Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsfaciliteiten

Gepubliceerd op 05 januari 2015 08:52, bijgewerkt op 05 januari 2015 08:55 (1150 keer bekeken) 3Reacties

Op zich al een prestatie. Al ontzettend lang weet een website allerlei fietsvoorzieningen te brengen die op zijn zachtst gezegd "opvallend" zijn.

We doelen bij de website op de Warringtoncyclecampaign. Het is echt een aanrader waarbij met het britse gevoel van humor en een duidelijke dosis understatement bijzondere situaties getoond worden. Deze maand opvallend voor ons, want er wordt gesproken over ligfietsers!
Januari begint dus "goed"... bekijk het maar eens.

Als we nog even kijken in de archieven van ligfiets.net komen we tegen dat de site in ieder geval al sinds 2007 berichten publiceert.
En de site viel niet alleen ons op, ook het prachtige blad citycycling heeft er aandacht aan gegeven!

Redactie

Reacties (3)

nvanderwal

3 jaar geleden was ik bij een evaluatie van de fietsersbond betreffende een fietssnelweg naar Apeldoorn. Er was sprake van een brug met fietsgoot op de fietssnelweg. Nu is een trap niet echt snel en een fietsgoot onmogelijk te nemen met mijn 3 wielige velomobiel.(Een fiets ideaal voor een fietssnelweg) In Nederland zijn er ook best vreemde constructies. Er kan een serie gemaakt worden van trappen met fietsgoten.

nvanderwal, 05 jan 2015 11:21

bastiaan

Er zijn meerdere voorbeelden die illustreren dat het fenomeen "fietssnelweg" niet al te serieus genomen kan worden. Bijvoorbeeld Houten-Bunnik wat ook over een trap gaat over de A12 (een situatie die nu met de aanleg van de nieuwe N421 verder is verslechterd). De fietssnelweg tussen Nijmegen en Arnhem houdt halverwege ineens op en dan moet je het zelf maar uitzoeken. En de bizar brak uitgevoerde spoorwegovergang in de fietssnelweg F35 tussen Enschede en Hengelo zal ook niet misstaan in een site als Warrington Cycle Campaign.

Al met al geloof ik dus meer in goed befietsbare algemene infrastructuur dat goed is aangesloten op elkaar, makkelijk te vinden is en met een doorgaand karakter, in plaats van slecht vindbare halfbakken uitgevoerde fietssnelwegen die vaak nergens op aansluiten en voor maar beperkt aantal lokale gebruikers interessant is.

bastiaan, 05 jan 2015 13:18

ssj3gohan

Wat een geniale website. Fietsen is echt totaal onmogelijk in Engeland, niet op een moeilijkfiets, laat staan op de ligger of in een velomobiel.

Nederland heeft misschien her en der vreemde dingen voor fietsers, maar in het algemeen is de infrastructuur geweldig. Je kunt zonder enige voorbereiding te hoeven doen van A naar B komen zonder op auto(snel)wegen te hoeven gaan met adequate bewegwijzering en zonder af te hoeven stappen. Dat kun je maar in weinig landen op de wereld!

ssj3gohan, 12 jan 2015 09:30