Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2015: tijd voor testen

Gepubliceerd op 13 september 2015 19:13, bijgewerkt op 13 september 2015 19:22 (360 keer bekeken) 0Reacties

De meeste teams komen nu binnendruppelen in Battle Mountain. De teams die eerder zijn aangekomen, zoals het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) en het University of Liverpool Velocipede Team (ULV), hebben de tijd om nog te testen. Maar niet voordat ze de handen uit de mouwen hebben gestoken om de organisatie te helpen met het opzetten van een grote tent waar de teams in kunnen werken en het klaarmaken voor het parcours.

Todd Reichert beschermt zijn been met tape voor een test met de Eta.

Todd Reichert beschermt zijn been met tape voor een test met de Eta.

Het ULV gebruikt de hele zaterdagmiddag om met hun Arion 1 te rijden op een kleine weg. Dat is hard werken voor de Engelsen, het is een erg warme dag. Het HPT gaat pas ’s avonds testen.
Bij het Super8 motel, de plek waar de meeste teams zijn, wordt het langzaamaan steeds drukker. Aerovelo meldt zich al vrij vroeg. Hun fiets maakt indruk. Todd Reichert is in de Eta een hele grote kanshebber voor het wereldrecord. Zowel de fiets als de rijder zijn in het afgelopen jaar beter geworden. Het neemt niet weg dat ook Aerovelo ’s avonds aan de fiets aan het werk is. Het hoort bij de World Human Powered Speed Challenge, altijd maar sleutelen.

De VeloX V wordt getest op een weg in de woestijn.

De VeloX V wordt getest op een weg in de woestijn.

Het testen met de VeloX V gaat goed. Het team gaat een avondrun simuleren om het protocol voor de race uit te proberen. Niet alleen het raceprotocol, ook de voorbereidingstijd wordt getest zodat ze precies weten waar ze aan toe zijn. De teamleden werken rustig, ook al lopen ze wat uit. Ze hebben een goede focus en je voelt dat de spanning neemt. Het gaat nu echt gebeuren. Als het testen voorbij is, komt onverwacht de sheriff langs. De weg is niet officieel afgezet geweest, ook niet toen het ULV aan het testen was. Hij heeft er niet echt moeite mee, maar heeft toch liever dat hij op de hoogte wordt gebracht.

Na een avond hard werken gaan de teamleden op tijd slapen. Op zondagochtend zijn ze al weer vroeg aan de slag. De laatste aanpassingen worden gedaan en getest. In de middag is de technische keuring. Het wordt steeds meer menens.

Meer foto's van de testrun van het HPT

Meer foto's van de World Human Powered Speed Challenge 2015 (wordt geregeld aangevuld.

Redactie

Reacties (0)