Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Dekra-weekend staat weer voor de deur

Gepubliceerd op 10 juli 2015 11:14, bijgewerkt op 10 juli 2015 14:04 (439 keer bekeken) 2Reacties

Twaalf man sterk is het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) weer neergestreken in Senftenberg voor de jaarlijkse recordraces bij de Dekrabaan. Weliswaar zonder VeloX V en zonder Rik Houwers, wél met Lieske Yntema. Zij gaat een aanval doen op het laagland sprintrecord. Het is een ideale voorbereiding op Battle Mountain, waar het team zowel het record bij de mannen als de vrouwen in handen wil aanscherpen.

Yntema gaat de recordpoging doen in de fiets van vorig jaar, de VeloX 4. De nieuwe fiets is nog niet helemaal klaar om mee te racen en de VeloX 4 is bovendien beter geschikt voor de baan in Duitsland. Het is namelijk ook de bedoeling dat Yntema een uurrecordpoging gaat doen. Het team moet het helaas wel stellen zonder Houwers, die nog altijd kampt met een blessure. Dat is een tegenvaller voor het team, desalniettemin zijn ze goed gemotiveerd om de aanval te openen.

Twee teamleden van het HPT bestuderen de Altair van het Franse studententeam.

Twee teamleden van het HPT bestuderen de Altair van het Franse studententeam.

Niet alleen het HPT heeft de fiets niet op tijd klaar. Het studententeam van de universiteit Annecy is nog druk bezig met de Altair 5. Daar zullen ze pas volgend jaar mee gaan racen is het idee. Toch zijn de Fransen wel aanwezig. Zonder Aurelien Bonneteau, want het heeft voor hem geen zin. Guillaume de France en Clément Gallay gaan een uurrecordpoging doen.

Het wordt sowieso een vrij rustig weekend op de Dekrabaan. Op de startlijst ontbreken grote namen als Barbara Buatois en Damjan Zubovnik, die tot de vaste kern gerekend kunnen worden. Wel is Cygnus met drie man sterk aanwezig. Jan van Steeg gaat weer proberen het 24-uursrecord te rijden, het is hem zo gegund het te kunnen voltooien. Daarnaast doen Pieter Pas en Sjaak Bloemberg mee aan het sprintrecord. Ellen van Vugt ontbreekt, uiteraard zou je bijna zeggen, niet. Zij gaat voor het uurrecord. Aanvankelijk zou ook Wil Baselmans in de VeloX S gaan rijden, maar die is volgens de laatste planning niet aanwezig.

Vanmiddag begint het spektakel weer. Het HPT is druk bezig met de laatste voorbereidingen. De sfeer is ontspannen, ze hebben er vertrouwen in.

Redactie

Reacties (2)

G

Leuk! Succes allen.

Worden er ergens resultaten/foto's bijgehouden?

G, 10 jul 2015 12:23

TeJayLigFts

Foto's van Bas van de eerste recorddag met Liekse.

TeJayLigFts, 11 jul 2015 07:12, bewerkt op 11 jul 2015 07:18