Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Werving potentiële kandidaten voor wereldsnelheidsrecord HPV

Gepubliceerd op 07 oktober 2015 16:45, bijgewerkt op 07 oktober 2015 20:47 (533 keer bekeken) 5Reacties

Het Human Power Team is op zoek naar atleten om het mannelijk wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven voertuigen te verbreken

Ieder jaar neemt het Human Power Team deel aan de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain (Nevada, Verenigde Staten). Studenten van de Technische Universiteit Delft bouwen daarvoor een high-tech ligfiets en de studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam rekruteren en begeleiden de renner.

Dit jaar behaalde team Aerovelo uit Canada een nieuw record met een snelheid van maar liefst 139,4 km/u. Aan ons is het de taak om aankomend jaar nog sneller te gaan. Daarvoor zijn uiteraard goede renners nodig. We willen daarom zoveel mogelijk potentiële kandidaten voor 1 november benaderen om ze uit te nodigen voor de selectiedagen.

Kan jij het aan? Geef je op via: sport@hptdelft.nl
Meer informatie? Neem een kijkje op de website

Redactie

Reacties (5)

G

Geen vrouw gezocht. Betekent dat Lieske nog een jaar gaat rijden of dat het team '16 besluit alleen met een man te gaan rijden.

Ik vind het jammer dat team '15 niet bevredigend heeft kunnen presteren op het gebied van hard fietsen. Maar ik vind het nog meer jammer dat het project nooit is afgerond: de blog stopt plotsklaps op 16 september, facebook op 19 september. Ook de rest van de website is niet actueel gehouden. Ernstig verbeterpuntje voor de studenten zou ik zeggen...

G, 08 okt 2015 09:44

lighans

Ach, wat jammer geen vrouwen uitgenodigd.
Daarvoor zou je dan ook eigenlijk 2 fietsen moeten maken.

Persoonlijk denk ik dat om het record van Todd te verbeteren er niet zo zeer goede renners moeten zijn maar excellente topsporters nodig zijn.

lighans, 08 okt 2015 09:46

G

Dat denk ik ook. Bij het helikopteren piekte Todd 1100 watt, om terug te zakken naar 600 watt. https://www.youtube.com/watch?v=Q2Njtel-Es0

Ik denk dat HPT ook renners heeft (gehad) die hier in de buurt zijn geweest. Het vermogen nuttig op de weg zetten is natuurlijk een tweede. Dan resteert de weerstand van de fiets.

G, 08 okt 2015 10:57

jack

G., je ziet het vaker dat een team na het neerzetten van een prestatie toch qa activiteit inzakt. Zelf heb ik het ook jaren gehad na Cycle Vision en andere evenementen, je geeft alles tot het moment U en daarna is het op... Maar even wat anders. Heb je zin om misschien af en toe wat bij te dragen op ligfiets.net? Iemand die kritisch mee leest is leuk, maar mee schrijven zou nog mooier zijn. redactie@ligfiets.net hoort het graag.
Groeten,
Jack

jack, 10 okt 2015 11:52

avatar

Ik denk eerder dat de voornaamste winst heeft gelegen in de andere constructie van het frame. Die is baanbrekend en een basis voor de nieuwe generatie schat ik. De constructie is op deze manier veel stijver waardoor hij ook bij hogere snelheden veel stabieler is. De laatste jaren zag je toch dat veel teams de constructie en vorm van Delft enigszins kopieerden. De Aerovelo is nu het grote voorbeeld verwacht ik.
Groeten, Bauke Abma

Bauke, 15 okt 2015 12:31