Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 28 augustus 2015 13:00, bijgewerkt op 28 augustus 2015 16:38 (2717 keer bekeken) 6Reacties

Modieuze fietsschoenen, modieus zitkussen, Postfiets, tot hier, bijzonder uiterlijk, Eurobike, stand Cosmo Bike Show in Verona, berg op, wandeldriewieler 2

Modieuze fietsschoenen

Giant en Liv maken fietsschoenen voor de modebewuste onder ons. Ze zien er snel uit!
Niets voor in een velomobiel.

Modieus zitkussen

Freemmer komt, alweer voor de modebewuste onder ons, met zitkussen voor de trike en velomobiel. Volgens ons staat dit kussen leuker op een trike dan in een velomobiel.

Postfiets

Hier de Greenmachine van Ton omgebouwd tot een fiets om de post te bestellen: PTT-Post … euh Post.nl.

Tot hier!

You shall not pass! (komt uit The Lord of the Rings).

Bijzonder uiterlijk

De Vogelvrije Fietser zoekt een trotse eigenaar van een velomobiel voor een foto bij artikel over ligfietsen in Vogelvrije Fietser.
Moet de velomobiel er nu bijzonder uitzien, of … de eigenaar? Deze redactie gaat voor de velomobiel!

Eurobike

Zaterdag is de Eurobike, in Friedrichshafen (D), open voor publiek. Er is geen ligfietsachtig model dat de Eurobike Award gewonnen heeft. Zo te zien zijn er onder de exposanten weinig ligfietsfabrikanten.

  • HP Velotechnik vertoont er zijn Gekko fxs geschikt voor de kleinere rijder (vanaf 1,20 tot 1,80 meter!). De Scorpion fx heeft een stijver frame, betere krachtoverbrenging en meer ruimte voor bagage.

  • Deze mix tussen een ligfiets en de lage bi (als tegengesteld aan de hoge bi) verdient wel meer aandacht: hybride (uit het bericht van Carlos). I.p.v. een zadel een echt zitje, en mogelijk een naafversnelling!

  • Rohloff introduceert de SPEEDHUB A12. Vanaf 2016 worden alle naven van de huidige serie met het nieuwe cassettesysteem uitgevoerd (de huidige naven kunnen niet worden omgebouwd). Door deze vereenvoudigingen wordt de naven goedkoper.

Stand Cosmo Bike Show in Verona

Ontwerp van de Dutch Cycling Embassy en de Nederlandse Ambassade Olandiamo! stand op CosmoBike Show Verona van 11 - 14 september. Een aantal adviesbureaus zijn vertegenwoordigd en nemen mooie designfietsen mee van Timmermans Fietsen, Vanhulsteijn, Republic Dutch, The Alinker Inventions Ltd, Bough Bikes Urban Arrow en VANMOOF.
Zo te zien geen ligfietsen.

Berg op

Wilco kreeg vorig jaar een herseninfarct, en werd halfzijdig verlamd. Met de USVA trike (aangepaste Sinner Comfort) reed hij in juni de Alp d'Huzes op!

Wandeldriewieler 2

De wandeldriewieler, van vorige week (in een luie stoel), kan ook gebruikt worden als volgfiets. Het voorwiel schuift uit het kader en een dissel komt in de plaats.

Redactie

Reacties (6)

avatar

Ik zou doen: Er is geen LIGFIETSACHTIG model DAT de Eurobike Award gewonnen heeft. Zo te zien ZIJN onder de exposanten weinig ligfietsfabrikanten.
mVG mICK

MichielAdriaan, 28 aug 2015 14:54

G

Ook de eurobike is zo langzamerhand compleet van de pot gerukt. Als het niet gemotoriseerd is telt het niet mee. Het energieverbruik door fietsers gaat nog eens heel groot worden.

Dit weekend: op zondag de jaarlijkse ligfietstandemtoertocht, ditmaal vanuit Peize!

G, 28 aug 2015 15:51

TeJayLigFts

Mick, niet kritisch genoeg doorgekeken.
Eigenlijk heb ik veel langer gezocht naar de 'hybride'.

TeJayLigFts, 28 aug 2015 16:39, bewerkt op 28 aug 2015 16:40

avatar

Wat betreft de Rohloff naaf: De naaf komt er in een uitvoering voor een 12 mm as. Die 12 mm assen worden in moderne fietsen gebruikt, zoals mountainbikes. De tandwielen krijgen een vast en een afneembaar gedeelte, met alleen de tanden zeg maar. Het wordt dus goedkoper om alleen de tandkrans te vervangen en een heel stuk eenvoudiger. De nieuwe oplossing wordt overigens WEL compatibel met de oude type Rohloff naven.

Bron: http://www.vakantiefietser.nl/201508/nieuw-voor-2016/

Florence, 01 sep 2015 20:29

JosSluijsmans

Beetje een late reactie, maar toch.
Er zijn inderdaad geen ligfietsen mee naar de CosmoBike Show in Verona dit jaar. De ligfietsproducenten die benaderd zijn, hadden geen interesse en er heeft ook niemand spontaan gereageerd om mee te gaan. Iedere (lig)fietsproducent en organisatie kan lid worden van de Dutch Cycling Embassy en goed op de hoogte blijven van internationale activiteiten en netwerk. Ook de NVHPV.
Overigens was de Velox I van de TU Delft vorig jaar wel bij ExpoBici in Padua. https://www.facebook.com/HPTDelft/posts/800873293308538

JosSluijsmans, 06 sep 2015 14:13

TeJayLigFts

Kees, je hebt gelijk (Rohloff SPEEDHUB A12): Aufgrund der gleichen Bauteilbasis (Verschraubung) können bestehende Naben mit dem neuen Stecksystem nach- oder umgerüstet werden. - Vanwege dezelfde basisopbouw (schroefverbinding) kunnen bestaande naven met het nieuwe klemsysteem aangepast of omgebouwd worden.

TeJayLigFts, 06 sep 2015 19:35