Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

International Cargo Bike Festival / BakfietsTreffen 2015

Gepubliceerd op 21 april 2015 18:11, bijgewerkt op 22 april 2015 23:08 (928 keer bekeken) 0Reacties

Afgelopen weekend stond Nijmegen in het teken van bakfietsen


Onze speciale redacteur ter plekke, Jos Sluismans:
'Op zaterdagochtend 18 april kwamen vanaf 8.30 uur de eerste deelnemers aan bij de International Cargo Bike Conference in Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen. De deelnemers waren afkomstig uit 20 verschillende landen uit Europa, Zuid-Amerika, VS en Taiwan.
In de ochtend was een plenaire zitting met presentaties van de kersverse 'fietsprofessor' van de Radboud Universiteit Kevin J. Krizek, Arne Berendsen van VCD uit Berlijn en Willem Jan Snel van Mecanoo Architecten.
Na de lekkere lunch verzorgd door 'One for the Road'-catering waren er in de middag acht parallelle workshops, die verschillende keren gegeven werden.
Het programma staat op de website.
In de hal van de Vasim stonden enkele tientallen bak- en transportfietsen opgesteld die veelvuldig door de aanwezigen bewonderd en bediscussieerd werden.
Zondag was de tweede en laatste dag van de vierde editie van het Bakfietstreffen / International Cargo Bike Festival. Deze dag begon met een BakfietsParade. De stoet vertrok vanaf de Grote Markt in het centrum van Nijmegen en fietste daarna door het centrum naar Cultuurspinnerij de Vasim, waar het BakfietsTreffen plaats vond.
Het BakfietsTreffen is een markt, beurs én tentoonstelling waar bezoekers, gebruikers, ontwerpers, doe-het-zelf-bouwers en verkopers van bakfietsen elkaar ontmoeten en inspireren. Hier ontstaan verschillende vormen van samenwerking tussen standhouders onderling en bezoekende bedrijven en particulieren. Net als vorig jaar lag de nadruk op bak- en transportfietsen voor zakelijk gebruik. Daarnaast was er aandacht voor familiebakfietsen, meerpersoonsfietsen en aangepaste fietsen voor mensen met beperkingen. Er was veel ruimte om al die bijzondere fietsen goed uit te kunnen proberen. Voor kinderen waren er ook diverse activiteiten zoals de Bakfietscaroussel 'De Dieromdom', 'Fiets je Schilderij' en Hoolahoop. Het BakfietsTreffen was tevens de plek voor de NK Slowbiking Battle én de eerste SlowCargobiking Contest 'ever'.
De catering werd verzorgd vanuit bakfietsen door 'Op Vuur en Vlam', met de pizzaovenbakfiets ' Il forno mobile', M'ijsjes, Frietfiets, de poffernier, de Koffieventerij, en nog veel meer.
Er waren vele hoogtepunten: de Velove Armadillo uit Zweden, voortgekomen uit een samenwerking tussen Velove, Flevobike en DHL Express, de koelboxbakfiets van Urban Arrow, enorme fietsaanhangers van Busybike, vouwbare bakfietsen van Patria, aanhangertjes van Hinterher, Bicicapace, Vierfiets, Cycling Without Age, Alinker Cargo, Trouwfiets en Rouwfiets, etc.
Bij veel modellen komen ligfieten en bakfietsen dicht bij elkaar. Het wachten is op een echte cargo velomobiel!'

Bakfietstreffen (Nederlands) en International Cargo Bike Festival (English)

Foto's

Video


Kopfoto van Jan

Redactie

Reacties (0)