Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsfilm

Gepubliceerd op 24 februari 2015 06:47, bijgewerkt op 24 februari 2015 07:23 (624 keer bekeken) 9Reacties

Maak een korte film met en over fietsen

De Retrofietser organiseert de Fiets Film Nacht (Short Movie Contest).
Fixies, bakfietsen, fietskoeriers, wielrenfietsen, MTB, kinderfietsen, stadsfietsen, retrofietsen, downhill fietsen, ligfietsen*, you-name-it-fietsen. Maak een een korte film van maximaal 3 minuten met daarin een prominente rol voor de fiets of de fietser.

De films worden vertoond op 18 april 2015 tijdens de 'Fiets Film Nacht', welke wordt gehouden op het Honigcomplex in het Dutch Bicycle Centre. De 'Fiets Film Nacht' is onderdeel van het wielerfestival Cycling Days Nijmegen, welke gehouden wordt op 18 en 19 april 2015 (International Cargo Bike Festival – BakfietsTreffen 2015).

Een professionele jury zal elke inzending beoordelen op originaliteit en kwaliteit. De films mogen maximaal 3 minuten lang zijn.

Aanmelden van een inzending of team moet voor aanstaande vrijdag 28 februari 2015!

De filmpjes moeten uiterlijk 1 april 2015 worden ingediend.

* eigen aanvulling

Redactie

Reacties (9)

G

Pijnlijk hoor. Reclame moeten maken via het NVHPV-kanaal (onbetaald) waarbij dan de ligfiets nog eigenhandig toegevoegd moet worden aan de aankondiging, voor de gelegenheid.

Klinkt dat zuur? Dit lijkt mij de plek voor ligfietsgerelateerde berichten.

Ik heb oprecht een hoop waardering voor het werk van het cargobikefestival/fietsdiensten/sluijsmans-breiwerk, zou het derhalve waarderen als hier gewoon een advertentie geplaatst werd. Wel zo netjes en het kost vast weinig.

G, 24 feb 2015 12:18

TeJayLigFts

Beste G. Je zou zelf ook een videootje kunnen maken van/met jouw (lig-)fiets. Als je wint, publiceert Ligfiets.net dat vast ook!

TeJayLigFts, 24 feb 2015 12:57, bewerkt op 24 feb 2015 13:52

G

Ik ben niet het onderwerp. Ik kan geen video maken, derhalve zal er geen publicatie komen en daar is veel voor te zeggen.

Ligfiets.net is een verenigingsorgaan (ik ben lid van deze vereniging). Ik vind dat ze in deze hoedanigheid erg ver gaat in (gratis) reclame maken voor commerciële niet-ligfietsgerelateerde bedrijven. Gebruik maken van een advertentie is niets te veel gevraagd.

G, 24 feb 2015 14:13

JosSluijsmans

Beste G. In Nijmegen noemen we dit 'nuilen'.
Bij de Fiets Film Nacht ben ik niet anders betrokken dan dat het op de avond van de Conferentie van het Cargo Bike Festival gehouden wordt. Het is voor zover ik weet geen commercieel, maar een cultureel evenement. Je kunt wel je best blijven doen de ligfietswereld zo klein en marginaal mogelijk te houden, maar volgens mij is dat niet de bedoeling van en groot deel van de rest van de leden. Lever liever een positieve bijdrage en laat een ligfietsvideo maken als je het zelf niet kunt.
Is er trouwens een speciale reden waarom je anoniem aan dit verenigingsforum deelneemt?

JosSluijsmans, 25 feb 2015 08:55

G

Beste Jos,

in normaal Nederlands noemen we dit 'kritisch betrokken'.

In een recent interview meld je dat het cargo bike festival in de eerste twee jaar financieel niets heeft opgeleverd. Hoe staat het er sindsdien mee en wat zijn de verwachtingen?

Mijn bijdrage aan de vereniging/de ligfietswereld lever ik liever op andere wijze (ja, dat doe ik). FYI: het aanbod op professionele korte film heeft de vereniging in 2011 al gehad. De afdeling promotie is destijds niet correct met dit aanbod omgegaan of er was geen interesse in. Ik gun Fiets Film Nacht een goedgevuld programma (zeer).

G, 25 feb 2015 11:53

avatar

Commercieel of niet, ik ben er trots op een ligfietser te zijn en zal dat niet onder stoelen of banken steken. Helaas beschik ik niet over de middelen een filmpje te maken of te laten maken, anders was die al ingestuurd. Ik denk zelfs dat de meeste ligfietsers graag een filmpje in zouden willen sturen, maar met dezelfde beperkingen te kampen hebben.

Nico-on-trike, 25 feb 2015 12:30

paulvanroekel

Misschien een aardig idee voor de NVHPV zelf : schrijf naast een fotowedstrijd ook een video competitie uit. Doel bijv. Promoot in 1 minuut het ligfietsen als forens. Of een ander thema natuurlijk.

paulvanroekel, 25 feb 2015 17:11

biebe_w

In 2006 heeft Jackie Chan,
Ernstig kijkend, maar ontspannen op een ligfiets gelegen.

Chan speelt in de film Who Am I?

Wonderlijk gezicht, een acteur op een ligfiets.

Misschien leren we er hoe je vanaf een ligfiets een
karatetrap kunt uitdelen.

De film speelt in Rotterdam en de fiets is
een M5 28 20.

biebe_w, 25 feb 2015 18:40

JosSluijsmans

Ik ben benieuwd of er een ligfietsfilmpje is ingestuurd voor de Fiets Film Nacht. Anders toch wel een gemiste kans.

JosSluijsmans, 28 feb 2015 22:33