Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 19 december 2014 13:00, bijgewerkt op 03 februari 2015 16:39 (3004 keer bekeken) 2Reacties

Serious ReQuest, de schaamte, strooiroutes, van Moorsel gepikeerd, handaangedreven tadpole trike, sportbril op sterkte, je ziet ze niet, diverse

In het weekend: Serious Request

Op zondag wordt de Serious ReQuest verreden. De georganiseerde tocht vertrekt om 9.30 vanaf Raptobike te Amstelhoek (bij Uithoorn).
Zie ook het, niet meer actuele, Op pad met Quest XS 91, en, wel actueel, NVHPV blogspot.

De schaamte!

De schaamte om getrouwd te zijn met een man van middelbare leeftijd getooid in strakgespannen lycra!
Tenminste, het verhaal toont een zo te zien gelukkige man, met een glimlach van oor tot oor, in een midlifecrisis (volgens zijn vrouw), en zijn vrouw met ernstige bedenkingen. Ze kreeg het door toen ze hoorde, 'Mijn God, is dat je man?', toen hij in vol ornaat passeerde.
En niet alleen dat, hij kan maar doormelken over fietsen, trainen, besteedt fortuinen aan onbeduidende onderdelen voor zijn… fiets.
Zo'n man heeft in het Engels de verkorting verkregen van MAMIL: Middle Aged Man In Lycra (man van middelbare leeftijd in lycra).

Strooiroutes

De vorderingen bij het invullen van strooiroutes gaan gestaag maar zeker.
Minister Schultz heeft de 'strooirouteplanner' inmiddels gelanceerd.
De strooiroute-optie in de routeplanner is te vinden via de Routeplanner en open de 'meer opties' en klik 'Via strooiroutes' aan om een route te vinden waar meer dan waarschijnlijk gestrooid is.

Van Moorsel gepikeerd

De internationale wielrenunie UCI heeft de regelgeving veranderd voor het rijden van een werelduurrecord .
Nu heeft Leontien van Moorsel het huidige werelduurrecord in bezit, verreden met een 'klassieke racefiets'.
De UCI verbood in het jaar 2000 verdere pogingen op futuristische fietsen zoals die van Chris Boardman. De fietsen moesten weer lijken op die waarop Eddy Merckx in 1972 in Mexico-Stad een toen historisch record neerzette.
In mei van dit jaar werd door het UCI de mogelijkheden weer verruimd en mogen tijdritfietsen worden gebruikt. Met dichte wielen en een tijdritstuur in de ideale aerodynamische houding kunnen belagers rondjes gaan rijden.
'Het is appels met peren vergelijken', vindt van Moorsel. En daar heeft ze groot gelijk in!

Komen er nu ook kansen voor de aerodynamische ligfietsers, UCI? De huidige regelgeving is maar een klein stapje vooruit.

Ook Lieve Scheire, VRT-presentator (van het wetenschapsmagazine 'De schuur van Scheire') en cabaretier, buigt zich hierover (wel tot het eind kijken! Hint).

Handaangedreven tadpole trike

De wijze van aandrijving voor deze trike wordt gedaan met de handen en wel van een geheel nieuwe soort van continue proportioneel aandrijfmechanisme. In de praktijk betekent dit dat bij elke fase tijdens het 'duwen en trekken' het achterwiel wordt aangedreven. En een bijkomend voordeel is dat de bewegingen van de hand niet gecoördineerd hoeven te worden zoals bij een trapauto.
Deze trike is gemaakt door Paul Wright en Dave Holmes uit Nottingham.

Sportbril op sterkte

Marcel heeft een nieuwe bril nodig. Zijn huidige type bril had de fabrikant zodanig 'verbeterd' dat deze niet bevalt.
Met een heel goed adviserende (!) brillenwinkel vindt hij, tot volle tevredenheid, toch een nieuw model.

Je ziet ze niet!

Ze gaan ook compleet op in het landschap: onzichtbaar! Ze worden dan ook uiteraard bij bosjes platgereden. De onzichtbaarheid wordt in deze video ontegenzeggelijk bewezen. *

Diverse* Met een knipoog!

Redactie

Reacties (2)

Jumped

Op met met Quest XS heeft ook een wel actueel bericht: http://jumped01.blogspot.nl/2014/12/update-voorbereiding-3fm-serious-request.html

Jumped, 19 dec 2014 14:06

TeJayLigFts

En actuele foto's van Serious ReQuest (tenminste op zondagmorgen).

TeJayLigFts, 21 dec 2014 10:33, bewerkt op 21 dec 2014 10:33