Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Eenaprilgrap DF Cargo

Gepubliceerd op 02 april 2015 05:32, bijgewerkt op 02 april 2015 06:33 (1031 keer bekeken) 3Reacties

Een vrijdagbericht met meer dan 4300 hits op het moment van dit schrijven is ongekend hoog. Het vrijdagbericht van 27 maart herbergde dan ook een primeur: de DF CarGo. Helaas werd de presentatie van deze fiets op de lange baan geschoven, want behalve een paar enthousiaste Ligfiets.net-redacteuren, had verder zich niemand ingeschreven. Dat is jammer, want een eenaprilgrap wordt pas leuk als er een paar mensen intuinen. Maar ligfietsers bleken te slim.

We hadden als redactie afgesproken dat we de inschrijvers op tijd zouden waarschuwen per mail zodat ze niet voor niets naar Dronten zouden fietsen, voor als de grap zou lukken. Maar dat hoefde dus niet.

Het technische verhaal over DF die met 90 km/u wordt toegelaten op de autosnelwegen kwam van Ymte en was het resultaat van het voorleggen van de eerste grap. Ymte liet ook nog weten "Ik keek nog even naar ligfiets.net (Elan neemt Rapto-bike over), is één 1-april grap op ligfiets.net niet genoeg?".

Reacties

Als redactie hebben we genoten van de reacties op Ligfiets.net, Facebook en blogs. Vooral van hen die het 'spelletje' meespeelden. Zoals Theo 'BrandweerQuest' die een briljante connectie legde met het Cargobikefestival in Nijmegen en zelfs een foto wist toe te voegen.

Het bericht werd overgenomen op het Bakfietstrefffen-blog door Jos.

Ook het buitenland liet zich niet onbetuigd. Verder besteedde het Duitse forum er aandacht aan.

Enkele reacties op onder andere Facebook en Ligfiets.net:

  • De DF cargo moet wel vet worden. Ik wacht op de versie met 6 wielen en rupsverbinding.

  • DF Cargo met 5 wielen… MMpppfffff

  • Helaas ben ik woensdag voor mijn werk in Duitsland, maar ik hoop dat er een video verbinding mogelijk is om de presentatie live mee te maken?
  • Als Belle of Theo nou via Twitter/Facebook/Youtube de mensen die er niet bij kunnen zijn op de hoogte houden, dan zou dat wel heel erg fijn zijn.

  • Ympte zie ooit tegen me: Vier wielen is er een te veel, maar Vijf klopt weer!

  • Ga dan woensdag vooral kijken en neem een gediplomeerd wielenteller mee…

  • En zonnebril!

  • Of een roze... daarmee schijn je dingen anders te zien dan ze werkelijk zijn…


LOL liet weten wellicht te komen: "LOL beraadt zich nog, gezien de bijzonder slechte weersvoorspellingen. Maar dat laten we tijdig weten, om de organisatie niet teleur te stellen."

Er werd een link gepost naar de uitdrukking Het vijfde wiel aan den wagen.

Markt

Toch blijkt er wel markt voor de DF Cargo. Wilco, in een reactie op zijn eigen blog: "De 1 aprilgrap XF cargo (5 wielen, daar kan je toch niet mee draaien) spreekt me qua ruimte bijvoorbeeld meteen aan. Ik wil niet alleen een snelle bak hebben, maar zoek ook andere kenmerken."

André gelooft er op dat moment nog wel in: "Waarom zou het niet kunnen? Gewoon de 2 extra wielen laten mee sturen.
Ik vind het geen gek idee, hoef je geen aanhanger meer mee te slepen, als ze er dan ook nog een extra achterwiel bij doen voor de aandrijving en de achterwielen ook laten mee sturen zou niet gek zijn want quest bochten zit ik niet op te wachten".

Waarop Adri reageert met: "De DF Car Go vond ik een hele leuke! Had het gelijk door natuurlijk, maar dacht toch even aan de opmerking van Cor (VM Q 78) , hij opperde zijwieltjes voor mij in de winter, na m'n laatste schuiver. Dan zou een 5 wieler al redelijk in de buurt komen........?"

Patent aanvragen

Wij hebben als redactie genoten van het bedenken, schrijven, ontwerpen en vooral van jullie reacties. Over en weer is er veel gemaild om elkaar te wijzen op gevonden reacties. Op de laatste mail naar redactielid Theo, over dat er toch wel een markt is voor de DF CarGo (met een link naar het blog van Wilco) kwam zijn reactie: "Dat wordt zo te zien een teleurstelling voor velen ;-). Zouden we er toch een patent op moeten aanvragen? Het vijfde wiel ophaalbaar, meedraaiende achterwielen (zie vrachtwagens), rijdt stabieler tijdens windvlagen (alleen moet dit nog uit een praktijktest blijken). Onvermoede voordelen van zo'n Cargo."

Wie weet stapt de Ligfiets.net-redactie nog eens in de velomobielproductie en staat de DF Cargo in 2017 op CycleVision.

Afbeelding: Weltenspiegel

Redactie

Reacties (3)

Phraenque

Moet toegeven dat ik erin getrapt ben!
vond het wel een leuk idee.

Phraenque, 02 apr 2015 10:46

G

Ik volg de verwijzing naar Raptobike niet helemaal. Vindt Y het een grap dat Arnold besloten heeft om te stoppen, of dat Hans besloten heeft Raptobike voort te zetten, of...?

G, 02 apr 2015 12:42

avatar

G, dat heeft meer met de ingangsdatum van de fusie te maken, denk ik. Dat was namelijk per 1 april. Verder is het natuurlijk een beetje wrange opmerking. Als je zelf in de business zit is het denk ik niet leuk om te zien dat een aantal van je concullega's stopt met de zaak.

Belle, 02 apr 2015 15:21