Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 06 februari 2015 13:00 (2928 keer bekeken) 10Reacties

Trapondersteuning WAW, lichtste ligfiets, wereldreis, de reis, snel als een auto, stil alarm, voorversnelling, geen ligfietsopstapdagen, diversen

Trapondersteuning WAW

Met de samenwerking tussen Fietser.be en Alligt heeft een jaar oude WAW trapondersteuning gekregen.

Lichtste ligfiets?

's Werelds lichtste en volledig geveerde ligfiets: de Lightning Super R-84 Performance Midracer van Lightning Bikes. Het gewicht van de fiets met een carbon frame bedraagt bijna 8,5 kg (18.5 lbs). De prijs is navenant: $ 7.200 (momenteel zo'n € 6.300).

Wereldreis

Gökben (Turkse) en Nicolas (Fransman) reizen op eigen kracht door de wereld ('Nederlands').

De reis

Paul Pritchard, halfzijdig verlamd na een bergbeklimmingsongeval, maakt samen met vriendin Carol Hurst, met artritis, een fietstocht op trikes. Een rit van 1150 km van Lhasa via het Everest Basecamp naar Kathmandu.

Snel als een auto

Net zo snel fietsen als een auto op France 5 'On n'est pas des cobayes' ('Wij zijn geen proefkonijnen'). Met medewerking van Aurélien Bonnetau in de velomobiel.
Aan het eind van de aflevering wordt nog een drietal velomobielen getoond.

Stil alarm

Een alarm, Cricket, op je fiets en een app op je mobieltje. De fiets waarschuwt met krekelgeluid dat de fiets verdonkeremaand wordt. Op zich niet echt bijzonders, maar… deze geeft aan andere Cricket-gebruikers door waar je ontvreemde fiets uithangt: stil alarm. Dit wordt natuurlijk pas interessant als er meerdere Cricket-gebruikers zijn: kip en het ei.
De site.

Voorversnelling

Efneo heeft een naafversnelling (3 ×) met een twist. Deze zit niet in de achternaaf, maar in het crankstel, dus i.p.v. een voorderailleur. Mogelijk schakelt dit sneller dan een 'gewone' derailleur, en schakelen tijdens stilstand is mogelijk. Een nadeel zou kunnen zijn dat er altijd verliezen zijn met een planetaire transmissie.
Efneo is, op het moment van schrijven, op de helft van het benodigde vermogen.

Geen ligfietsopstapdagen

Dit jaar zijn er geen ligfietsopstapdagen gepland. Alleen op Cycle Vision, 20 en 21 juni, is een uitprobeerparcours.

Diversen

Hoofdpijn
Onzachte aanrijding van aangelijnde hond met velomobiel. Op Facebook.
Taser, nee: dazer
Voor bovenstaande situaties is een Dazer misschien een uitkomst. Het is dus geen stroomstootwapen, maar geeft een ultrasoon geluid af.

In het weekend

Dit weekend vermaken we onszelf.
In het volgende weekend is de eerste Wintertraining in Alkmaar!

Redactie

Reacties (10)

ligfietsshop

De Landelijke ligfietsdagen hebben ook nog de datum van vorig jaar staan. de juiste datum is 28 en 29 maart

ligfietsshop, 06 feb 2015 13:49

NoStress

Om mogelijk verwarring te voorkomen:
- Informatie over de LIGFIETS OPSTAPDAGEN (die niet doorgaan zoals vermeld) staat hier: http://www.ligfietsopstapdag.nl/

- Informatie over de LANDELIJKE LIGFIETSDAGEN wordt aangegeven bij de diverse dealers en op deze gezamenlijke website: http://www.deligfietsspecialisten.nl/site/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=3&Itemid=85&lang=nl
Die vinden dus plaats op 28 en/of 19 maart 2015 op diverse plekken.

Misschien even een actuele agenda maken hier op Ligfiets.net?

NoStress, 06 feb 2015 17:21, bewerkt op 06 feb 2015 17:22

NoStress

Ik wil niet rot doen, maar aanspraak op lichtste ligfiets (OK, geveerd maakt verschil) moet je toch voorzichtig mee zijn.
Onze eigen M5 (met minder massa meer meters Haha!) heeft de Carbon Highracer met slechts 7,8 kg op de schaal. Ook beduidend goedkoper...en fraaier. Maar dat is smaakverschil. http://www.m5-ligfietsen.com/site/NL/Modellen/Carbon_High_Racer
Wie bied er minder?

NoStress, 06 feb 2015 18:19

avatar

Die 'Yanbike' 4-wielige ligfiets. Wou ie er eerst nog 1000 euro ervoor hebben,nu heeft ie z'n vraagprijs aangepast en moet ie 25k opbrengen :D

Rvh, 07 feb 2015 05:12

Nyh

Goed, ik doe mee: Razz Fazz Race 6.4 kg race klaar:
Thomas Schott met de 6.4 kg razz Fazz Race zoals te zien was op Cycle Vision 2006.

Nyh, 07 feb 2015 09:22

jack

De agenda op ligfiets.net is afhankelijk van de mensen die de organisatie oppakken van initiatieven. De redactie van ligfiets.net heeft wel beheerders actief die de inhoud controleren. Mensen kunnen heel makkelijk zelf inhoud toevoegen. De landelijke ligfietsdagen zijn misschien als datum aankondiging alleen niet zo interessant, tenzij er ook dingen te doen zijn? In 2012 werd de datum wel aangekondigd http://www.ligfiets.net/event/2906/landelijke-ligfietsdag.html

Het hebben van een landelijke ligfietsdag als activiteit kan dan weer wel interessant zijn om te bundelen in een nieuwsbericht zoals we hier hebben gedaan http://www.ligfiets.net/news/3247/landelijke-ligfietsdag-27-en-28-maart-a-s.html

jack, 07 feb 2015 09:57

NoStress

Ik snap je reactie niet helemaal Jack. Vat je mijn 'correctie' op als kritiek? Beslist niet zo bedoeld hoor!
Ik raakte zelf in verwarring. Een afgelasting van ligfietsopstapdagen gaf bij mij gelijk een vraagteken. Ik weet toch zeker dat ik een datum had gezien? Toen realiseerde ik me pas dat ik de twee evenementen ligfietopstapdagen (verschillende dealers komen naar je toe...) en de ligfietsdagen (je moet zelf naar een dealer toe...) door elkaar haalde. Dat kan een ieder overkomen. Zo vlak voor de ligfietsdagen die wel doorgaan niet handig.
Ik ga al jaren naar Dronten voor dit evenement. Als actieve vrijwilliger om opstappers (die ik ooit ook daar was) bij te staan en Gerrit te ontlasten van prangende vragen. Kan hij zich concentreren op technische zaken.
Met als beloning een gezellige rit met pannenkoeken toe. Nuttig en aangenaam in een.
Dat het (nog) niet in de agenda is geplaatst is niet mijn taak maar van de organiserende ligfietsspecialisten. Toch?
Dus voel je niet aangesproken Jack, laat staan aangevallen.
Met 1700+ keer bekeken al een leuke reclame al met al....:-)

NoStress, 07 feb 2015 14:07, bewerkt op 07 feb 2015 14:10

MaartenSneep

Troytec geeft voor haar lowracer ook een vanaf gewicht aan dat onder dat van de Lightning ligt (maar de RazFazz is lichter).
http://www.troytec.de/PRODUCTS/REVOLUTION-LR,158,0,4,329.html#2

MaartenSneep, 07 feb 2015 22:31

G

'volledig geveerd': daar versta ik geen starre voorvork en 1" (2,5cm) veerweg achter onder. Hoeveel van die 1" ben je al kwijt op het moment dat je op de fiets stapt?

Troytec heeft tenminste nog een bruikbare 7,5cm achter.

Waar is Razz Fazz te koop?

G, 08 feb 2015 00:09

jack

Nee hoor Theo, ik zag het meer als een aanvulling op de informatie. Het is lang niet helemaal duidelijk heb ik gemerkt voor lezers van ligfiets.net dat ze zelf ook heel makkelijk kunnen bijdragen. Als dat wat duidelijker wordt gemaakt, eventueel een beetje prikkelend voor degenen die zich aangesproken voelen, dan is dat alleen maar mooi. Dan gebeurt er iets. Natuurlijk in onderlinge overeenstemming, maar ligfiets.net is allesbehalve eenrichtingsverkeer gelukkig. Alhoewel ik me realiseer dat ik nu wel pas reageer een heel aantal dagen na jouw berichtje. De afgelopen week ben ik een beetje druk geweest. Gelukkig is er dan nu wel een correctie, het bericht is inmiddels al 2565 keer gelezen... Dat doet me herinneren dat ik nog eens een berichtje over statistieken van ligfiets.net zou moeten en willen gaan schrijven. Binnenkort meer.

jack, 11 feb 2015 08:57