Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 09 oktober 2015 13:00, bijgewerkt op 09 oktober 2015 13:58 (1912 keer bekeken) 1Reacties

Icebyk Drift Trike, toplicht Orca, oliebollentocht, momenteel de snelste fiets, tien veelbelovende fietsconcepten, voorproefje Ligfiets&, Île-de-la-Réunion, Verklaring van Luxemburg, Vogelvrije Fietser

Icebyk Drift Trike

Het herfsttreffen is net voorbij, of Steve meldt zich al met een nieuwtje van Icebyk, namelijk de Drift Trike.
Steve meldt nog dat er al tientallen van de Drift Trike verkocht zijn!
Op zaterdag 14 november worden deze trikes onthuld in het ijsstadion Thialf in Heerenveen.

In het komende NFTU-tijdschrift 'Fietssport Magazine' staat een artikel over de 'standaard Icebyk' (afgelopen maart getest in Kardinge).

Toplicht Orca

FlevoBike is bezig een toplicht voor de Orca (mark II), in de vorm van een vin, te ontwikkelen. Alles voor een verbeterde zichtbaarheid.
De vin zit met zuignappen vast en moet wel op de boordspanning aangesloten worden, zodat de vin oplicht als de verlichting van de fiets aangaat.
Wel: nog even geduld!

Oliebollentocht

Dit jaar wordt het een 'ovaal rondje', d.w.z. Peter organiseert deze vanuit 'Lattropia'. De oliebollentocht wordt op de vierde kerstdag verreden en start vanuit de gasterij "De Smid" in Lattrop.
Er wordt niet (!) in een groep gereden, er wordt gereden met behulp van gps-tracks. Dat kan individueel. Waar de pauze gehouden wordt, is wel bekend (in Duitsland).

Momenteel de snelste fiets

Op Red Bull wordt de AeroVelo besproken, met een interview met Todd Reichert en Cameron Robertson.

Tien veelbelovende fietsconcepten

En ja, veel 'normale fietsen'. Op de een of andere manier zien ze er futuristisch uit, en de meeste fietsconcepten zullen alleen een concept blijven.
Wat ons misschien het meeste interesseert, is de Variable Frame Bike. Deze fiets is te gebruiken als normale fiets (dan mag je met Arriva mee), maar ook als ligfiets (lastig hoor, Arriva)! Waar hebben we dit concept eerder gezien? Ah, in 2009. Dit concept, van Yanko Design, blijft dus nog even veelbelovend!

Voorproefje Ligfiets&

Bas heeft twee artikelen geschreven voor Ligfiets& over de WHPSC en het Human Power Team Delft en Amsterdam. Het is maar een voorproefje dus wees niet al te teleurgesteld. Binnenkort valt Ligfiets& in je bus, en is het leesbaar.
Geïnteresseerd in dit fraaie magazine? Geef je op als lid!

Île-de-la-Réunion

Altijd al eens willen fietsen op Réunion, en wel met een trike? Atmosphere Péi ('Nederlands') maakt dit mogelijk.
Maar als dit te gewoontjes is, kan er ook op quads ('Nederlands') gefietst worden bij Quad Bike Runners.
We werden hierop gewezen door Bas, hij vond in zijn hotel een folder.

Folder in hotel


Iets dichterbij kan ook.

Verklaring van Luxemburg

'Meer dan 20 Europese ministers en staatssecretarissen kwamen samen in Luxemburg om hun steun voor het fietsen te betuigen. Deze bijeenkomst resulteerde in de ondertekening van de “Verklaring van Luxemburg” (Declaration of Luxembourg), waarin de fiets als volwaardig verplaatsingsmiddel door de Europese Unie wordt erkend.'
Huh?
'De Verklaring is eveneens een erkenning van de maatschappelijke baten van de fiets op het vlak van gezondheid, economie, mobiliteit en milieu.'
Ja?!?
Het klinkt positief, maar nergens wordt verteld, bij het schrijven van het vrijdagbericht, wat dit betekent voor de fietser. Betere F-wegen, landelijk fietssnelwegen die aansluiten, zelfs fietssnelwegen door Europa?
Nog even lezen!
Nog een laatste aanvulling ('Nederlands') (vrijdagmiddag).

Vogelvrije Fietser

Foto: Belle

Vogelvrije Fietser 2015

Redactie

Reacties (1)

G

Leuk interview met Todd Reichert in Redbull, en heel mooie plaatjes erbij ;)

Interessant: Todd geeft aan gedurende de recordraces verre van zijn maximum (geplande) vermogen te zijn gebleven. Dat belooft wat voor volgende edities, mocht hij er achter komen hoe wel het volle vermogen aan te kunnen spreken!

G, 09 okt 2015 15:34