Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Breaking News: fietssnelweg

Gepubliceerd op 26 januari 2015 11:55, bijgewerkt op 26 januari 2015 13:20 (841 keer bekeken) 2Reacties

Een plan over een fietssnelweg tussen Assen en Groningen

30 km fietsen, met een elektrische fiets, is geen probleem meer… Aldus het bijzondere verbond van VVD (2x!), CDA en D66 (op de foto's).

Dat schiet de fractie van GroenLinks in het verkeerde keelgat. Waarom toch die elektrische fiets? Er zijn ook ligfietsers met hun eigen zienswijze op fietspaden. En zij leggen die afstand af zonder enige ondersteuning.

Hoe dan ook: een positieve ontwikkeling: forensen uit de auto te lokken!

Hoe de route nog moet lopen, is nog onderwerp van een studie
En binnen een jaar is er helderheid over de haalbaarheid.

Redactie

Reacties (2)

davidhembrow

Er is, helaas, geen duidelijkheid over deze plannen. Ik heb een "ontwerp kopie" uit Oktober en ben niet overtuigd. Bijvoorbeeld, een proposal voor fietsstraat in plaats van bestandende fietspaden in een paar locaties inclusief Haren en Vries. Klinkt als een slechte idee. De Rijksstraatweg in Haren is een drukke weg. Deze weg is veilig nu waar daar zijn fietspaden, en minder veilig in de Shared Space gebied.

Zo geen juichen van mij tot wij hebben duidelijkheid, tot de ontwerpen zijn bekend en wij kunnen zien dat zij goed zijn.

davidhembrow, 28 jan 2015 12:47, bewerkt op 28 jan 2015 12:47

TeJayLigFts

David, het 'brekende in dit nieuws' is dat deze fractie duidelijk stelling neemt vóór ligfietsers op dit gebied (uniek?).
Voorstellen tot fietssnelwegen, goede of matige plannen, zullen in het hele land wel bestaan (zijn er soms (staten-)verkiezingen?).

TeJayLigFts, 28 jan 2015 16:44