Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

NK Tijdrijden Texel: nog plaats voor velomobilisten

Gepubliceerd op 29 juni 2015 12:09, bijgewerkt op 29 juni 2015 16:28 (243 keer bekeken) 0Reacties

Het NK Tijdrijden voor vrije renners heeft nog plaats voor velomobilisten. Op 12 september wordt de wedstrijd op Texel verreden. De eerste renner zal om 13.00 uur van start gaan.

Al vele jaren wordt op Texel op de eerste zaterdag van de maand september het NK tijdrijden vrije renners georganiseerd. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor Nederlandse vrije renners en renners met KNWU-sportklasse of amateurlicentie die geen kampioen zijn geworden bij het NK Masters of NK tijdrijden Elite vrouwen.

Gereden wordt in de categorieën:

  • Heren 16 tot 40 jaar;
  • Heren 40 tot 50 jaar;
  • Heren 50 jaar en ouder;
  • Dames 16 tot 35 jaar;
  • Dames 35 jaar en ouder.


Aan dit Nederlands Kampioenschap tijdrijden doen de velomobielen op Texel al jaren mee. Het is een van de weinige wielerwedstrijden waar ook velomobilisten worden toegelaten. Het rijdersveld bestaat uit zo’n 200 renners in diverse categorieën. Bij de velomobielen (gestroomlijnde klasse) mogen maar 15 rijders meedoen. De teller staat inmiddels op 114 deelnemers (zie startlijst). Bij 200 deelnemers sluit de inschrijving. Op dit moment zijn er nog maar vijf velomobielen ingeschreven, terwijl dit een unieke kans is om je te meten met de professionele renners en om Nederlands Kampioen tijdrijden te worden. De eerste drie van elke klasse mogen op het erepodium plaatsnemen en de nummer één krijgt een NK-kampioenshirt. De velomobielen startten als eerste vanaf 13:00 uur.

Inschrijven op de website van het NK Tijdrijden.

Zie voor foto's en uitslagen van eerdere edities het blog Zoektocht Velomobiel.

Redactie

Reacties (0)