Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Persbericht Cycle Vision

Gepubliceerd op 18 mei 2015 20:23, bijgewerkt op 18 mei 2015 20:23 (489 keer bekeken) 0Reacties

Gisteren is het persbericht van Cycle Vision verstuurd. Delen staat vrij! Het bericht is te lezen op facebook van Cycle Vision en bij de pagina over het evenement. Verder is dit via Twitter gedeeld.

Cycle Vision, groot bike festival

Op 20 en 21 juni 2015 wordt de autosportbaan “Raceway Venray” voor één weekeind fluisterstil. De baan is dan twee dagen lang het toneel van een alles omvattend fietsevenement voor jong en oud, voor sportieve en recreatieve fietsers. Er zijn talloze activiteiten waar het (fiets)hart sneller van gaat kloppen, zoals:

Ligfietsraces, stepraces en diverse andere wedstrijden - Mountainbike tochten – Bikepolo toenooi – (Race)fiets gps tochten – BMX dirt/Freestyle demo’s – BMX/Fatbike meerkamp– Probeercircuit voor (elektrische) fietsen, ligfietsen, speed pedelecs, racefietsen, etc. – Spinning marathon – Nostalgische fietsen parade – Wereldrecordfietsen show – Fietsbeurs - Lezingen – Workshops – Bikerscamping – Etc.

Fietsbeurs en probeercircuit

Altijd al eens zo’n ligfiets of speed pedelec willen proberen? Of wil je je gewoon oriënteren op een nieuwe fiets? Dan is een bezoekje aan de Cycle Vision daarvoor een unieke kans. Want vrijwel allle in Nederland verkrijgbare fietsen zijn op de fietsbeurs te bewonderen. Ook niet alledaagse fietsen, zoals ligfietsen, BMX cross- en stuntfietsen en fatbikes zijn volop aanwezig op de beurs. En het is niet alleen “kijken” maar ook “uitproberen” op het probeercircuit. Voor de kids is er de Kinderplaza, waar zij hun favoriete fietsen gratis mogen uitproberen.

Spectaculaire fietsraces

Gestroomlijnde velomobielen racen met meer dan 60 km/h over het circuit. Zouden de racefietsers hen bij kunnen houden? Er zijn ook rustiger races waar deze snelheidsmonsters niet aan meedoen. Neem zelf je fiets mee en ervaar hoe het is om in een wedstrijd mee te rijden. Ook zijn er fietsraces speciaal voor kinderen van 3 t/m 14 jaar.

Demonstraties van bijzondere fietsen

De fiets waarmee in 2013 het wereldsnelheidsrecord werd gezet op 133,78 km/u is ook in actie te zien. Het team van de universiteiten Delft en Amsterdam demonstreren dan hun Velox snelheidsmonster op de Superbike Plaza. Ook andere recordfietsen zijn daar te bewonderen. En heb je altijd al eens zo’n ouderwetse fiets met groot voorwiel en klein achterwiel (een zogenaamde “Hoge Bi” of velocipède) willen zien? Op de Cycle Vision kan dat.

College tour

Het Cycle Vision team heeft boeiende sprekers weten te contracteren. Peter van Wee vertelt hoe je jouw mobiele telefoon of GPS-navigator van gratis fietskaarten kunt voorzien en daarmee nog beter de weg kunt vinden. En wil je weten of je de vakantiefiets wellicht beter kunt inruilen voor een ligfiets, bezoek dan de lezing van Ronald Boumans. Geertje Preuter vertelt haar inspirerende verhaal over de Alpe d’Huzes die zij twee keer hardlopend heeft bedwongen en nu per fiets te lijf gaat. En dit is maar een kleine greep uit het uitgebreide lezingenprogramma.

Toertochten en spinningmarathon

Neem je Mountainbike mee en verken met fietsgenoten de prachtige bospaden van Venray. Voor de minder arcrobatische fietsers is er een fietstocht uitgezet over verhard wegdek. Ook kun je zien hoe spinners zich in het zweet trappen voor het goede doel “Duchenne parent project”.

Wielercafé

Één van de hoogtepunten is het wielercafé op zaterdagavond, waarin Jan Peeters, bekend van diverse Brabantse wielercafés, met Rob Harmeling, Peter Winnen en tal van wielerhelden van toen en nu de wielerhistorie beschouwt. En natuurlijk ontbreekt daarbij ook een voorbeschouwing van de Tour de France niet.

Er is nog veel meer te beleven

Wij hebben hier slechts enkele onderdelen van het uitgebreide programma van Cycle Vision 2015 kunnen beschrijven. Bezoek de website voor het volledige aanbod en het laatste nieuws.

Waar? Raceway venray.com, Peelweg 43, Venray / Ysselsteyn.
Wanneer? Van zaterdag 20 juni 09.00 uur tot zondag 21 juni 17.00 uur.

Meer informatie? www.cyclevision.nl Cycle Vision

Redactie

Reacties (0)