid. Is het een fiets, een bromfiets dan wel een motorfiets? Afhankelijk daarvan zal de boete worden bepaald.
Of ze wijzer zijn geworden? 'Momenteel kunnen we nog niets kwijt over het onderzoek.' Een diplomatiek antwoord voor 'Geen commentaar'.

Tijdens de ochtendspits wordt een velomobiel gespot die de auto's inhaalt. Soms is daar niet eens een hoge snelheid voor nodig.

De echte vervuiler!

We mopperen, terecht, op de VW-Group dat ze de software zodanig aangepast hebben dat een testsituatie herkend worden, en dat de dieselmotor dan, en alleen dan, extra schoon draait. Zou dit trouwens alleen opgaan voor de dieselmotor? De benzinemotor? En zijn die andere autofabrikanten brandschoon?
Maar wat die dieselauto uitstoot, is niet te vergelijken met de uitstoot van de tweetakt motor: de bromfiets, de brommer, de plof, of hoe het ding ook genoemd mag worden.

De (Nederlandse) fietser wordt ouder

Volgens Het Laatste Nieuws (B) leven Nederlanders langer. Waarom? Omdat ze fietsen: 'Eén uur fietsen, staat gelijk aan een uur langer leven'.
Ouder worden heeft wel een nadeel, volgens het artikel. Voor mannen dan: 'mannen ouder dan 50 beperken de activiteit beter'. Wij van Ligfiets.net stellen een goed alternatief voor: een… ligfiets. Wie had anders verwacht?

Wie weer met beide benen op de grond gezet wil worden, lees de reacties.

Levensmoe?

'Als je levensmoe bent dan rij je op een ligfiets. Als je nog wat levensmoeier bent, dan rij je op vooroverligfiets', aldus Apparata.nl (wij negeren uiteraard de eerste zin).
Getoond wordt een fraaie dame die in supermanhouding (superwoman?) op deze fiets (Bird Of Prey) ligt. De prijs van deze roofvogelfiets? $ 8.500 (ongeveer € 7.500).

Interessant is de opmerking 'je hoofd is de kreukelzone' (bij deze fiets). Waar zit dan de kreukelzone bij de zitfietser, laat staan de bukfietser, als die bij een botsing gelanceerd wordt? Nu nog even in ogenschouw nemen waar de kreukelzone bij een ligfietser zit.
In beide gevallen geen fraai vooruitzicht, maar wij, van Ligfiets.net, denken dat de ligfietshouding een beter uitgangspunt is voor het overleven van zo'n situatie.

Presentatie estafettekrans

Tijdens het Herfsttreffen heeft Michel een powerpointpresentatie over het wel en wee van de estafettekrans getoond. Deze presentatie is nu ook te zien voor niet-aanwezigen, maar ook voor degene die het nog een keer willen bekijken.
De presentatie is met enige moeite door een van onze redacteuren omgezet naar een video.
Uiteraard kan je met de pauzetoets de video even stop zetten, om het eens rustig door te lezen.

DF reclame

DF-pepermuntjes.
Het zijn wel de allerlaatste!

Redactie

Reacties (4)

avatar

is het een idee om het ligfietsforum.net te koppelen aan ligfiets.net? mvrgr monique

teuntjeremi, 17 okt 2015 09:19

haak

Dat is niet slim van de WAW piloot. 70 km/h is stoer als je het op eigen kracht voor elkaar krijgt, waarbij de vraag rijst of je dat in de bebouwde kom wel moet doen. Met elektrische ondersteuning wordt de prestatie er een stuk minder op en bovendien breng je zo de reputatie van de velomobiel in het algemeen in het gevaar. Het zijn juist deze voorbeelden die aan de borreltafel een hardnekkig lang leven gaan leiden.

haak, 17 okt 2015 09:33

avatar

De (Nederlandse) fietser wordt ouder. Volgens Het Laatste Nieuws (B) leven Nederlanders langer. Waarom? Omdat ze fietsen: 'Eén uur fietsen, staat gelijk aan een uur langer leven'.

Soms betwijfel ik dit als ik door een drukke stad tijdens de spits fiets...
Al zal het gezonder zijn dan in een auto zitten in een file, of op een motor. Als ze nu eens de vervuilende scooter gaan verbieden van het fietspad en de 2takt snorfiets al helemaal scheelt het al een stuk. Scooters moet ik altijd voorblijven wil ik niet een lading NOx binnen krijgen.

JDH, 17 okt 2015 18:21, bewerkt op 17 okt 2015 18:21

lighans

Hoi Monique en anderen,
Die vraag is ook ooit aan de orde gekomen bij de mailinglijst. Maar het zou de discussie over de vereniging kunnen schaden. Het lijkt dan teveel of het forum of mailinglijst van de nvhpv is en dat is niet zo. Daardoor wordt het onafhankelijk gehouden en kan de discussie lekker oplaaien. Beheerders zijn ook niet altijd aan de vereniging gekoppeld. Het zou natuurlijk wel bij http://www.ligfiets.net/discussion.html gezet kunnen worden. Hint naar de redactie. ;)

lighans, 18 okt 2015 12:41