Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2015: de teams komen

Gepubliceerd op 11 september 2015 05:44, bijgewerkt op 11 september 2015 05:51 (558 keer bekeken) 0Reacties

Nog een paar dagen en dan gaat de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) in Battle Mountain weer van start. De afgelopen weken hebben de teams de laatste voorbereidingen getroffen en de eerste teams zijn al op weg naar Nevada. Het belooft een spannende week te worden. De grootste kanshebbers zijn het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT), Aerovelo uit Canada en de universiteit van Liverpool (ULV). Zij zijn ook als eersten onderweg richting Amerika.

Het HPT is onderweg. Bij het Alien Center in de buurt van Area 51 krijgen ze het restaurant voor zich alleen, omdat anders de serveerster de drukte niet aan kan.

Het HPT is onderweg. Bij het Alien Center in de buurt van Area 51 krijgen ze het restaurant voor zich alleen, omdat anders de serveerster de drukte niet aan kan.

Het HPT heeft de rijders samen met een mecanicien vooruit gestuurd. Vorige week zijn Robert Braam en Lieske Yntema naar een klein plaatsje in Californië gegaan om alvast te wennen aan de hoogte en goed uit te rusten voor de recordweek. Ongeveer tegelijkertijd is ook het hele van Liverpool vertrokken. Zij hebben de eerste week in San Francisco doorgebracht. De studenten van het HPT hebben dinsdag het vliegtuig naar Las Vegas genomen. Vanmorgen zijn zowel HPT als ULV naar Battle Mountain gereden. De eerste slag voor het HPT is binnen, de Nederlanders arriveren een paar uur voor de Britten bij het hotel in Battle Mountain.

De VeloX V is uitgepakt en staat veilig in een hotelkamer.

De VeloX V is uitgepakt en staat veilig in een hotelkamer.

De Nederlandse studenten gaan gelijk aan de gang; de fiets wordt uitgepakt en het plaatsje wordt verkend. Het is duidelijk dat het team er zin in heeft, hier hebben ze het hele jaar hard voor gewerkt. In Battle Mountain worden ze hartelijk ontvangen. De inwoners zijn blij dat de WHPSC weer van start gaan. Het levert inkomsten op en zorgt voor wat reuring in de woestijnplaats. Vanaf zaterdag staat de plaats geheel in het teken van de wedstrijd en iedereen hoopt dat er een record gereden wordt. Nog afgezien of het lukt, is de vraag wie het record gaat rijden. Gaat HPT hun record verbeteren? Is de Arion 1 van ULV de snelste fiets? Heeft Aerovelo nu wél alles klaar? Of verslaat Cygnus of Damjan Zubovnik de grote teams? De grote afwezige is Barbara Buatois. Dat is jammer, te meer zij dit jaar meer competitie heeft dan ze in jaren heeft gehad.

Redactie

Reacties (0)