Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Winter Fiets 11-Steden

Gepubliceerd op 17 december 2014 09:39, bijgewerkt op 17 december 2014 09:46 (569 keer bekeken) 0Reacties

De tocht der fietstochten voor winterharde bikkels

Wij kregen het volgende bericht:

Ruim 14.000 fietsers gaan op 2e Pinksterdag op pad langs de 11 Friese steden. De kans is groot dat daar ook komend jaar leden/deelnemers van jullie bij zijn Nu is er eenmalig de kans om te laten zien dat je dit ook midden in de winter kunt en dat doen we natuurlijk graag met een zo groot mogelijke groep fietsers. We zouden het zeer op prijs stellen als u deze mail aan uw leden door zou willen sturen, of er via Social Media aandacht aan wilt geven.
Nederland is dit jaar het gastland voor het Winter Cycling Congres. Hier wordt door planologen gesproken over hoe het door blijven fietsen in de winter gestimuleerd kan worden. Samen met de Fietsersbond afdeling Fryslân gaan de vrijwilligers van stichting Friesland Beweegt er zo weinig mogelijk over praten, maar het gewoon doen!
Het wordt een echte Elfstedentocht, compleet met stempelkaart, koek en zopie en natuurlijk het officiële, alternatieve elfstedentocht kruisje. Er wordt 8 februari vanaf half acht vanuit Leeuwarden gestart. Vervolgens volgt de rit zo veel mogelijk de route van de schaatstocht naar de eerste stempelplaats Sneek. Bijzonder is ook dat er over het wereldberoemde bruggetje bij Bartlehiem én het tegelbruggetje gereden wordt. Na de laatste stempel in Dokkum opgehaald te hebben wacht er een gezellige Après-Vélo in Leeuwarden.
De bekende Friese weerman Piet Paulusma adviseert de organisatie over de te verwachten weersomstandigheden. Een herhaling van "de hel van '63" is namelijk niet helemaal de bedoeling, maar veel beter hoeft het weer niet te zijn.
De inschrijving voor deze 200 km lange uitdaging is inmiddels geopend, er is geen na-inschrijving. Er zijn al veel racefietsers via FrieslandBeweegt.frl ingeschreven, maar ook steppers, ligfietsers en MTB's zijn ruim vertegenwoordigd. De deelnemer kan het uiteindelijk natuurlijk van het weer op de dag zelf af laten hangen met welke wielen gereden wordt. Als restrictie wordt wel gesteld dat deze van verlichting, een bel en goede remmen voorzien moet zijn én dat er gemiddeld minimaal 15 km per uur gereden wordt.
Er is ook een 7-Stedentocht voor de fietsers die wel van een uitdaging houden, maar voor wie 200 km nét iets te ver is, Deze 90 km lange tocht start vanaf de eerste stempelpost in Sneek en maakt een rondrit langs de steden IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en zo weer terug naar Sneek. Ook voor deze bikkels is er een mooi aandenken aan deze bijzondere tocht.
Meer informatie over de tocht en inschrijven op FrieslandBeweegt.frl
Kijk ook op onze Facebook-pagina
Voor meer informatie over de Winter Fiets Elfstedentocht kunt u contact opnemen met Eric Lansu van de stichting Friesland Beweegt.
Tel. 0513-852125 of via de mail 11-steden@frieslandbeweegt.frl

Ons eerdere bericht.

Redactie

Reacties (0)