Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2015: geen avondrun

Gepubliceerd op 15 september 2015 05:49, bijgewerkt op 15 september 2015 05:50 (487 keer bekeken) 2Reacties

De eerste dag van de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain, Nevada begint met slecht weer. In de ochtend waait het vooral, juist tegen de tijd dat de races kunnen beginnen gaat het regenen en vooral ook hard waaien.

Een aantal teams rijdt ondanks de slechte vooruitzichten toch richting de start. Daar is het wachten, wachten en wachten. De lucht wordt alsmaar donkerder en de wind neemt toe in plaats van af. De tijdmeting geeft windsnelheden van 1200 feet per minuut (ongeveer 22 km/h) door. Legal wind is 328 feet per minuut (6 km/h). Al gauw besluiten de rijders niet van start te gaan, zelfs de trikes niet. Onverrichte zaken keert iedereen terug naar het dorp. De tent, die zaterdagochtend door de studententeams van Delft/Amsterdam en Liverpool was opgezet, heeft de wind niet overleefd.

Het HPT heeft in de middag en avond weer de motivatie terug na de valpartijen in de ochtend. Ze maken een planning om dinsdag te kunnen kwalificeren met de testkap en in de loop van de dag de racekap weer in orde te maken. Of morgen ook echt gereden gaat worden, weet niemand. Het weer ziet er niet goed uit. Waarschijnlijk wordt het pas tegen de eind van de week beter. Maar ja, in Battle Mountain weet je het nooit en moet je de kansen pakken die je kunt krijgen.

Redactie

Reacties (2)

hannekehovens

Voor een ieder die nog meer informatie en leuke verhalen en achtergronden wilt van de activiteiten in Battle Mountain zijn er de volgende blogs en sites beschikbaar :D
http://automatic-diary.blogspot.nl/ Met de erg leuke verhalen van Mr. Larrington
https://jnyyz.wordpress.com/ De blog van Jun met veel informatie en foto's

Natuurlijk de site van de WHPSC http://www.recumbents.com/wisil/whpsc2015/speedchallenge.htm

En zeker niet te vergeten de belevenissen van Jan Marcel en de rest van Team Cygnus http://cygnus-hpv.blogspot.nl/

hannekehovens, 15 sep 2015 09:55

G

En Ellen gaat hard!

G, 15 sep 2015 23:33