Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

NVHPV Estafettekrans: De overdracht van VLA naar ALF!

Gepubliceerd op 13 april 2015 19:11, bijgewerkt op 13 april 2015 19:25 (428 keer bekeken) 0Reacties

Van de ALV tot herfsttreffen reist een estaffetekrans door Nederland. Zondag 12 april stond er een ontmoeting tussen ALF en VLA gepland als onderdeel van de estafette. Deze etappe werd een route van een gezellige zwaan-kleef-aan en giraffe-glij-af!

De tocht begon in het "pittoreske" Hoofddorp waar Sjoerd Erwin thuis op ging halen. Via een stukje wereld erfgoed (Geniedijk) dat deels afgesloten bleek te zijn, werd er naar de Aalsmeerderbrug over de Ringvaart gereden waar Michel (Noordwijk) en Epco (Sassenheim) al klaar stonden.

Inmiddels met z'n vieren reden we door naar Amstelveen, waar we tegelijkertijd met Jules en Elly (Nes a/d Amstel) aankwamen. Ook Mark-Jan (Amstelveen) werd nog even thuis opgehaald. En zo gingen we met z'n zevenen met een heerlijk zonnetje en lekker vaartje richting Amsterdam Arena om toch een beetje het "Amsterdam" van ALF in de route te hebben zitten. Maar voordat we daar helemaal waren sloegen we al weer af om onder Zuid-Oost door te fietsen naar Weesp.

In Weesp zaten Freddy (Hilversum) en André (Weesp) al in het zonnetje aan de Vecht op een terrasje te wachten. Na de nodige Chocomel en Appeltaart was het dan toch echt tijd voor de "plechtigheid" waarbij Freddy namens VLA de Estafettekrans aan Sjoerd kon overhandigen. En omdat de delegatie van VLA Een beetje karig was, reden Freddy en André gezellig met onze route mee.
En zo vervolgden negen liggers hun route langs prachtige riviertjes zoals de Gein, Oude Waver en Waver naar de Amstel om vervolgens onder de Westeinder plassen weer bij de Ringvaart van Haarlemmermeer uit te komen.

Ook de giraffe-glij-af was ondertussen al begonnen. Jules en Elly hadden het pontje naar Nes aan de Amstel al genomen en bij de Ringvaart ging de rest van de groep ieder zijn kant op. Erwin en Sjoerd pakten nog even een ijsje mee en moesten de Estafettekrans natuurlijk nog even op de foto zetten bij één van de drie Calatravabruggen die Haarlemmermeer rijk is. De Harp werd gekozen voor het fotomoment. Want iedereen begrijpt dat er tientallen miljoenen nodig zijn voor een brug van 143m lang over een vaart van pak ‘m beet 12m! De Citer werd ook nog even beklommen om vervolgens in Hoofddorp de Strada-met-krans na een kleine 100 kilometer weer veilig in zijn hok te parkeren na deze heerlijke zonnige en vooral gezellige dag.

De Estafettekrans mag een weekje uitrusten en mag dan mee naar Noordwijk voor de Bollentocht. Tijdens deze tocht wordt hij dan overhandigd aan de Goudse Liggers. Wordt vervolgd dus!

De krans is te volgen op deze pagina. Hier wordt zo goed mogelijk bijgehouden welke tochten er zijn en waar de krans zich momenteel bevindt.

Redactie

Reacties (0)