Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 08 mei 2015 13:00, bijgewerkt op 09 mei 2015 09:05 (3617 keer bekeken) 3Reacties

Unieke Mango, Veloplugs, AAZZAA trike, puntloos zadel, roofdier, DropLimits, 3AX-pedalen, pas getrouwd, roeifietstocht Groningen

Unieke Mango

Wat valt er nou aan de Mango te verbeteren? Nou toch bijzonder veel!
Piet Kunis vindt de instap krapjes voor de 'iets ouderen onder ons'. Dus waarom niet met een klep uitgevoerd. De uitvoering ziet er weer opperbest uit. De instapruimte is ruim bemeten, en niet alleen dat: ook de toegang tot het trapstel veel beter. En, als oud-Sunrider-rijder, valt het op dat als de klep opengaat de regendruppels niet naar de knieën gaat.
Ook is de Mango stijver gemaakt, wat de acceleratie heeft verbeterd.
De Mango wordt er, door deze aanpassingen, wel wat zwaarder door, maar ja we zijn niet allemaal met races bezig!
Nee, voor snellere Mango's kan je ook bij Sinner (Harry) terecht.

Veloplugs

Het velglint is een vertrouwd onderdeel dat meestal onzichtbaar blijft, totdat je iets teveel lekke banden krijgt zonder duidelijke oorzaken. Hier werd al op het bestaan van Veloplugs gewezen.
Volgens Walter was het tijd voor een uitdaging, en schafte de veloplugs aan. De voordelen, volgens Walter, zijn: sterker en slijtvaster, meer ruimte voor de band bij moderne velgen, en handig als een spaak vervangen moet worden. Met enige doorzetten konden de veloplugs geplaatst worden. De te verwachten gewichtsbesparing t.o.v. het velglint viel wel ietwat tegen (maar 1 gram).
Doordat de plugjes dikker zijn dan een velglint was de band wel moeilijker op de velg te krijgen.
Al met al denk ik (Walter) dat de veloplugs wel een verbetering zijn ten opzichte van het velglint.

AAZZAA trike

Voor ambitieuze hobbyisten is dit trike-project, de fraaie AAZZAA, waarvoor gereedschap (Werkzeugbedarf) nodig is om hem zelf te bouwen. Het gewicht van de trike bedraagt: 35,4 kg.
Op Facebook. Zie ook deze video.
En op het Duitse Velomobilforum.

Puntloos zadel

Ondertussen wordt in het ander (fiets-)kamp een puntloos zadel, Selle Proust, aangeprezen. 'Geen irritatie in het kruis. […] je traint meteen ook je rug- en buikspieren.' Dit laatste bij een meedraaiende zadelpen.
De Selle Proust site.
Wij, ligfietsers hebben een zitje, geen punt hoor. Wij trainen onze rug- en buikspieren op het gaan zitten en opstaan.

Roofdier

Eugen Ackermann, student van de hogeschool Pforzheim, heeft een designmodel gemaakt van een kanteltrike, de Predator. Zoals de naam al aangeeft, ziet de Predator er vervaarlijk, en fraai, uit. Het houdt het midden tussen een open trike en een velomobiel.

DropLimits

Allereerst: DropLimits (ligfietswedstrijden en records) heeft haar URL gewijzigd van .de naar .com. M.a.w. alle 'oude links' op Ligfiets.net kloppen niet meer.
Zoek voor foto's hier voor recordpogingen, en hier voor wedstrijden.

Dan heeft Jörg Basler (de man achter DropLimits) het volgende te melden:
Omdat het momenteel niet lukt om alle evenementen bij te wonen, is het niet altijd mogelijk om foto's te maken. Daarom zou het mooi zijn als u foto's voor DropLimits beschikbaar stelt, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen zien hoe attractief ligfietswedstrijden zijn. Het hoeven geen professionele foto's te zijn, het gaat alleen maar om te laten zien hoe veelzijdig deze tak van sport is. Natuurlijk verheug ik me op die geweldige foto's van Bas de Meijer, maar ik heb net zo lief 'normale' foto's, want dat is altijd beter dan geen foto.
De foto's kunnen rechtstreeks gestuurd worden aan DropLimits verzonden worden (steekwoord: bend2015), of op Dropbox worden geplaatst.
Wees niet teleurgesteld als niet alle foto's op DropLimits verschijnen - onze geheugenruimte is beperkt. Als er teveel foto's zijn met hetzelfde onderwerp, zullen we keuzes moeten maken.
Natuurlijk verheugen we ons ook over een wedstrijdverslag (mits in Engels of Duits!).
Danke

Opmerking: bij de Zomercompetitie / BeND te Nedereindse Berg is inmiddels een link voor foto's van het afgelopen weekend geplaatst!
Update: ook een video van Roelf!

3AX-pedalen

3AX-pedalen zijn klikpedalen die bewegingsvrijheid, kantelen, geven aan de voeten, en daardoor de knieën meer ontzien. Als klap op de vuurpijl zou het ook een efficiëntieverbetering geven.
Zie ook Facebook, of bij Wim.

Pas getrouwd

Ene Rob en Marjolein zijn pas getrouwd en zijn onderweg naar het feest.
Op speciaal verzoek: de fotograaf fotografeert normaal geen bruiloften. Dus val Bas hiermee, ook als ligfietser, niet lastig…

Roeifietstocht Groningen

Zaterdag 6 juni vindt de jaarlijkse roeifietstoertocht plaats, ditmaal in de provincie Groningen, meer bepaald vanuit de (trekkers-)camping in Aduarderzijl.

In het weekend

  • Dit weekend, 8-10 mei, is er een Liegeradtreffen in Oehna (D), tussen Berlijn en Leipzig, een ligfietstreffen.
  • Zaterdag is er de Heide- en Bossentocht. Zo'n 65 km langs de Belgisch-Nederlandse grens. De start is in Kaulille (B) aan de Ringlaan 49. Zie ook het forum op de Limburgse Liggers (LiLi).

Redactie

Reacties (3)

G

@Rob en Marjolein: gefeliciteerd!

G, 08 mei 2015 15:01

avatar

Net getrouwd en dan meteen al mekaar de rug toekeren.....

peter2807, 08 mei 2015 16:00

avatar

vraag over kickstarter, ik las het bericht over de 3ax trappers en die belichten een probleem waarvan ik wel last heb, nl het trappen met de buitenkant van de voet. Ik wil graag een contributie doen maar heb geen credit card. Is er een manier om te beloven zonder credit kaart?

jorisnooij, 09 mei 2015 21:24