Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2015: de keuring en meeting

Gepubliceerd op 14 september 2015 08:25, bijgewerkt op 14 september 2015 08:33 (391 keer bekeken) 0Reacties

Vandaag zijn bijna alle teams gearriveerd. De meesten verblijven in het Super 8 Motel, daar is het parkeerterrein omgetoverd tot een grote openluchtwerkplaats. Ondertussen wordt de Big Chief Motel, iets verderop in het plaatsje, een tweede locatie. Ook daar wordt op de parkeerplaats druk gesleuteld. Drie universiteitsteams zitten daar: het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT), het University of Liverpool Velicopede Team (ULV) en een team van de Plymouth University die een handbike hebben gemaakt.

Jan Marcel van Dijken gaat oefenen in de Cygnus Chronos.

Jan Marcel van Dijken gaat oefenen in de Cygnus Chronos.

Al vroeg in de ochtend wordt er gewerkt. De leden van het ULV gaan op pad om te testen. Door een paar valpartijen is de Arion 1 behoorlijk beschadigd. Ze moeten aan de slag om te schuren. Bij het HPT wordt hard gewerkt om de fiets klaar te krijgen voor de technische keuring. Bovendien is er een klein probleem. Het overlay systeem, waarmee de data op de hoofdmonitor wordt weergegeven, werkt niet goed. Zeer waarschijnlijk een probleem met de software. Echt stress lijkt het team niet te hebben, geconcentreerd werken de studenten aan die fiets.

De VeloX V wordt gekeurd.

De VeloX V wordt gekeurd.

Bij de Super 8 wordt het steeds gezelliger. Oude bekenden groeten elkaar, nieuwe vrienden gemaakt. Zeker aan het eind van de middag is het druk als de fietsen door de technische keuring moeten. Het is ook het moment om de fietsen van de andere teams voor het eerst goed te bekijken. Zeker de fiets van het Italiaanse studenteam Politecnico di Torino Student Team Policumbent trekt veel aandacht met het enorme elliptische voorblad en de fraaie bouw. Ook de VeloX V trekt veel bekijks, dat het HPT twee jaar geleden het wereldrecord veroverde speelt zeker mee.

’s Avonds is de traditionele rijdersmeeting. Een langdurende vergadering waarin iedereen zich voorstelt, alles wordt uitgelegd en de rijders zich officieel inschrijven. Het hoort erbij, maar is duidelijk niet het favoriete deel van de week. De meeting is ook het moment dat de races echt kunnen beginnen. Op maandagochtend vinden de kwalificaties plaats en tijdens de avond wordt de startindeling gemaakt. Twintig rijders gaan heel vroeg van start. Wie harder dan vijftig mijl rijdt, is gekwalificeerd. Voor de avond is een minimale snelheid van zestig mijl vereist. Aan Lieske Yntema de eer om de wedstrijd te openen. Zij gaat als allereerste van start in de VeloX V. Hopelijk wordt een boeiende week. Het weer lijkt helaas roet in het eten te gaan gooien, de weersvoorspellingen zijn ongunstig. Maar ja, het is en blijft Battle Mountain waar je nooit kunt voorspellen wat er gebeurt.

Redactie

Reacties (0)